Web Analytics
More
    Reklāma

    ASUS ZenBook 15 portatīvā datora apskats

    Jaunākie raksti

    Pirmie ASUS ZenBook sērijas portatīvie datori dienasgaismu ieraudzīja 2011. gadā un daudzi šo datoru sēriju uzskata kā tieši atbildi dažus gadus iepriekš izlaistajam Apple MacBook Air ultrabukam. Tajos laikos plāni un seksīgi portatīvie datori ar metāla korpusu praktiski nebija pieejami.

    ASUS ZenBook datori pārstāv šī ražotāja premium ierīču klāstu un tos vieno kvalitatīvu materiālu izvēle un gaumīgs dizains ar koncentriskiem apļiem. ASUS ZenBook datoru reklāmas materiālos pat piesauc iedvesmošanos no zen filozofijas, kas nozīmē būšanu mierā ar savām domām un rūpīgu fokusēšanos uz to lietu, ko dotajā brīdī dari. Jā, zinu, mūsdienu pasaulē, kad mūsu uzmanība tiek vienlaicīgi saraustīta miljons virzienos, tas šķiet praktiski neiespējams, tāpēc šāda pieeja šķiet kā svaiga gaisa malks.

    Reklāma

    ASUS ZenBook datoru klāstā ir vairāki vienotā dizaina valodā ieturēti un tehniski labi aprīkoti datori ar atšķirīgām iezīmēm:

    • ASUS ZenBook ir klasisks un kvalitatīvs ultrabuks, kas var būt aprīkots ar unikālo skārienpaliktnī iebūvēto displeju ScreenPad.
    • ASUS ZenBook Flip, kā jau datora nosaukums nodod, spēj savu skārienjutīgo displeju apmest riņķī un kļūt par planšetdatoru.
    • ASUS ZenBook S ražotājs dēvē par savu plānāko un gaumīgāko portatīvo datoru.
    • ASUS ZenBook Pro ir gaumīgs un kvalitatīvi nostrādāts 15.6 collu portatīvais dators, kas noderēs prasīgākiem lietotājiem, jo aprīkots ar Intel Core i7 vai Core i9 procesoriem un NVIDIA GeForce GTX 1050 sērijas diskrētajām videokartēm.
    • ASUS ZenBook Pro Duo ir aizņēmies no Apple MacBook datoru Touch Bar skārienjutīgās josliņas ideju, un, to padarot izmēros lielāku, pie reizes arī padarījis to reāli noderīgu. Respektīvi, iegūstam datoru ar diviem lietojamiem displejiem.
    Piekritīsiet taču, ka šāda ZenBook Pro Duo datora displeju kombinācija izskatās iespaidīgi

    Uz testu šoreiz pie mums ir atceļojis pagājušās vasaras pašās beigās izziņotais ASUS ZenBook 15, konkrēti UX533FN modelis, kas ir aprīkots ar 15.6 collu 1080p izšķirtspējas IPS tipa displeju, astotās paaudzes Intel Core i5 8265U procesoru, 8 GB operatīvo atmiņu, Intel UHD Graphics 620 + NVIDIA GeForce MX150 videokaršu komplektu un 73Wh akumulatoru ar kuru ražotājs sola līdz 16 stundu darbību. Šāda ZenBook 15 cena ir ap 950 eiro.

    Piezīmēšu, ka ZenBook datori ir pieejami vairākos izmēros – ar 13.3, 14 un 15.6 collu displeju. Ja vēlamies jaudīgāku videokarti un augstākas 4K izšķirtspējas displeju, tad šajā paaudzē jālūkojas pēc UX533FD modeļa, kas aprīkots ar Intel UHD Graphics 620 + NVIDIA GeForce GTX 1050 Max-Q videokaršu komplektu. Šāds dators maksā dārgāk – mazliet virs 1200 eiro.

    Maija beigās notikušajā Computex datoru izstādē ASUS prezentēja atjaunotos ZenBook 13 (UX334), ZenBook 14 (UX434) un ZenBook 15 (UX534) modeļus. Tie ir aprīkoti ar astotās paaudzes Intel Core procesoriem, modernākām NVIDIA GeForce MX250 vai GeForce 1650 videokartēm un visi jaunie datori spēj nodrošināt ļoti ātros Wi-Fi 5 (802.11ac) bezvadu interneta pieslēgumus. Plus, jaunie ZenBook datori tikuši pie skārienjutīga 5.65 collu displeja, kas iebūvēts skārienpaliktnī. Datori ir aprīkojami ar 8 vai 16 GB operatīvo, kā arī 256 GB, 512 GB vai 1 TB PCIe SSD pamatatmiņu.

    Pārbaudīsim darbībā šo tumši zilo 1.69 kg vieglo skaistuli, kura dažos aspektos es paspēju iemīlēties jau pirmajās darbošanās stundās.

    Kaut gan, nē, uzreiz pateikšu, kas man šajā datorā tik ļoti iepatikās. Pirmkārt, jo vairāk saskaros ar normāliem Windows darbinātiem portatīvajiem datoriem, jo vairāk novērtēju to, ka tiem parasti ir pamatīgs pieslēgvietu klāsts. Apple MacBook pasaulē mēs saņemam tikai mazāk vai vairāk USB-C portus un tas nozīmē sūru dzīvi ar pārejām. Meh! Otrkārt, ZenBook 15 ražotājs ir tastatūrā iespiedis arī ciparu bloku un man tas lieti noder! Plus, košas krāsas ir tas, kas man arī pamatīgi pietrūkst MacBook korpusu dizainā.

    Glīts un viegls 15 collu dators

    ZenBook 15 izmērs un svars ir viens no tā galvenajiem trumpjiem. Šis ir viens patiešām plāns un viegls 15 collu portatīvais dators. Tas sver sākot no 1.59 kg un tā izmēri ir 35.4 x 22 x 1.79 cm. Šis dators ir par 12% mazāks salīdzinot ar iepriekšējās paaudzes ZenBook 15. Datora korpuss ir veidots no alumīnija un pieejamas divas krāsas: tumši zila (Royal Blue) un pelēka (Icicle Silver). Uz testu esam saņēmuši šī datora zilo versiju.

    Uzreiz pēc izpakošanas es datoru pagrozu rokās un paloku, lai saprastu, cik tas ir stingri uzbūvēts. ZenBook 15 šķiet diezgan labi uzbūvēts, tomēr atsevišķās vietās datora apakšā piespiežot, varēsim sadzirdēt kā korpuss piespiežas pie sistēmplates. Iepriekš pieminētie Apple datori šādā ziņā ir krietni stingrāki, jo to korpusi veidoti no vienota alumīnija gabala. Bet kopumā es ZenBook 15 uzskatu par pietiekami kvalitatīvi uzbūvētu un glītu datoru. Vienīgi, kā redzat attēlos, uz šāda korpusa ļoti labi redzami ir pirkstu nospiedumi un tos nav nemaz tik viegli notīrīt. Pieņemu, ka uz pelēkās versijas datora tie būs krietni mazāk pamanāmi. Tāpat jāsaprot, ka ar laiku smuki zilais krāsojums noskrāpēsies un nodils, tāpēc iesaku izmantot datora iepakojumā iekļauto aizsargapvalku.

    Kā varam redzēt attēlā augstāk, dators uz galda virsmas stabili sēž uz četriem gumijas spilventiņiem, kas to arī mazliet piepaceļ, lai ierīce spētu dzesēties un izdvest skaņu. Plus, uz piepaceltas tastatūras vieglāk rakstīt. Datora vāku varam atvērt neturoties pie paša datora un tas ir tāds vēsturisks “tests”, kas palīdz ātri saprast ar cik nopietnu datoru mēs esam satikušies.

    Kad dators tiek atvērts, tā aizmugure tiek mazliet piepacelta. Līdzīgu niansi mēs pamanījām arī pavisam nesen testētajam Dell Latitude 7400 biznesa portatīvajam datoram. Šāda konstrukcija ļauj nodrošināt labāku dzesēšanu atvērtā stāvoklī un plānāku korpusu, kad dators aizvērts. Vienīgi ZenBook 15 displejs nav atlokāms vairāk par 145 grādiem un tas nav daudz.

    Lai atvērtā stāvoklī datora vāka apakšdaļā neskrāpētu nost glīto krāsojumu, abos galos ir piestrādātas mazas gumijas josliņas. ASUS izmantojis diezgan mīkstu gumiju un es neieteiktu šo datoru atvērtā stāvoklī šļūkāt pa galdu – gumijas josliņas ātri noberžas un uz galda atstāj zilas švīkas.

    Manuprāt, ZenBook 15 ir patiešām gaumīgi nostrādāts un glīts 15 collu portatīvais dators! ASUS norāda, ka ZenBook 15 ir izturējis vairākus MIL-STD-810G militātā standarta testus un ierīce godam tiks galā ar kritieniem, vibrācijām, augstumu un zemām/augstām temperatūrām. Vairāk par ASUS portatīvo datoru kvalitātes testiem lasi šeit.

    Visas nepieciešamās pieslēgvietas ir iebūvētas

    Kā jau minēju iepriekš, man patīk uz portatīvā datora atrast vairākus USB-A portus, atmiņas karšu lasītāja slotu un HDMI portu, jo portatīvo datoru mājās vai birojā tomēr lietoju pieslēgtu pie lielāka monitora. Šajā ziņā ZenBook 15 neliks vilties!

    Datora kreisajā sānā redzam pamatīgas ventilācijas atveres, kas veiksmīgi izvada no datora lieko siltumu un neļauj tam uzsildīt pašu ierīci. Šī siltā gaisa plūsma arī netraucē, kā tas sanāk Dell Latitude 5400 gadījumā. Blakus atrodam USB 3.1 Type-A portu un apvienoto mikrofona un austiņu portu.

    Datora labajā sānā atradīsim speciālo ASUS uzlādes portu, HDMI pieslēgvietu, USB 3.1 Type-A un USB 3.1 Type-C portus (var pieslēgt displeju, bet portam nav Thunderbolt 3 atbalsta), kā arī pilnizmēra SD atmiņas karšu lasītāju. Blakus midžinās divas baltas gaismas diodes, kas informē par datora aktivitāti.

    Thunderbolt 3 neesamību es vērtēju kā trūkumu un speciālā ASUS lādēšanas porta vietā es labāk gribētu redzēt pierastāku USB-C portu. Tāpat lādēšanu un HDMI portu es pārnestu uz kreiso pusi, jo man kā labrocim vadu mudžeklis traucē ērti blakus darboties ar peli. Bet visādi citādi ZenBook 15 ir aprīkots ar pieklājīgu pieslēgvietu klāstu.

    Kvalitatīva tastatūra un skārienpaliktnis

    Dators ir aprīkots ar šāda izmēra ierīcei labi nostrādātu tastatūru. Tai ir 1.4 mm gājiens, kas ir mazāk nekā Lenovo datoros pieredzētie 1.7 mm taustiņi. Bet salīdzinot ar super plānajām Apple datoru tastatūrām, šim datoram taustiņu darbību var sajust. Pirmajās darbības stundās šie taustiņi var šķist viegli želejīgi/mīksti, tomēr ar laiku pie tiem pierodi. Pēc tam vēl tikai atliek pierast pie tā, ka kompaktajā tastatūrā labajā sānā ielikts vēl arī ciparu bloks. Lai arī daudziem tas varētu šķist lieks, man ikdienā sanāk bieži ievadīt dažādus skaitļus un ērtāk to darīt no ciparu bloka.

    Taustiņi ir arī trīs režīmos apgaismoti. ASUS piedāvā ērtu veidu kā atslēgt Fn taustiņu un izmantot F1-F12 funkciju taustiņus – jānospiež Fn kopā ar Esc. To pašu var izdarīt arī ar ASUS Keyboard Hotkeys programmu, kas ir uzstādīta datorā.

    Arī skārienpaliktnis man patika. Tas ir pietiekami liels un pārklāt ar stikla plāksnīti, tāpēc ļoti slidens. Skārienpaliktnis arī atbalsta četru punktu vienlaicīgu pieskārienus un tas ļauj izmantot dažādus Windows vides žestus, lai ērtāk pārvietotos starp programmu logiem. Praksē ZenBook 15 skārienpaliktnis darbojas ļoti paredzami un saprotami.

    Internetā var atrast sūdzības par skārienpaliktni, kurās cilvēki saka, ka tas mēdz iebremzēt vai uzkārties. Es šādu problēmu nenovēroju, bet, ja kas tāds atgadās, no sākuma jāpamēģina atjaunot skārienpaliktņa draiveri. Tas var palīdzēt daļā gadījumu.

    Šīs paaudzes ZenBook datoru 13 un 14 collu modeļiem skārienpaliktnī ir iestrādāts arī izgaismojams ciparu bloks. Izskatās interesanti un praksē darbojas diezgan ērti.

    Šādu skārienpaliktni atradīsim ZenBook 13 un ZenBook 14 modeļos

    Displeja kvalitāte pietiekama ierindas lietotājam

    Uz testu saņemtais ZenBook 15 ir aprīkots ar 15.6 collas lielu Full HD (1920 x 1080 pikseļu) izšķirtspējas IPS tipa displeju. Šis ir parasts (ne skārienjutīgs) displejs un tam ir matēts pārklājums, kas atvieglo datora lietošanu spilgta apgaismojuma apstākļos. Ja vēlamies augstāku izšķirtspēju, tad to atradīsim UX533FD modelī. Tam ir 15.6 collu displejs ar 4K UHD (3840 x 2160 pikseļu) izšķirtspēju. Personīgi man tas šāda izmēra portatīvajos datoros šķiet krietni par daudz un es labāk izvēlētos zelta vidusceļu starp Full HD un 4K izšķirtspejām. Ij ekrānā daudz satilptu, ij baterija netiktu izrīta pārāk ātrā laikā.

    Datora displejam ir diezgan mazas apmales. Neticiet gan 3 mm apmaļu plānumam, kas norādīts ASUS mājaslapā, taču kopumā apmales tiešām ir šauras un dators izskatās labi.

    Pēc specifiskiem displeja kvalitātes testiem pagaidām aicinu doties uz Hexus.net apskatu, taču mēs šobrīd pētām displeju analizatoru piedāvājumu un domāju, ka jau šogad mūsu datoru un monitoru apskatus varēsim papildināt ar pašu veiktiem un analizētiem displeju kvalitātes mērījumiem.

    Pavisam vienkāršojot, es varu teikt, ka ZenBook 15 displeja kvalitāte būs pietiekama tipiskam ierindas lietotājam, kas visu dienu ar datoru pārlūkos tīmekli, rakstīs dokumentus un skatīsies filmas. Šis nav nedz ātrām videospēlēm paredzēts dators, nedz darbarīks profesionāliem foto un video apstrādes speciālistiem. Tam ir paredzēti citi datori un citi displeji.

    Ļoti pieklājīga veiktspēja

    ZenBook 15 ir pieejams vai nu ar Intel Core i5-8265U, vai Core i7-8565U procesoru. Abi pārstāv Intel Core astoto (Whiskey Lake) paaudzi. Šiem procesoriem ir 4 kodoli un 8 pavedieni (threads). Testa dators ir aprīkots ar Core i5-8265U procesoru, kas darbojas ar 1.6 GHz bāzes frekvenci un spēj ieskrieties līdz 3.7 GHz uz visiem četriem kodoliem.

    Šim datoram ir uz sistēmplates pielodēta un nenomaināma DDR4 2400 MHz operatīvā atmiņa. Testa datoram tā ir 8 GB apmērā, taču varam atrast modeli arī ar 16 GB operatīvo atmiņu. Tā kā datoru visdrīzāk plānosim lietot vairākus gadus, es ieteiktu neekonomēt uz operatīvās atmiņas apjomu un izvēlēties versiju ar 16 GB. Īpaši apstākļos, kad paši to nevarēsim nomainīt.

    Uz testu saņemtais ZenBook 15 ir aprīkots ar Intel UHD Graphics 620 un NVIDIA GeForce MX150 videokaršu komplektu. NVIDIA videokartei ir tikai 2 GB videoatmiņa un tas diezgan skaidri pasaka, ka nekādas aktuālas un prasīgas videospēles ar šo datoru mēs nepaspēlēsim. Vairāk jaudas atradīsim UX533FD modelī, kur varam meklēt arī NVIDIA GeForce GTX 1050 Max-Q ar 2 GB vai 4 GB video atmiņu, taču arī ar šo versiju nekādas top spēles nepaspēlēsim. Šis dators gluži vienkārši tam nav paredzēts!

    ZenBook 15 ir nopērkams ar vairākām pamatatmiņas versijām. Mēs varam izvēlēties modeļus ar 256 GB un 512 GB PCIe 3.0 x2 SSD diskiem vai 1 TB PCIe 3.0 x4 SSD. Pamatatmiņa principā ir vienīgā uzlabošanai pieejamā komponente un ja vēlamies uzlabot datora ātrarbību, varam iebūvēto atmiņu nomainīt uz ātrāku SSD, kas izmanto 4 PCIe kanālus.

    Testa dators ir aprīkots ar mazāko 256 GB atmiņu, ko ražojis Kingston. Parakos internetā un atradu, ka šai atmiņai ir jāspēj nodrošināt līdz 1500 MB/s lasīšanas un 1000 MB/s rakstīšanas režīmos. Testos redzēju, ka realitātē atmiņa darbojas diezgan tuvu specifikācijā norādītajām datu pārraides ātruma vērtībām.

    LatencyMon testēšanas rīks ļauj Windows darbinātiem datoriem pārbaudīt to spēju reālā laikā apstrādāt audio un citu informāciju. Ja darbojoties ar mūzikas programmām dzirdi sprakšķus, klikšķus un citus audio defektus, tas var liecināt, ka dators nespēj laicīgi tikt galā ar tam uzticēto uzdevumu un LatencyMon var palīdzēt atrast problēmas sakni. ZenBook 15 ar šo viss ir kārtībā un varam šo datoru izmantot, lai straumētu mūziku vai spēlētu diskotēkas.

    Passmark PerformanceTest 9.0 kopējās sistēmas veiktspējas testā ZenBook 15 uzrādīja labāku rezultātu par iepriekš testētajiem Dell Latitude 5400 (2868.8), Dell Latitude 7400 (3318.5) un Lenovo ThinkPad E490 (3681.8), bet piekāpās jaudīgajām spēkstacijām ASUS ROG Zephyrus S (5646.2) un Lenovo ThinkPad X1 Extreme (7809.2).

    Atzīstamu sniegumu ZenBook 15 uzrādīja arī Cinebench R20 testā pārspējot Dell Latitude 5400 (1338), Dell Latitude 7400 (1219) un Lenovo ThinkPad E490 (1143) biznesa portatīvos datorus un piekāpjoties videospēļu un multimediju profesionāļu datoriem ASUS ROG Zephyrus S (2722), MSI GS65 Stealth Thin (1756) un MSI P65 Creator (2125dmar).

    PCMark 10 kompleksajā veiktspējas testā ZenBook 15 uzrādīja labāku rezultātu nekā jaudīgākās biznesa datoru klases Dell Latitude 7400 (3776) testa pārstāvis.

    Datora veiktspējas analīzes sadaļu noslēgšu ar pāris komentāriem par ierīces temperatūru un ventilatoru radīto troksni. Pie lielākām slodzēm dators, protams, uzsilst, tomēr nevienā brīdī testu gaitā temperatūra neradīja diskomfortu – ASUS inženieri ir parūpējušies par to, lai ierīcei pienācīgi tiek dzesēta. Tāpat nedzirdēju liekus ventilatora trokšņus, tie darbojas klusu un tikai tad, kad vajag. Malači!

    Pilnas dienas darbība ar vienu uzlādi

    ASUS savam ZenBook 15 datoram komplektā iekļāvis diezgan kompakta izmēra 90W lādētāju. Kā jau rakstīju augstāk, es labprāt gribētu šo datoru uzlādēt ar USB-C lādētāju, jo specializēti lādētāji tomēr ir vēsture. Es nejustos labi, ja nejauši mājās aizmirstu šo lādētāju pat neskatoties uz to, ka dators spēj ļoti ilgi darboties ar vienu uzlādi.

    Šis dators ir aprīkots ar ietilpīgu 73 Wh akumulatoru un ražotājs sola līdz 16 stundu ilgu darbību ar vienu uzlādi. Esam pasākuši ar PCMark 10 rīku veikt savā starpā salīdzināmus baterijas testus un Modern Office režīmā, kas simulē šādam datoram piemērotu biroja darbu veikšanu, ieguvām gandrīz 13 stundu ilgu darbību. Tas ir ļoti labs rādītājs!

    No iepriekš testētajiem portatīvajiem datoriem baterijas darbības ilguma ziņā ZenBook 15 piekāpjas tikai Dell Latitude 7400, kas šajā testā izturēja veselas 14 stundas un 13 minūtes.

    Programmatūra

    Datorā ir uzstādītas dažas programmas, kas paplašina mūsu iespējas. ASUS Hello programma paredzēta tam, lai mēs piereģistrētu ASUS kontu. Lai mūs vairāk motivētu veikt šo darbību, ASUS piedāvā divas sadarbības. Populārajā datu uzglabāšanas mākoņservisā saņemsim 25 GB vietas uz gadu un uz mēnesi par velti varēsim izmantot arī McAffee antivīrusu.

    Krietni noderīgāka ir MyASUS programmu, kurā ir apvienotas vairākas funkcijas. Šajā programmā mēs varam iepazīties ar datora tehiskajiem raksturlielumiem, veikt programmatūras atjaunināšanu, uzzināt par kļūmēm un to risināšanas veidiem, kā arī pielāgot displeja un baterijas darbību. Piemēram, varam iestatīt, lai baterija tiek uzlādēta tikai līdz 60%, kad esam pieslēguši lādētāju. Tādējādi paildzināsim baterijas darbības laiku, jo tā visvairāk nolietojas tieši pēdējos uzlādes procentos.

    Pozitīvi, ka esam pārdzīvojuši tos laikus, kad Āzijas datoru ražotāji uz saviem produktiem uzstādīja veselu lērumu dažādu (pārsvarā nevajadzīgu) programmu un tagad laba tendence ir tādas programmas, kā MyASUS, kurās vienuviet apvienotas svarīgākās datora apkalpošanas funkcijas.

    Kamera, skaņa un sejas atpazīšana

    Uz ZenBook 15 neatradīsim pirkstu nospiedumu sensoru, taču tā vietā tiekam pie sejas atpazīšanas risinājuma, kas izmanto divas infrasarkano staru kameras, kas darbojas ar Windows Hello sistēmu. Windows vidē piereģistrējam savas sejas informāciju un tad datorā varēsim pieteikties paskatoties uz to. Praksē tas darbojas diezgan labi, ja vien skatīsmies tieši uz kamerām. Tās par laimi ir novietotas virs displeja un nebūs jāgroza galva nepierastos leņķos.

    Kvalitāte tīmekļa kamerai gan ir ne pārāk laba, attēlam trūkst asuma un tam ir tikai 720p izšķirtspēja. Cilvēku atpazīt varēsim, tomēr ne vairāk.

    Zem tastatūras lepni gozējas Harman Kardon uzraksts, jo ZenBook 15 skaļruņu skanējumu sertificējusi šī audio jomā labi zināmā kompānija. Dators skan pietiekami skaļi un kvalitatīvi, galvenais nelikt to uz mīkstām virsmām (piemēram, segām), kas nosedz datora apakšpusē izvietotos skaļruņus.

    Verdikts: Man patika!

    Konkurence ir laba lieta! Konkurence spiež tehnoloģiju ražotājus radīt arvien labākus produktus un rezultātā ieguvēji esam mēs – patērētāji. ASUS gadu no gada ir rūpīgi attīstījis savu ZenBook ultrabuku sēriju un nu tie ir gaumīgi, kvalitatīvi uzbūvēti un nodrošina augstu veiktspēju, kas ļaus bez liekām aizturēm paveikt visus mūsu darbus. Plus, ASUS ir veltījuši laiku un resursus, lai datoros iestrādātu patiešām unikālas funkcijas, piemēram, ScreenPad skārienpaliktni ar iebūvētu displeju vai vēl vienu atsevišķu displeju zem primārā displeja, kā to redzam ZenBook Pro Duo gadījumā.

    Tomēr pats svarīgākais ir sajūta, kura mūs pārņem, kad lietojam šo datoru. Ja ne gluži zen līmeņa miers, tad darbošanās ar ZenBook 15 man nelika iespringt. Dators darbojās paredzami, tastatūra un skārienpaliktnis izpildīja manas komandas bez ierunām, programmas vērās vaļā un darbojās naski un displejs un skanējums bija pieņemams. Nevaru nepieminēt arī ievērojamo gandrīz 13 stundu darbības laiku ar vienu uzlādi. Malači, ASUS! ZenBook 15 ir ļoti patīkami lietojams ultrabuks!

    Ja palūkojamies Latvijas internetveikalos, tad nav nemaz tik daudz 15 collu portatīvo datoru ar līdzīgiem tehniskajiem raksturlielumiem. Mazliet lētāks, smagāks un neizteiksmīgāks ir Acer Aspire 5, pamatīgi uzbūvēti un ne ultrabuki, bet ar knapāku videokarti aprīkoti ir HP ProBook 450 G6 datori un līdzīgi ir arī Dell Inspiron 15 (5584) datori.

    Man patika: Man nepatika:
    • Veiktspēja
    • Gaumīgs dizains un kvalitatīva uzbūve
    • Atsevišķs ciparu bloks uz tastatūras
    • Dators pārāk nesakarst un ir kluss
    • Baterija
    • Labprāt gribētu 2K izšķirtspējas displeju
    • Vājš tīmekļa kameras sniegums
    • Nav nomaināma operatīvā atmiņa

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    8 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Rūdolfs Rancāns
    30.07.2019 21:38

    Gaidu to brīdi, kad kāds atklās konspirācijas teoriju kāpēc webkameras datoros ir iesprūdušas 2004. gadā..

    Agnis
    31.07.2019 10:45

    Jo sliktāka kamera, jo mazāk žēl viņu aizlīmēt ciet!

    Agnis
    31.07.2019 10:44

    Piekrītu par dīvaino tendenci ignorēt 1440p ekrānus. Sevišķi uz 15″ būtu īpaši noderīgi.

    Raimonds Kleinbergs
    31.07.2019 14:35

    Kurš no Zen sērijas modeļiem ir ar skārienjutīgu ekrānu?

    Sandis
    26.08.2020 16:01

    Sveiki!
    Vai varētu kāds palīdzēt un pateikt kur var iepazīties ar opcijām, kur kāda poga nozīmē, kur atrast kalkulātoru utt

    Stress
    08.06.2021 21:21

    man ir kaut kā iegādājušies divi portatīvi ASUSI, kopsummā esmu apmierināts, izņemot ka abiem ir pagadījušās mehāniskas vainas. vienam poga neatgriezeniski izkrita un bez pilnas klaviatūras maiņas (ap 160 usd) nav maināma. par laimi nav nekāda vitālā poga – trijnieks cipars, nospiest var tik ‘bilde’ nav virsū – bet var iztikt… otram ar tur atplīsa klaviatūras tureklis, arī nekas vitāls. ne es viņus situ ne uz grīdas mesti – bet mehāniskas ķibeles šiem ir raksturīgas, cik forumos palasīju. veiktspējas ziņā – ļoti pat apmierina – nevaru atrast man vajadzīgu softu kas uz šiem neietu, arī pēdējais Autocads neteiksim ka lido bet ir strādājams. (abiem ap 4i+ gadi jau…). pat vidēja līmeņa spēles rambā (man ir ofisnieks, ne ROGs)

    Reklāma