Web Analytics
More
    Reklāma

    Electronic Arts pārtrauks izlaist futbola simulācijas videospēli ar FIFA vārdu

    Jaunākie raksti

    Jaunas vēsmas gaidāmas sporta videospēļu jomā, jo izdevējs Electronic Arts (EA) paziņojis, ka no 2023. gada vairs netiks izlaista videospēle ar nosaukumu “FIFA”, izbeidzot gadiem ilgu sadarbību. Tā vietā gan nāks cita futbola simulācijas versija.

    EA paziņojis, ka joprojām saglabāsies noslēgtā sadarbība ar 19 000 spēlētāju, 700 komandām un 30 futbola līgām, kā arī UEFA, kas nodrošinās pieeju Čempionu līgas informācijai. Tomēr izstrādātājs vairs nevarēs izmantot Pasaules kausu futbolā savā nākamajā videospēlē. Fifa un EA vēsture ir visai gada, kas sākās jau 1993. gadā, un spēle dominēja savā segmentā ar vairāk nekā 325 miljoniem pārdoto kopiju.

    Reklāma

    Pirmās ziņas par sadarbības pārtraukšanu parādījās pagājušā gada rudenī, jo Fifa vēlējās dubultot licencēšanas maksu, sasniedzot 1 miljardu dolāru. Tāpat EA mērķos bija paplašināt futbola simulatora darbību, nepiedāvājot tikai klasiskās futbola spēles, bet šo ierobežoja sadarbība ar Fifa. Līdz ar to nākamajā futbola spēlē no EA ir gaidāmas jaunas iespējas, un tā tiks pārdota ar nosaukumu “EA Sports FC”. Varētu parādīties iespēja pašiem videospēles spēlētājiem un faniem, veidot savu saturu, kas būs svarīga daļa no nākotnes versijām.

    Iespējams, ka Electronic Arts varētu piedāvāt tādu futbola simulācijas spēli, kas katru gadu nesaņems jaunu versiju, bet dažādus jauninājumus un uzlabojumos ik pa laikam. Piemēram, kā “Fortnite”. Fifa paziņojusi, ka ikoniskās spēles nosaukums nekur nepazudīs, un katru gadu parādīsies jauna spēles versija, kas būs labākā ar futbolu saistībā videospēle. Līdz ar to drīzumā varētu sekot informācija par jaunu sadarbību ar kādu no videospēļu izstrādātājiem.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma