Web Analytics
More
    Reklāma

    Singapūra piedāvā fizisku COVID-19 izsekošanas ierīci tiem, kuri nelieto viedtelefonus

    Jaunākie raksti

    Singapūra bija viena no pirmajām valstīm pasaulē, kura koronavīrusa pandēmijas sākumā piedāvāja savu lietotni TraceTogether, kas ar mobilā telefona palīdzību ļauj noteikt cilvēkus, kuri bijuši kontaktā ar vīrusa saslimušo. Tagad tā tiks papildināta ar speciālu ierīci, kura sniegs līdzīgas iespējas kā lietotne, bet nebūs nepieciešams viedtālrunis.

    Tā būs marķierierīce (angliski token), kura, pirmām kārtām, būs paredzēta vecāka gada gājuma cilvēkiem, kuri ikdienā, iespējams, viedtelefonus lieto retāk, kā arī cilvēkiem ar mobilitātes traucējumiem. Komunikācija ar cilvēku, kurš ir bijis tuvumā koronavīrusa inficētajam, notiks ar speciālās centrāles palīdzību, no kuras tiks saņemts zvans. Ja pats cilvēks, kuram ir šis marķieris, būs saslimis, tad informācija no tā tiks lejupielādēta un tālāk apzināti kontaktā bijušie.

    Reklāma

    Lai novērstu visus ar drošību saistītos jautājumus, TraceTogether fiziskais izsekotājs nebūs aprīkots ar GPS, Wi-Fi pieslēgumu vai mobilajiem datiem, kā arī tas saglabās informāciju par pēdējā 25 dienām, bet inkubācijas periods COVID-19 līdz šim noteikts 14 dienu garumā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma