Web Analytics
More
    Reklāma

    Britu Jūras spēki mācībās testē portatīvo lidaparātu (video)

    Jaunākie raksti

    Britu Karaliskie Jūras spēki savās apmācībās sākuši izmantot portatīvo lidaparātu (angliski jet suit/jetpack), kas ļauj pacelties no mazas laivas, lai ērti aizlidotu uz kādu tuvumā esošu lielāku kuģi.

    Jūras spēki izmanto uzņēmuma Gravity Industries radīto lidošanas tērpu. Tas atgādina kaut ko no filmas “Iron Man” galvenā tēla īpašā bruņu tērpa. Tiesa, jūras spēku mērķis būtu izmantot šādu sistēmu, lai apmeklētu un pārbaudītu kādu grūtāk pieejamu vietu. Piemēram, peldošu kuģi, lai varētu ātrāk nolaisties uz tā klāja, un pēcāk palīdzēt citiem karavīriem nokļūt uz kuģa.

    Reklāma

    Video redzams, ka portatīvā lidaparāta pilots ir pietiekami daudz trenējies, jo pacelšanās no braucošas laivas nesagādā nekādu problēmu. Tāpat arī nolaišanās uz tuvumā esoša augstāka un lielāka kuģa ir pavisam viegli veicams lidojums. Protams, tās ir mācības, bet ja šis tērps tiktu izmantots kādā īstā kaujas situācijā vai pirātu kuģa ieņemšanās, tad lidošana varētu vairs nebūt tik droša.

    Lidojošanas tērps ticis radīts pateicoties uzņēmumam Gravity Industries, un karstākie “Iron Man” filmu fani noteikti būs uzdūrušies video, kurā pats CEO Ričards Braunings (Richard Browning) ir tajā ietērpies un lido. Tas ir viens no veiksmīgākajiem mēģinājumiem, lai reālā dzīvē replicētu ikonisko filmu tēlu un tehnoloģijas. Britu Jūras spēku video redzamais modelis izskatās nedaudz vieglāks un uzlabotāks, ja salīdzina ar priekšgājējiem. Tas nozīmē, ka notiek produkta attīstība, lai padarītu to ērtāk lietojamu. Šī arī nav pirmā reize, kad portatīvais lidaparāts tiek izmantots ikdienai noderīgās lietās, jo iepriekš to testējuši glābēji, kuri glābj cilvēkus kalnu apvidos.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    KLF
    08.05.2021 11:45

    Ne ko jau sev gadu vecss “jaunums” https://www.youtube.com/watch?v=H4FUBfp9kS0

    davix
    09.05.2021 11:18

    Lieliski, ka tehnoloğijas tiek pielietotas jēgpilni. Izskatās iespaidīgi.

    Reklāma