Web Analytics
More
    Reklāma

    Singapūras policijai atļauj piekļūt Covid-19 kontaktu izsekošanas lietotnes datiem

    Jaunākie raksti

    Iespējams, Singapūra ir viens no labākajiem piemēriem, cik veiksmīgi Covid-19 izplatības ierobežošanā var izmantot mobilo aplikāciju. Lietotni “TraceTogether” lieto jau 80% valsts iedzīvotāju. Pašreiz 4.2 miljoni singapūriešu ir lejupielādējuši šo aplikāciju vai arī tikuši pie valkājamās ierīces, kas sniedz līdzīgas funkcijas, taču darbojas nesaistīti ar viedtālruni.

    Vienlaikus aplikācijā “TraceTogether” izmantota nevis Google vai Apple sistēma, bet gan pašā Singapūrā izstrādāts protokols “BlueTrace”. Tas balstās uz centralizētu ziņojumu sistēmu, kurā viss lietotāja kontaktu žurnāls tiek augšupielādēts serverī, kuru pārvalda valsts veselības iestāde. Valdība 4. janvārī atjaunoja lietotnes privātuma politiku un pievienoja punktu par to, ka arī policija var izmantot datus, kas no tās iegūti.

    Reklāma

    Datiem no “TraceTogether” policija varēs piekļūt gadījumos, kad tiek ietekmēta vai jau bijusi apdraudēta iedzīvotāju drošība. Tātad vajadzības gadījumā policija varēs pieprasīt no  lietotnē esošos datus par lietotāju.

    Līdzšinējās konfidencialitātes politikas versijās netika pieminēts fakts, ka policija var piekļūt visiem lietotnes savāktajiem datiem. Faktiski šī aplikācija kā virkne to līdzinieču sākotnēji bija domāta vienīgi kontaktu izsekošanai. Vienlaikus šāds solis no Singapūras valdības puses varētu panākt tieši pretējo – sēt bailes un šaubas iedzīvotāju prātos un veicināt to, ka esošie risinājumi Covid-19 kontaktu izsekošanā vienkārši vairs netiks lietoti.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    spriidiic
    06.01.2021 17:25

    Nu re . Viena pēc otras apstiprinās ,,konspirācijas,, teorijas . Totāla izsekošana darbībā .

    Reklāma