Web Analytics
More
    Reklāma

    Electronic Arts paziņo par videospēļu projektu atcelšanu un darbinieku atlaišanu

    Jaunākie raksti

    Uzņēmums EA, kas zināms kā daudzu populāru videospēļu izstrādātājs, paziņojis par dažu iesākto projektu pārtraukšanu un darbinieku skaita samazināšanu.

    Kaut arī pēdējā laikā EA ir bijuši ļoti labi finanšu rādītāji un līdz šim augstākā peļņa, tomēr uzņēmums izvēlējies veikt restrukturizāciju. Kā pirmā lieta ir darba pārtraukšana pie attīstībā esošas “Star Wars” spēles, kuru bija paredzēts veidot pēc seriāla “The Mandalorian” motīviem. Papildu tam EA slēgs Ridgeline Games, kas atbildēja par spēles “Battlefield” nākotnes papildinājumiem.

    Reklāma

    Reizē ar šo projektu pārtraukšanu, EA plāno atlaist 5% no saviem darbiniekiem, kas varētu būt aptuveni 700 strādājošo. Kopējais uzņēmuma mērķis ir pārtraukt darbu pie tiem projektiem, kurus pilnībā nepārvalda EA. Tikmēr iesāktais darbs pie projektiem par “Iron Man” un “Black Panther” spēlēm turpināsies.

    Tāpat aizkadrā paliek vēl citas spēles, kuras neieraudzīs dienasgaismu, un sagaidāms, ka informācija par tām varētu parādīties vēlāk. Pirms gada notika jau viena lielāka apjoma darbinieku atlaišana, samazinot to skaitu par 6%.

    AvotsKitguru
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    11 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Viesturs
    03.03.2024 15:17

    Battlefieldu vajag jaunu un pārdomātu, nevis papildināt šo COD un BF krustojumu ar nosaukumu Battlefield 2042.

    REALAIS
    03.03.2024 22:10
    Reply to  Viesturs

    Sen jau strādā pie jauna BF. Vajag laiku, lai uztaisītu. Vai būs labs no pašas pirmās dienas, tas ir cits jautājums

    JānisBA
    04.03.2024 11:30

    Politika. DEI idejas un naudas kāre. Mūsdienās AAA spēles nav spēlējamas 90%. Pašlaik norit skandāls ar Sweet baby inc. Visas, kur viņi pieskārušies ir sačakarētas. Saraksts tur garš, ko viņi dara. Sakot no NPC fizionomijām, beidzot dialogiem. Simboliem. Sižetu. Cits piemērs. Man piedāvāja Sony bezmaksas spēli Control. Skumīgi. DEI visur spiežas cauri, līdz ar to smagnēji spēlēt. Spēles tiek uztverts kā saturs (content), politika un nauda. Kādreiz spēles bij svarīgi fun un stāsts. Labā ziņa, budžeti lieli, neatsit atpakaļ un nāksies meklēt ceļu pie auditorijas. Mans komentārs nav par BF, jo visa spēļu industrijai ir krīze. Tāds pats tukšums, kā Netflix saturs, ar dažiem izņēmumiem. Spēles glābj, jo gadu desmitus ir milzīgs katalogs. Pluss process ir lēnāk kā filmas vai grāmata. Neredzu jēgu maksāt BF 70 euro vai Skull Bones. Priekšpasūtīt kaut ko. Izskatās, ka tādi kā es kļūst arvien vairāk. Battlefield un CoD ir mirušas franšīzes.

    Last edited 1 month ago by JānisBA
    Krotow
    04.03.2024 11:59
    Reply to  JānisBA

    Tas, ko viņi tiešām varētu darīt – pārnest labas vecās spēles uz jauniem dzinējiem ar modernu audio/video iepakojumu. Pircēji atradīsies.

    REALAIS
    04.03.2024 16:06
    Reply to  Krotow

    Bet ir taču tik daudz Remake pēdējos gados un turpināsies. Es tagad pats Februārī izspēlēju FF7 Remake. Tagad spēlēšu FF7 Rebirth

    REALAIS
    04.03.2024 16:04
    Reply to  JānisBA

    Laiks iet uz priekšu un tev neinteresē COD un BF. Tās spēles nav mirušas. COD ir viena no lielākajām spēlēm, pat ja tev pieņemami, ko viņi dara. Es pats to nespēlēju. Cilvēki balso ar maciņiem. Un ir pilns ar daudzām labām spēlēm ir pieejams. Un tā krīze ir dabīga lieta, spēļu industrija uzauga pārāk liela. Spēlētāju skaits nav pietiekošs, lai tik daudz spēles pirktu. Un tad izstrādātāji skrien pakaļ Twitera Woke tēmām. Izstrādā spēli 3-5 gadus un tad spēle izgāžas, zaudējot tik daudz. Tas pats Forspoken, 100m+ izstrādē, tēma slikta, stāsts slikts, lielākā daļa naudas nolieta. Mācība ir saņemta un tagad darīs lietas citādi. Paskat cik Tifas pludmales video bija populārs. FF7 Rebirth ssalīdzinoši spridzina. 9/10 novērtējums. Steam pagājušajā gadā izlaida virs 10k spēļu. Cik no tām ir dzirdētas? Cik tur ir labu mazo indie tipa spēļu, kuras netika pamanītas starp to masu. Tikmēr lielākā daļa AAA studijas sāks izstrādāt tikai zināmus brendus uz priekšdienām, jo galvenais, lai investori ir paēduši, un neriskēs ar jauniem IP. Es redzu ļoti daudz labu spēļu, ko gribētu spēlēt, bet man nav laika tām un arī nevaru/negribu tērēt spēlēm ntos simtus gada laikā. Šogad gads ir pilns man ko spēlēt. Nākošgad nāk GTA6… vispār… Read more »

    janisbb
    06.03.2024 11:44
    Reply to  REALAIS

    Forspoken problēma bij konsultāciju aģentura. Spēle bij drausmīga pat reklāmās. Black whatever girls tā saucās, kas tur noteica toni. CoD ir miris. Šobrīd starpcitu iet pilnā sparā Gamergate 2.0 https://youtu.be/Iq86DnmX2xY?si=uGwg_q4FK_LCAMe3 Japaņi izstājās no ESG fondiem un FF7 pārmet mazliet cenzūru. Tas pats, kas tikko bij Tomb rider remake. Lai nu kā kūlturas kari iet vaļā. AAA izstrādātājiem draņķīgs laiks. GTA6 laiks rādīs kā būs. RDR 1 piespieda viņus 60 fps uz konsolēm izveidot. GTA ir izstrādāts woke zelta laikos. Var ieberzties kā Disneys, kur šobrīd CEO slepus atbrīvojās no 80% personīgo Disney akciju.

    Last edited 1 month ago by janisbb
    janisbb
    06.03.2024 11:47
    Reply to  REALAIS

    Es visu spēlēju ar nobīdi. Palasu atsauksmes, nopērku pa 2/3 lētāk. Nav kur skriet.

    Last edited 1 month ago by janisbb
    Krotow
    06.03.2024 12:43
    Reply to  janisbb

    Mhm. 2-3 gadus pēc relīzes mantu var dabūt Steam ar reizēm pat 80% atlaidi.

    janisbb
    06.03.2024 17:32
    Reply to  Krotow

    Man komentāru jēga bij likt aizdomāties. BF 1 pirmajā pasaules karā un melnais visur pirmajā vietā. Vai Ubisoft spēlēs, kur tēls ar bārdu un sieviete vīrieša balsi. Pēc noklusējuma. Vai vēl trakāk tikko paspēlēju sīko spēli un tur puisis sieviešu apakšveļā. Es esmu tā paaudze, kas sens. Bija reiz Nox, tur puika bij kedās un aizceļoja uz citu dimensiju. Vai Heart of darkness. Tas pats. Man īstenībā vienalga ko mēs spēlējam, bet satrauc ar ko tiek baroti bērni! Latvijā visu pieņem atplestām rokām. Manos laikos Lode runner bij fun vai Incredible machines, heroes 1. Šis ir tech portāls, bet šis raksts ir maza daļa par netīro industrijas pusi. Tu esi tas ko patērē! Bērni patērē ļoti daudz drazu.

    Last edited 1 month ago by janisbb
    Vietnieks
    19.03.2024 08:05
    Reply to  janisbb

    Nu tādēļ jau tie woke lūzeri (varbūt pat zem tā ir lielāks plāns, ko vada ietekmīgi miljardieri), lien iekšā spēļu industrijā, tā samaitājot jauno paaudzi ar visādām kreiso slimajām idejām. Teiksim tā, pievērš savai politiskai kustībai, jau no bērnības barojot iekšā visādu nepatiesu drazu bērnu augošajās smadzenes, izmantojot dažādus medijus (tas pats notiek jaunajās filmas un multfilmas, nemaz nerunājot par yt un tiktok influenceriem, mobilajam spelītem un citam herņām).

    Reklāma