Web Analytics
More
    Reklāma

    Electronic Arts atlaidīs 6% no saviem darbiniekiem

    Jaunākie raksti

    Darbinieku samazināšana skar ne tikai lielos tehnoloģijus uzņēmumus, bet arī videospēļu izstrādātājus. Par darbinieku samazināšanu paziņojis uzņēmums Electronic Arts, kas atlaidīs 6% uzņēmuma darbinieku.

    Kā norāda uzņēmuma vadītājs, tas darīts ar domu, atsakoties no daļas iesākto projektu, bet koncentrējoties uz tiem, kuri saskan ar uzņēmuma nākotnes darbības plāniem. Kā arī iemesls ir visai praktisks – samazināt ofisa izmēru -, ko gan to varētu panākt arī ar darbu no mājām.

    Reklāma

    Electronic Arts vadītājs gan nenorāda, kuros departamentos notiks atlaišana, tikai izceļ to, ka tiks ietekmēti aptuveni 6% darbinieku. EA šobrīd strādā aptuveni 13 000 tūkstoši cilvēku, un atlaišana ietekmēs 780 cilvēku. Pārējiem tiks nodrošināta iespēja rotēt starp komandām, sniedzot iespēju darboties jaunos un aktuālos projektos. Atlaišana ir jau sākusies, un paredzēts, ka tā notiks visa uzņēmuma fiskālā gada darumā.

    Kopumā štatu samazināšana EA izmaksās no 170 līdz 200 miljoniem dolāru, kas saistīts gan ar izmaksājamām kompensācijām, gan restrukturizācijas izmaksām. Ieraugot šīs izmaksas uz pirmo acu uzmetienu neliekas nekāds ietaupījums, bet noteikti nākamajos gados būs redzama patiesā finanšu situācija un iespējamie ieguvumi. Uzņēmums jau paziņojis par plāniem pārtraukt “Apex Legends Mobile” darbību, kā arī neattīstīt “Battlefield” viedtālruņu versiju.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma