Web Analytics
More
    Reklāma

    Kuram ražotājam izdodas visātrāk izlaist Android Oreo atjauninājumus?

    Jaunākie raksti

    Android Oreo operētājsistēmas versija tuvojas savai pirmajai dzimšanas dienai, Android P jau redzams tepat ap stūri. Android Oreo oficiāli tika izlaista pagājušā gada 21. augustā, tomēr tikai daži šobrīd var savos viedtālruņos baudīt jaunākās Android iespējas. Android Oreo šobrīd uzstādīts knapi 6% viedtālruņu.

    Kurš ir veiklākais Android Oreo atjauninājuma piedāvātājs?

    Reklāma

    Pirmajā vietā ierindojies Sony – pēdējie izlaistie seši Sony Xperia modeļi pie Android Oreo tika martā, Xperia XZ Premium sāka saņemt Android Oreo vēl pagājušā gada oktobrī, Xperia XZ, XZs un X Performance novembra beigās.

    Otrajā vietā ir HMD Global (Nokia) – Nokia 8 pie Android Oreo arī tika novembrī, Nokia 5, Nokia 6 un Nokia 7 saņēma Oreo šī gada janvārī.

    OnePlus godam ieņem trešo vietu – OnePlus 3 un 3T pie atjauninājuma tika novembrī, OnePlus 5 un 5T šī gada janvārī. Turklāt OnePlus ļoti strauji pārgāja uz Android 8.1 Oreo jau martā OnePlus 5 un aprīlī 5T modeļiem.

    Tālāk seko pie mums ļoti minimāli izplatītie HTC un ASUS viedtālruņi.

    Xiaomi ieņem sesto vietu, piedāvājot Oreo atjauninājumu Xiaomi Mi A1, Mi 6, Redmi Note 5, Redmi Note 5 Pro un pāris citiem modeļiem. Xiaomi gan saņēmis arī nopēlumu – daudzi aktuālie modeļi tiek pie jaunākas MIUI saskarnes, bet apakšā turpina dzīvot Android Nougat.

    Huawei / Honor zīmoli ir septītajā vietā, bet te jāatzīmē, ka Oreo atjauninājums parasti tiek nodrošināts tikai flagmaņiem. To ir saņēmis 2016. gada Mate 9, 2017. gada P10 un P10 Plus, kā arī Honor 9 un Honor 8 Pro.

    Kādreizējais Android atjauninājumu līderis Motorola (Lenovo) ir astotajā vietā, bet Lenovo uzreiz pēc Moto iegādes paziņoja, ka būs slinkošana ar atjauninājumiem. Pusmirušais Essential ir devītajā vietā.

    Desmito vietu ieņem Samsung, bet te ir jānorāda, ka vērā ņemta informācija no ASV. Tur ir zināma aizture līdz atjauninājumi tiek cauri lielo operatoru apstrādei.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    19.06.2018 14:20

    Mans LG G6 arī nesen saņēma atjauninājumu uz Android 8.0 :) Super! Esmu apmierināts.

    Mildcom
    19.06.2018 16:40

    Kur tad palika solītais update huawei p9 ??

    Lapsinieks
    19.06.2018 16:47
    Reply to  Mildcom

    piečakarēja. no otras puses – nu kāds reāli labums būs?
    sen vajag apdeitoties – vairāk kā divi gadi – enough is enough.

    Puika
    19.06.2018 19:00

    Interesanta (priekš cilvēkiem, kas tikai pērk trubas un pārējais po barabanu) ar Google trubām. Cilvēks domā, ka pērk Google ražotu trubu, bet īstenībā cits ražotājs. It kā Google nosaukumā, bet ražotājs cits. Līdz ar to Google trubas nav iekļautas Arta publicētajā topā, jo tās ražo HTC, LG (laikam), moš vēl kāds. Tā jau trubas ar Google nosaukumu būtu 1.vietā. Nesekoju īpaši Google trubu attīstībai, bet tā laikam apmēram ir kā te rakstu ar tiem ražotājiem. Varbūt tagad ir izmaiņas.
    P.S. Es saprotu, ka tūlīt būs klāt gudrinieki (es jau zinu dažus noteikti, nesaukšu vārdā vai pēc nika), kas pilnā balsī auros, ka tā ir standtarta situācija, ka nosaukums 1, bet detaļas piegādā vai ražo cits.
    Tomēr es uzskatu, ka Google trubu situācija atšķiras.

    Reklāma