Web Analytics
More
    Reklāma

    EA slēdz Apex Legends Mobile un negrasās atgriezt naudu par mikrotransakcijām

    Jaunākie raksti

    Apex Legends izstrādātājs Respawn Entertainment paziņojis, ka tiek slēgta spēles mobilā versija, jo tā neienes gaidītos rezultātus. Apex Legends mobilā versija vairs nedarbosies jau 1. maijā, tā arī nesasniedzot viena gada dzimšanas dienu.

    Vienlaikus paziņots, ka Apex Legends Mobile slēgšanai sekos arī pilnīga iegādāto un iegūto spēles resursu zaudēšana, tie pat netiks pārcelti uz Apex Legends galddatoru versiju vai kā citādi kompensēti.

    Reklāma

    Interesanti, ka Apex Legends mobilajā versijā spēlētāji nereti saņēma spēles papildinājumus, ko galddatoru spēles versijas izmantotāji nekad neredzēs vai vismaz šobrīd nav saņēmuši. Apex Legends Mobile pat ir ekskluzīvi spēles varoņi Fade un Rhapsody.

    EA vienlaikus arī aptur Battlefield mobilo versiju izstrādi, kam pamatā varētu būt vājie Battlefield 2042 rezultāti un sliktās atsauksmes par šo spēli.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    6 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Čiekurs
    02.02.2023 14:29

    Nu galīgi nav žēl. Iespējams kāda neliela čupiņa virtuālo stringu pircēji sapratīs, cik lielā mērā šādi pirkumi ir bezjēdzīgi un gaistoši. Vai arī nē…

    Last edited 1 year ago by Čiekurs
    Pēča
    02.02.2023 16:15
    Reply to  Čiekurs

    Tie kas pērk, tie tapat pērk caur vecāku naudu jo ne paši pelna nedz var debetkarti nokārtot…
    Ja vecaki ir tik stulbi, kad piesaista savu karti pie sīkā mobīlā un neko nesaka, ka sīkais terē desmitiem un simtiem eiro menesī spelītēs, tad paši vainīgi. :D (un tad nav ko raudāt publiski sazin kur, ka banka nav nobloķējusi…)

    Normāli, kritiski domājoši cilvēki netērē kaut kādās nerealās ‘e-lietās’ savu grūti nopelnīto naudu jo fiziski lieta nemaz nepastāv. Un tieši tā- čiks un izslēdz serverus ar visiem taviem pirkumiem ko esi veicis.

    Last edited 1 year ago by Pēča
    Reinis Rozitis
    02.02.2023 18:05
    Reply to  Pēča

    > Normāli, kritiski domājoši cilvēki netērē kaut kādās nerealās ‘e-lietās’

    Nu nevajag par visiem spriest pēc kaut kādām savām individuālajām mērauklām, katrs ar savu naudu dara, ko grib – kam tas ir svarīgi un būtiski pērk tikai maizes batonu, kāds cits izklaidējas virtuāli..

    > Un tieši tā- čiks un izslēdz serverus ar visiem taviem pirkumiem ko esi veicis

    “Čiks un izslēdz” var attiecināt pilnīgi uz visu .. esam to piedzīvojuši arī sfērās, kuras galīgi nesaistās ar ‘e-lietām’. Tas neliedz pircēja vēlmei būt vismaz kaut kādā mērā aizsargātam no šādiem gadījumiem ..

    Krotow
    02.02.2023 19:35
    Reply to  Reinis Rozitis

    Ir jau atšķirība vai tu pērc spēli tiešaistē vai kaut kādu apzeltītu kazas s*du freemium fermas zālienā. Par Steam pazušanu kopā ar visu no interneta ielādējamo spēļu bibliotēku es arī priecīgs nebūtu. Taču izgāzt 5x vairāk naudas par freemium bumbiņām nekā iztērēts pašai spēlei, gan nav prāta darbs. Cita lieta – tādu praksi kur spēli iespējams pabeigt tikai izdodot 3x vairak reālās naudas kā izdots par pašu spēli, gan ir pedējais laiks izbeigt. Un pavisam labi būtu šādu ideju autorus sasēdināt cietumā ar pantu par krāpniecību.

    Last edited 1 year ago by Krotow
    Reinis Rozitis
    02.02.2023 21:23
    Reply to  Krotow

    > Ir jau atšķirība vai tu pērc spēli tiešaistē vai kaut kādu apzeltītu kazas s*du freemium fermas zālienā.

    Tas ir tā ļoti šauri skatoties.

    Kāda starpība, ko tu esi nopircis? Tas rada (turpina radīt) aizvien vairāk precedentu, ka (multimiljardu) nozare/kompānija(s), kas pamatojoties uz kaut kādu sevis izdomātu EULA (kuram klients ir it kā piekritis), var nedot pat nekādu minimālu garantiju par produkta darbības laiku.

    Īpaši jau, ja tieši šajā gadījumā VISS biznesa modelis ir kosmētisku opciju tirdzniecība un ja vēl pie tam iemesls ir nevis, piemēram, bankrots, bet gan negūtie cerētie ienākumi. Tas tāpat velk uz krāpniecību.

    Pēc šāda principa arī, piemēram, Tesla (ar ko sliktāka par EA) var kādā brīdī notirgoto FSD opciju, kas šobrīd ir tāds pats virtuāls produkts ar cerību nākotnē tikt izstrādāts, kādā brīdī pateikt, ka departaments ir nerentabls un viss, pircēji paši bezjēdzīgi ieguldījušies un/vai nav lasījuši iegādes noteikumus.

    bobis
    09.02.2023 09:00

    Es wizard 101 rukaju par baltu velti un pat nedomaju savu bankas kontu slegt viniem klat.

    Reklāma