Web Analytics
More
    Reklāma

    Gigabyte AORUS GeForce RTX 2070 SUPER 8G videokartes apskats

    Jaunākie raksti

    Jāsaka, ka NVIDIA pēdējā laikā ir kļuvis par ļoti ražīgu uzņēmumu, jo sadarbībā ar partneriem šobrīd patērētājiem piedāvā veselas 12 (!!!) aktuālas videokartes. Tas ir, ja mēs neskaitām profesionāļiem paredzēto NVIDIA TITAN RTX videokarti. Kopā ar to sanāk veseli 13 dažādi produkti. Tas ir ļoti daudz, un situāciju neatvieglo fakts, ka veiktspējas un cenu atšķirība starp blakus stāvošām videokartēm ir maza. Plus, nereti videokaršu ražotāji partneri (ASUS, Gigabyte, MSI u.c.) tik ļoti aizraujas ar saviem pielāgojumiem, ka viņu zemāka ranga videokartes produkts ar uzlabotu dzesēšanu un vairāk gaismiņām maksā dārgāk nekā pēc ranga augstāks produkts. Jā, sarežģīti.

    Bet mēģināsim īsumā atšķetināt NVIDIA videokaršu situāciju, kāda tā ir 2019. gada nogalē. Tātad, NVIDIA mums piedāvā piecas GTX 16 SERIES videokartes, kas uzskatāmas kā budžeta klases produkti, kas nepiedāvā modernos Turing platformas ray tracing labumus. Respektīvi, spēlēs, kas atbalsta ray tracing neredzēsim pārpasaulīgi skaistas un reālistiskas ēnas, atstarojumus un citus apgaismojuma efektus. Zemāk vari noskatīties īsu video, kurā NVIDIA skaidro, kas ir ray tracing un kāpēc tā veiksmīgai realizācijai noder modernas videokartes.

    Reklāma

    GTX 16 SERIES videokartes Latvijā maksā sākot no aptuveni 160 eiro līdz pat 410 eiro.

    • GeForce GTX 1650
    • GeForce GTX 1650 SUPER
    • GeForce GTX 1660
    • GeForce GTX 1660 Ti
    • GeForce GTX 1660 SUPER

    Ja mūs interesē ray tracing un pārējie tehnoloģiskie sasniegumi, ko NVIDIA ir sarūpējusi, tad jāraugās uz RTX 20 SERIES videokartēm, kas tirgū šobrīd ir pieejamas kā septiņi atsevišķi produkti. Un es runāju par tirgū pieejamajiem produktiem, jo atsevišķi modeļi NVIDIA’prāt vairs pat neskaitās aktuāli. Latvijā RTX 20 SERIES videokaršu cenas sākas no aptuveni 350 eiro un dārgākie eksemplāri var maksāt arī virs 2000 eiro.

    • GeForce RTX 2060 (šo modeli NVIDIA sola atstāt kopā ar GeForce RTX 2060 SUPER)
    • GeForce RTX 2060 SUPER
    • GeForce RTX 2070 (šī modeļa vietā nāk GeForce RTX 2070 SUPER)
    • GeForce RTX 2070 SUPER
    • GeForce RTX 2080 (šī modeļa vietā nāk GeForce RTX 2080 SUPER)
    • GeForce RTX 2080 SUPER
    • GeForce RTX 2080 Ti

    Kuru videokarti tad īsti pirkt? Ja piķis nav problēma un meklē bezkompromisa jaudu, tad joprojām spēcīgākā patērētāju videokarte no NVIDIA plaukta būs GeForce RTX 2080 Ti. Tomēr, ja nealksti par videokarti samaksāt >1000 eiro, tad ir jālūkojas uz zemāka ranga produktiem. Piemēram, jaunās GeForce RTX 2080 SUPER videokartes maksā jau sākot no 800 eiro, taču piedāvā veiktspēju, kas pārlieku neatpaliek no GeForce RTX 2080 Ti. Un tā mēs varam kāpt uz leju līdz sasniedzam mūs apmierinošu cenu. Savukārt, mūsu uzdevums ir censties notestēt šīs videokartes, lai saprastu, kā tās darbojas reālos apstākļos.

    Līdz šim mēs esam paspējuši notestēt un sagatavot apskatus šādām videokartēm:

    Šobrīd uz testu ir atbraukušas vēl dažas GeForce RTX 2070 SUPER, GeForce RTX 2080 SUPER un GeForce RTX 2080 Ti videokartes un centīsimies tās pamatīgi notestēt un aprakstīt. Testus šogad esam pasākuši veikt tā, lai rezultāti būtu salīdzināmi un jo vairāk videokartes spēsim notestēt, jo pilnāka mums būs bilde par to savstarpējo veiktspējas attiecību.

    Prieki videospēļu straumētājiem

    Mūsdienās arvien vairāk cilvēku ne tikai spēlē videospēles, bet arī vēlas šajā procesā padalīties ar saviem draugiem vai pat svešiem cilvēkiem un tāpēc straumē tiešsaistē savas spēlēšanas sesijas. Viens no populārākajiem straumēšanas rīkiem ir Open Broadcaster Software (OBS). NVIDIA sadarbojas ar OBS veidotājiem un ir radījuši iespēju šim rīkam izmantot speciālu RTX 20 SERIES videokartēs iebūvētu NVENC video kodētāju. Pie veiktspējas uzlabojumiem ticis arī StreamLabs (sakot no 0.12 versijas). Pie uzlabojumiem tiek arī Pascal paaudzes videokaršu lietotāji, tomēr NVIDIA uzsver, ka jaunās Turing paaudzes RTX videokartes spēj nodrošināt krietni labāk jūtamu ieguvumu.

    Jau sākot no 23. versijas OBS būtiski samazina straumēšanas padeves kodēšanu un par 66% atslogo datora procesoru. Šī slodze iepriekš lika straumēšanas nodrošināšanai izmantot otru datoru. Nu tas vairs nav nepieciešams. Plus, efektīvā straumēšanas video satura šifrēšana ļauj panākt augstāku tiešraides kvalitāti tajā pašā bitreitā.

    Zemāk vari noskatīties video, kurā NVIDIA pārstāvis skaidro, kā pareizi iestatīt OBS iestatījumus, lai panāktu pašu labāko video kvalitāti.

    Kas ir GeForce RTX 2070 SUPER?

    Kā pirmo testēsim Gigabyte AORUS GeForce RTX 2070 SUPER 8G un pirms apskatīsim Gigabyte tehnoloģijas, mazliet iepazīsimies ar GeForce RTX 2070 SUPER platformu kā tādu. Attēlā zemāk esmu apkopojis informāciju par visām RTX 20 SERIES videokartēm, lai vienuviet varam redzēt, cik ļoti atšķiras šīs videokartes. Uzreiz piezīmēšu, ka visas RTX 20 SERIES videokartes ir veidotas izmantojot 12nm FinFET ražošanas procesu un šajā ziņā AMD ar Navi paaudzes videokartēm ir tikuši tālāk, jo izmanto modernāku 7nm FinFET procesu.

    GeForce RTX 2070 SUPER atrodas pa vidu starp GeForce RTX 2070 un GeForce RTX 2080, un izmanto grafisko procesoru no GeForce RTX 2080 un GeForce RTX 2080 SUPER videokartēm. Tiesa, ir samazināts CUDA kodolu skaits līdz 2560. Šī videokarte ir aprīkota ar 40 ray tracing (RT) kodoliem un 320 Tensor (AI) kodoliem. GeForce RTX 2070 SUPER bāzes frekvence ir visnotaļ augsti 1605MHz, bet Boost frekvence – 1770MHz. Videokarte izmanto 8GB GDDR6 video atmiņu, kas nodrošina 448GB/s joslas platumu un šīs kartes enerģijas patēriņš ir 215W. Videokarte atbalsta DisplayPort 1.4, HDMI 2.0b, HDR, SMP (Simultaneous Multi-Projection) un H.265 video kodēšanu.

    Principā var uzskatīt, ka GeForce RTX 2070 SUPER drīzāk ir knapāka GeForce RTX 2080 versija nekā GeForce RTX 2070 turpinājums. Ja salīdzinām ar Pascal paaudzes videokartēm, tad GeForce RTX 2070 SUPER veiktspējas ziņā ir līdzvērtīga GeForce GTX 1080 Ti videokartei. Protams, ja neņemam vērā ray tracing.

    Ja paraugāmies uz cenām, tad GeForce 2070 SUPER videokartes Latvijā maksā sākot no aptuveni 560 eiro līdz pat nepilniem 750 eiro. Lētākās GeForce RTX 2070 videokartes maksā no 470 eiro, bet GeForce RTX 2080 videokaršu cenas sākas no aptuveni 740 eiro. Cik maksā GeForce RTX 2060 SUPER? Labi, ka pajautāji. Šo videokaršu cenas Latvijā sākas no 440 eiro un var pakāpties līdz 550 eiro. Ja neņemam vērā ray tracing, tad veiktspējas ziņā tiešs konkurents ir AMD Radeon RX 5700 XT videokartes, kuru cenas Latvijā sākas no 430 eiro un dārgākie modeļi sasniedz pat 550 eiro cenu.

    NVIDIA šo videokarti primāri izstrādājis 1440p izšķirtspējas geimingam maksimālos iestatījumos un ar ray tracing. Taču bez ieslēgta ray tracing šai videokartei būtu lieliski jātiek galā arī ar spēlēšanu 4K izšķirtspējā. Zemāk attēlos varam dažās populārās videospēlēs salīdzināt GeForce RTX 2070 SUPER ar pāris iepriekšējās Pascal ēras videokartēm, kā arī aktuālākām RTX 20 SERIES videokartēm.

    Gigabyte AORUS GeForce RTX 2070 SUPER 8G

    Labs ir, parunāsim beidzot par mūsu apskata galveno varoni – Gigabyte AORUS GeForce RTX 2070 SUPER 8G videokarti. Gigabyte ir sagatavojis GeForce RTX 2070 SUPER vairākos izpildījumos: Windforce, Gaming un dārgākajā – AORUS. Ar savu ap 700 eiro cenu apskatāmā videokarte ierindojas starp dārgākajām GeForce RTX 2070 SUPER videokartēm un tāpēc jo interesanti būs noskaidrot, kādus labumus mums šajā produktā ir sarūpējis Gigabyte. Veram vaļā videokartes kasti!

    Iepakojumā bez pašas videokartes atrodam vien draiveru disku un pāris papīrīšus. Garantijas un video izejas aprakstošie papīri noderēs, bet par tiem vēlāk.

    Tīri tehniski mēs saņemam videokarti, kuras parametri ir ļoti tuvi GeForce RTX 2070 SUPER references dizainam. Kodoli ir tie paši un nemainās arī to skaits. Arī videoatmiņa ir 8GB GDDR6 apmērā un tā darbojas ar 1750MHz frekvenci. Tas kas mainās, ir video procesora Boost frekvence, ko šai videokartei Gigabyte ir pacēlis no noklusētajiem 1770MHz uz 1905MHz. Būs interesanti pavērot, kā šī videokarte dzesējas un kādas ir tās virstaktēšanas iespējas. NVIDIA videokartes šajā ziņā ir pateicīgi eksperimentu trusīši, jo no tām bez liekām problēmām var izspiest vēl mazlietiņ jaudas un spēlēs iegūt klāt dažus kadrus sekundē.

    Videokartes dizains un uzbūves kvalitāte

    OK, šai videokartei ir viens no dullākajiem dizainiem, kādu es esmu pieredzējis. Gigabyte ir aizsācis jaunu dizaina valodas ēru un AORUS produktos tagad arvien biežāk redzēsim šādus elementus. Ventilatori nosedz visu radiatoru pilnībā un pelēkie elementi simbolizē robotizētā piekūna (AORUS) spārnus. Šī ir reāli pamatīga izmēra un svara videokarte!

    Gigabyte ir visnotaļ interesantā veidā centies uz šīs videokartes novietot trīs 100mm ventilatorus. Lai tie spētu pilnībā nosegt visu radiatoru, bet pie reizes noturētu videokartes izmērus samērīgus (290 x 134.31 x 59.9 mm), ražotājs abus malējos ventilatorus ir nolicis pāri vidējam. Lai to panāktu, vidējam ventilatoram ir nogriezta daļa lāpstiņu un abi malējie ventilatori guļ pāri. Interesanti, bet man šāds risinājums vieš bažas. Kas notiks, ja laika gaitā kāds ventilators izļurkāsies un griežoties aizķers citu? Tā var palikt bez visiem trīs ventilatoriem, jo tie šādā dizainā ir vistiešākajā mērā saistīti.

    Tomēr tas vēl nav viss, jo vidējais ventilators griežas pretēji abiem pārējiem un Gigabyte uzskata, ka šādi var samazināt turbulenci un uzlabot gaisa plūsmu uz radiatoru. Tāpat labākai dzesēšanai un klusākai darbībai ir viegli ielocītas un dažādā garumā izveidotas radiatora plāksnes un vara dzesēšanas caurulītes ne tikai nosedz video procesoru, bet dzesē arī video atmiņu un enerģijas apgādes blokus (MOSFET). Lai samazinātu videokartes temperatūru, Gigabyte izmanto 12+2 jaudas fāžu dizainu, tādējādi ir vairāk elementu, kas darbosies vēsāk. References kartei ir 7+2 jaudas fāžu dizains.

    Tepat arī jāpiemin, ka šai videokartei ir arī visnotaļ interesants RGB apgaismojuma risinājums. Gaismiņas spīd ne tikai piekūna galvā videokartes centrā, bet arī abu pārējo ventilatoru centros (bildē zemāk to gan neredz) un pat ventilatoru lāpstiņu galos. Ja uzmanīgi palūkosies uz bildi augstāk, redzēsi, ka vienai ventilatora lāpstiņai uz ārmalu ir izvilkts vads, kura galā ir gaismas diode. Patiešām interesants risinājums un pilnīgi jāmeklē adapteris, lai datora korpusā videokarti varam ielikt tā, lai visi redz gaismiņu spēli.

    Videokartes aizmuguri sedz pamatīga metāla plāksne, kuru rotā AORUS uzraksts. Tas gan nav izgaismots. Jebkurā gadījumā šāda metāla plāksne ne tikai pasargā videokartes pamatplati, bet arī palīdz to dzesēt. Pati pamatplate ir pārklāta ar speciālu pārklājumu, kas videokarti pasargā no mitruma, putekļiem vai nejaušiem skrāpējumiem/bojājumiem.

    AORUS logo videokartes augšpusē ir izgaismots un tāpat arī FAN STOP uzraksts. Tas iedegas līdzko videokartes ventilatori pārstāj griezties. Tas ir normāli, jo videokarte ir pavisam klusa, kad no tās netiek prasīta jauda. Pie reizes gan gribu pateikt, ka arī pilnā jaudā darbojoties šī man nešķiet pati skaļākā videokarte. Pieņemu, ka te lielu lomu spēlē tas, ka tiek izmantoti lielāka izmēra ventilatori, kurus tādējādi nav nepieciešams griezt lielā (skaļā) ātrumā.

    Darbojoties ar noklusētajiem iestatījumiem un maksimāli slogojot videokarti, temperatūra pieauga līdz 77 Celsija grādiem un tas ir vienā līmenī ar to, ko esmu redzējis ASUS ROG Strix GeForce GTX 1070 OC, Gigabyte GeForce RTX 2080 SUPER GAMING OC 8G un arī GIGABYTE RADEON RX 5700 XT GAMING OC. References kartes specifikācijā norādīts, ka maksimālā darbības temperatūra ir 88 grādi. Virstaktēta šī videokarte, protams, karst vairāk, bet ne ļoti – temperatūra pieauga tikai līdz kādam 81 grādam. Salīdzinājumam, ASUS ROG Strix GeForce RTX 2080 Ti OC jau noklusētā režīmā slogota uzkarst līdz 80 grādiem un virstaktēta spēj uzkarst līdz 87 grādiem. Rezumējot, šī ir karsta videokarte, tomēr tā iekļaujas normās.

    Šī ir pietiekami jaudīga videokarte un ja references dizainā tiek prasīts 6 + 8 kontaktu elektrības pieslēgums, tad Gigabyte ir izvēlējies izmantot 8 + 8 kontaktu pieslēgumu. Līdzīgi kā redzēts citām videokartēm, arī te pie konektoriem ir gaismas diodes, kas mirgos, ja videokartei tiks piegādāta nestabila enerģijas padeve. Ja elektrības vispār nav, gaismas diode degs. Tas var palīdzēt ātri atrisināt enerģijas padeves problēmas.

    References dizaina kartei specifikācijā norādīta 215W jauda un NVIDIA rekomendē šo videokarti izmantot sistēmai, kurai ir vismaz 650W barošanas bloks. Pilnībā slogojot šo videokarti noklusētajā režīmā, GPU-Z rīks uzrādīja ap 255W jaudu. Virstaktējot šo videokarti, es redzēju, ka jauda pieaug līdz 290W.

    Ja references dizainā kartei ir piecas izejas, Gigabyte to skaitu ir palielinājis līdz septiņām. Klāt ir nākuši divi papildus HDMI porti. Vienlaicīgi šai videokartei var pieslēgt līdz četriem displejiem ar maksimālo 7680×4320@60Hz izšķirtspēju, taču ir jāievēro konkrēts slēgumu veids, kas ir plašāk aprakstīts ierīces iepakojumā iekļautajā pamācībā.

    Uzmanīgi pavērojot videokarti no visiem leņķiem, pamanīju, ka dažs labs kabelis ir pielīmēts pie korpusa ar līmlenti. Nedomāju, ka tas ir labs risinājums un laika gaitā pastāv risks, ka šī līmlentes atlīmēsies un var iekļūt tieši zem tās esošajos ventilatoros un potenciāli radīt lielas problēmas.

    Gigabyte ir pārliecināts, ka šī ir kvalitatīvi uzbūvēta videokarte, kas godam kalpos ilgus gadus. Tāpēc tai tiek piedāvāta četru gadu garantija. Lai varētu pretendēt uz šo pagarināto garantiju, nepieciešams 30 dienu laikā kopš videokartes iegādes brīža reģistrēt to registration.aorus.com tīmekļa vietnē.

    Programmatūra

    Ar AORUS Engine programmas palīdzību varam monitorēt svarīgākos videokartes parametrus, veikt manuālu un automātisku tās virstaktēšanu, kā arī pielāgot ventilatoru darbību.

    Otra programma ar kuru varam saskarties izmantojot šo videokarti, ir RGB Fusion 2.0, kas, līdzīgi kā citiem dzelžu ražotājiem, spēj kontrolēt dažādu datora komponenšu vai aksesuāru apgaismojuma efektus. Manā gadījumā programma atpazina arī Patriot Viper RGB operatīvo atmiņu un varēju salāgot vienā tonī visas datorā sabāztās gaismiņas. Ja gaismiņas īsti nepatīk, ar šo programmu tās var vispār izslēgt.

    Gigabyte AORUS GeForce RTX 2070 SUPER 8G veiktspēja

    Lai saprastu šīs videokartes reālo darbību, veikšu vairākus veiktspējas testus un padarbināšu dažas populāras videospēles. Testēšana notiek uz šāda datora:

    Katrai videokartei, ko testējam, cenšos veikt manuālu virstaktēšanu paaugstinot video procesora un video atmiņas frekvences līdz vērtībām, kad karte vēl darbojas stabili. Visām GeForce videokartēm ir kaut kādu 100MHz rezervīte aizķērusies, ko grēks neizmantot, jo varam iegūt dažus fps spēlēs un arī sintētiskajos veiktspējas testos ir mazliet redzams ieguvums. Vienīgi jārēķinās, ka videokarte virstaktētā režīmā patērēs vairākus desmitus vatu lielāku jaudu un te vēl var padiskutēt vai šādai virstaktēšanai vispār ir jēga. Bet tīri sportiskas intereses pēc mēs to darām un turpināsim darīt.

    Konkrētajai videokartei man izdevās veikt virstaktēšanu šādā apmērā:

    • GPU: +110MHz
    • VRAM: +290MHz

    Tā kā mums šobrīd pie rokas ir vairākas videokartes, tām visām veicu veiktspējas un videospēļu testus, lai iegūtu smuki salīdzināmus rezultātus, kamēr pārējās testa datora komponentes nav mainītas.

    Testējot videokartes, mēs izmantojam dažādus sintētiskos veiktspējas testus, lai uzskatāmi salīdzinātu savā starpā dažādas videokartes. Tie vairumā gadījumu ir brīvi pieejami testēšanas rīki un vari salīdzināt mūsu testos iegūtos rezultātus ar savu sistēmu. Tāpat esam pasākuši mērīt videokaršu veiktspēju (uzzīmēto kadru skaitu sekundē, jeb fps) vairākās populārās videospēlēs, lai labāk saprastu uz ko ir spējīga konkrētā videokarte.

    Testu rezultāti nepārsteidz, GeForce RTX 2070 SUPER ir mazliet iepakaļus GeForce RTX 2080 SUPER. Interesanti vērot, ka Radeon RX 5700 XT šai videokartei min uz papēžiem ļoti, ļoti tuvu.

    OK, viena lieta ir veiktspējas testi, bet kāda situācija ir ar videospēlēm? Esam nopirkuši vairākas aktuālas videospēles, kurās varam veikt salīdzināmus kadru atjaunošanās ātruma (fps) mērījumus 1080p, 1440p un 4K izšķirtspējās. Izvēlamies DX12, atslēdzam visa veida fps limiterus un arī Vsync, lai netraucē mūsu rezultātiem un palaižam spēli visaugstākajos grafikas iestatījumos pilnekrāna režīmā. Pamata testi tiek veikti ar atslēgtu ray tracing un DLSS, lai varam salīdzināt vairāk videokartes. Ja videokarte atbalsta šīs funkcijas, tam veltām atsevišķu sadaļu, jo pārbaudām arī ray tracing ietekmi uz fps.

    Cik fps skaitās labs rādītājs?

    • <30 fps – ļoti čābīga spēlēšana
    • 30-40 fps – viduvēja spēlēšana
    • 40-60 fps – laba spēlēšana
    • > 60 fps – ļoti laba spēlēšana

    Sāksim ar World of Tanks enCore testu. Tajā trīs izšķirtspējās notestējam visas pieejamās videokartes un salīdzinām tās pēc to snieguma 1080p izšķirtspējā. Ja pie videokartes beigās redzam (OC) atzīmi, tad ar to jāsaprot, ka tests veikts virstaktētā režīmā. Gigabyte AORUS GeForce RTX 2070 SUPER 8G ļoti sagaidāmi atrodas mazliet iepakaļus GeForce RTX 2080 SUPER videokartēm un mazliet priekšā Radeon RX 5700 XT.

    Ar izslēgtu ray tracing Gigabyte AORUS GeForce RTX 2070 SUPER 8G ir spējīga lieliski (>60 fps) darbināt Shadow of the Tomb Raider spēli.

    Ar Assassin’s Creed Odyssey iet smagāk, taču 1080p un 1440p izšķirtspēju ar maksimālajiem grafikas iestatījumiem tāpat varēsim labi spēlēt.

    Tom Clancy’s The Division 2 ir vēl viena spēle, kas šai videokartei padodas ļoti labi un tā pat uzrāda labākus rādītājus nekā GeForce RTX 2080 Ti. Acīmredzot, laikā starp testiem, spēle ir piedzīvojusi būtiskus uzlabojumus un optimizācijas, lai to varētu labāk darbināt uz dažādām sistēmām. Šo spēli varēsim spēlēt visās trijās izšķirtspējās.

    Un, visbeidzot, arī Far Cry New Dawn spēlē šī Gigabyte videokarte parāda sevi no labākās puses un nodrošinās lielisku spēlēšanas pieredzi visās izšķirtspējās.

    Ja mēs maksājam par videokarti 700 eiro, tad sagaidām, ka tā spēs lieliski tikt galā ar pilnīgi visām jaunākajām videospēlēm. Vismaz, kamēr neslēdzam iekšā ray tracing.

    Ray tracing un DLSS veiktspējas testi

    Ray tracing efekti, protams, ir skaisti, tomēr sarežģītā rēķināšana rada lielu slodzi uz videokarti un rezultātā var samazināties ātrums ar kādu attēls tiek izvadīts uz ekrāna (fps). Tāpēc NVIDIA ir radījuši Deep Learning Super Sampling (DLSS) tehnoloģiju, kas izmanto mākslīgā intelekta tehnoloģijas, lai palīdzētu ātrāk uzzīmēt kadrus. Principā, daļa attēla tiek “uzminēta” un rezultātā tas var palielināt fps. Spēlēm tas ir īpaši svarīgi, tāpēc atsevišķu sadaļu vēlos veltīt tieši šai tēmai.

    No sākuma ņemsim talkā 3DMark pakā iekļauto NVIDIA DLSS sintētisko testu, kas konkrētajai videokartei ļauj vairākās izšķirtspējās aprēķināt DLSS ietekmi. Kā redzam, šī ietekme var būt diezgan jūtama.

    • 1080p: 45,39 fps > 63,90 fps
    • 1440p: 28,55 fps > 40,95 fps
    • 4K: 13,14 fps > 25,14 fps

    CryEngine radītāji Crytek ir izveidojuši ray tracing testu Neon Noir un turpmāk to izmantosim mūsu videokaršu testos, lai varētu novērtēt, cik labi konkrētajai testējamajai videokartei veicas ar šīs tehnoloģijas realizāciju.

    Nu un visbeidzot nonākam pie reālas spēles testa. Zemāk vari redzēt, cik fps varam iegūt Shadow of the Tomb Raider spēlē ar izslēgtu ray tracing un kas mainās, ja to aktivizējam (uz augstāko iestatījumu). No sākuma notestējam katru izšķirtspēju bez ieslēgta DLSS un tad vēlreiz ejam cauri, bet jau ar ieslēgtu DLSS.

    • 1080p: 71 fps > 73 fps (109 fps bez ray tracing)
    • 1440p: 50 fps > 57 fps (79 fps bez ray tracing)
    • 4K: 38 fps > 45 fps (63 fps bez ray tracing)

    Kā redzam pēc rezultātiem, šajā konkrētajā spēlē ray tracing ieslēgšana būtiski samazina fps. DLSS aktivizēšana palīdz, bet tikai nedaudz. Nekāda 4K izšķirtspējas spēlēšana ar ray tracing ar GeForce RTX 2070 SUPER nesanāks.

    Secinājumi: Inovatīvs dizains nemaksā lēti

    Nobeidzot šo garo apskatu, vēlos teikt, ka man tīri labi patīk jaunais AORUS videokaršu dizains. Tas tiešām izskatās labi un Gigabyte to piedāvā arī GeForce RTX 2060 SUPER un GeForce RTX 2080 SUPER videokartēm. Vienīgi jāpieskata līmlente, kas tur kabeļus un jācenšas nesatraukties par ventilatoriem, kas griežas viens virs otra.

    Kas attiecas uz veiktspēju, tad te nekādu pārsteigumu nav, jo šī videokarte konsekventi turas zem GeForce RTX 2080 SUPER. NVIDIA visu izdarījuši tā, lai pat ar vienkāršotu virstaktēšanu mēs nespētu palēkties virs nākamās videokartes. Patīkams pārsteigums ir Radeon RX 5700 XT, kas principā visos testos burtiski mina uz papēžiem apskatāmajai videokartei. Cenas starpība ir tāda, ka varam divtik padomāt vai mums vajag ray tracing labumus.

    Ar GeForce RTX 2070 SUPER spējām pietiek, lai visās trijās izšķirtspējās mēs varētu darbināt visas jaunākās videospēles un darīt to vēl vismaz pāris gadus. Bet tas ir pie noteikuma, ja neslēdzam iekšā ray tracing, jo tas pat ar DLSS tomēr apēdīs lielu daudzumu fps. Beigās varēsim spēlēt smuki, bet ne visas spēles un ne augstāk par 1440p izšķirtspēju.

    Gigabyte AORUS GeForce RTX 2070 SUPER 8G piedāvā stabilu sniegumu RTX 2070 SUPER videokaršu segmentā un savu augsto cenu pamato ar iespaidīgo un inovatīvo dizainu. Ar nepacietību gaidu uz testu arī citas RTX 2070 SUPER videokartes, lai varam palūkoties, kā ir veicies citiem ražotājiem. Bet kā nākamo jau pavisam drīz publicēsim par rangu augstākas MSI GeForce RTX 2080 SUPER GAMING X TRIO apskatu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    12 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Mareks Kornivskis
    02.01.2020 17:08

    Man patīk šie videokaršu testi. Paldies.

    oppo
    02.01.2020 19:59

    kāds tas aorus engine šodien ir? kādu gadu atpakaļ nopirku aorus austiņas un nekadi nesanāca rgb sasinhrozinēt ar aorus mb.

    oppo
    02.01.2020 22:17

    ah, kopskatā tā viņu applikācija ir cirks. bet nu visam pa virsu, tas, ka katra komponente savā ritmā gāja, tas mani vel vairāk tracināja.

    bubis
    03.01.2020 07:45

    Visa pasaule šīs kartes apskatīja jau kādu pusgadu atpakaļ, kāpēc Kursorā tagad tik intensīvi močī šīs Nvidia kartes? $$$$ no testiņiem? Saņemies Kristap, cik var močīt vecu dzelžu testus?!

    Tramvajs ble
    03.01.2020 21:30

    Tās cenas nogalina. Sauciet mani par žīdu ,bet nekad mūžā neatdotu tik lielu summu par datora komponenti. 300 eiro ir mani griesti. Dažkārt domāju kā pieaudzis cilvēks var vēlēties ko šādu iegādāties? Tas pats ar telefoniem… Neko dārgāku par 300 eiro nekad neesmu paņēmis. Parasti ap 250 izgrozos.

    16.01.2020 22:49

    Apskats jauks, lai arī mazliet novēlots. Tomēr gribas mazliet piesieties pie terminoloģijas pirmajā rindkopā; Korektāk būtu rakstīt, ka nVidia piedāvā video procesorus, nevis videokartes.

    Reklāma