Web Analytics
More
    Reklāma

    Nokia 5 apskats

    Par savu cenu - pieņemam izvēle, bet kādu nieku nāksies piemaksāt par zīmolu.

    Jaunākie raksti

    Nokia 5 ir otrais atjaunotās Nokia viedtālrunis, kas nonācis pie mums apskatam. Jāatzīst, ka par Nokia 6 nebiju īsteni sajūsmā, jo kaut kā nepameta sajūtas, ka pārlieku optimizēta viedtālruņa uzbūve. Materiālu izvēle Nokia 6 bija laba, bet kopā salikšanas precizitāte kaut kā piekliboja. Par Nokia 5 ir nedaudz cits stāsts, jo šis modelis cīnās ar konkurentiem zemākā cenas kategorijā, kur pieļaujamas pāris nobīdes no flagmaņu uzstādītās kvalitātes latiņas.

    Tieši Nokia 5 gaidīju ar lielāku nepacietību, jo ap 200 eiro Android tirgus pasaulē ir pārsātināts, bet pie mums īsti neko labu par 200 eiro iegūt nevar. Tad nākas lūkoties uz viedtālruņa pasūtīšanu no Ķīnas tīmekļa veikaliem, bet ne visiem tas ir pa zobam.

    Nokia 5 teorētiski piedāvā tīru Android saskarni, ātrus programmatūras atjauninājumus, kvalitatīvu uzbūvi un nepiedrazotu atmiņu. Ko gan budžeta klasē vēl vairāk vajag…

     

    Tehniskā specifikācija

    • Operētājsistēma: Android 7.1.1 Nougat
    • Ekrāns: IPS LCD, 5.2 collas, 720 x 1280, ap 282 ppi, skrambu drošs Corning Gorilla Glass ekrāna pārklājums
    • Procesors: Qualcomm Snapdragon 430, astoņi 1.4 GHz Cortex-A53 kodoli, Adreno 505 video apakšsistēma
    • RAM: 2.0 GB
    • Atmiņa: 16 GB, microSD līdz 128 GB
    • Savienojumi: Wi-Fi 802.11 a/b/g/n, Wi-Fi Direct, Bluetooth 4.1 (A2DP, LE), 4G (LTE Cat. 4, 150Mbps DL/50Mbps UL, GSM: 850/900/1800/1900; WCDMA: Band 1, 2, 5, 8; LTE: Band 1, 3, 5, 7, 8, 20, 28, 38, 40), NFC
    • Kameras: 13 megapikseļi, fāzes nobīdes autofokuss, HDR, divkrāsu LED zibspuldze, 1080p ar 30 fps video. 8 megapikseļu priekšējā kamera
    • GPS: ar A-GPS, GLONASS
    • Papildus: e-kompass, pirkstu nospiedumu nolasītājs, microUSB (USB 2.0), divas SIM kartes
    • Izmēri un svars: 49.7 x 72.5 x 8 mm, 160 g
    • Akumulators: lietotāja nenomaināms Li-Ion 3000 mAh
    • Krāsas: Tempered Blue, Silver, Matte Black, Copper
    • Cena: 219 eiro pie operatoriem, ap 180 eiro interneta veikalos

    Izskats un uzbūve

    Nokia 5 izmantotie materiāli ļoti līdzinās dārgākā Nokia 6 uzbūvei, tomēr var just, ka Nokia 5 saņēmis nedaudz plānāku alumīnija korpusu, ražotājs arī nav pacenties norādīt Corning Gorilla Glass ekrāna aizsargpārklājuma versiju. Tātad, nekas diži svaigs tur nav.

    Pieļauju, ka daudzus pircējus varētu vilināt Nokia 5 nelielais izmērs, par ko parasti piemirst citi budžeta klases viedtālruņu ražotāji, izvēloties vismaz 5.5 collu ekrānus. Nokia 5 ir ērti turēt rokā, jo tam visas dimensijas ir patīkami noapaļotas, radot ilūziju, ka viedtālrunis ir vēl mazāks. Kopumā Nokia 5 rada sajūtu, ka turi rokā vismaz divas reizes dārgāku viedtālruni.

    Protams, šur tur manāmi arī iemesli, kas ļāvuši samazināt Nokia 5 cenu. Viens no tiem ir parastā, vecā microUSB lādētāja pieslēgvietas izmantošana, tāpat īsti labus vārdus negribētos veltīt vienīgajam Nokia 5 skaļrunītim. Pie mums Nokia 5 atceļoja bez iepakojuma, tāpēc nevarēšu komentēt par līdzi doto aksesuāru izskatu.

    Nokia 5 saņēmis pirkstu nospiedumu nolasītāju zem ekrāna fiziskā Home pogā. Pirkstu nospiedumu nolasītājs darbojas tāpat kā Nokia 6 modelī – ne ļoti ātri, bet pieņemami un gana precīzi.

    Viedtālruņa aizmugurē pamatīgi uzsvērta kamera, to sedz divās daļās sadalīts aizsargstikls (stikls ir burtiski pārgriezts uz pusēm), kas īstenu uzticību par savu izturību nerada. Cerams, ka tur nekādi putekļi ilgtermiņā iekšā nelīdīs.

    Kopumā Nokia 5 rada pārliecinošu iespaidu par savu cenu. Vienmēr atradīsies kāda nepilnība, bet viedtālrunim par 180 eiro šo to var piedot. Īsti nepatika metāla korpusa daļu krāsu atšķirība no plastmasas detaļām, kas drīzāk velk uz brūnu, nevis rozīgu krāsu.

    Ekrāns

    Gandrīz nevar pamanīt, ka Nokia 5 saņēmis vien 720p izšķirtspējas ekrānu 5.2 collās. Jāsaka, ka visai sen nebiju saskāries ar 720p ekrānu izmantošanu viedtālruņos, tāpēc sākumā pat neiedomājos, ka Nokia 5 ir zemākas izšķirtspējas ekrāns. Par laimi tas ir ideāli kvalitatīvs, neradot nekādas problēmas ikdienā palasīt e-pastus vai apskatīt fotoattēlus. Turklāt ekrāns rada niecīgus atspīdumus, kas palīdz tiešā Saules gaismā.

    No negatīvā droši vien derētu minēt, ka Nokia 5 ekrāns ir nedaudz pelēcīgs, pablāvs. Tāpat varēja vēlēties arī lielāku maksimālo ekrāna izgaismojuma spilgtumu, bet, iespējams, esmu pārāk pieradis pie dažnedažādiem flagmaņiem, kuros uzstādīti AMOLED ekrāni ar četrkārt lielāku izšķirtspēju.

    Saskarne un lietotnes

    Nokia savu piekritēju pulciņu noteikti daļēji iekaros ar tīru Android saskarni un izvairīšanos no lieku lietotņu uzstādīšanas. Vienīgā nestandarta lietotne Nokia 5 ir Nokia atbalsts. Faktiski tā ir nevis lietotne, bet īsceļš uz Google Play veikalu – gribi uzstādi, negribi neuzstādi.

    Nokia 5 nav iekļautas nekādas dižās papildu iespējas, saskarne nav gandrīz nekā papildināta. Pieejams viens žests pāriešanai uz kameru, bet nav iekļauta neviena nestandarta enerģijas taupīšanas iespēja, kāds vizuāls pielāgojums vai vēl kāds cits nieciņš.

    Jaunais Nokia zīmola lietotājs HMD Global ir apsolījis laicīgus Android atjauninājumus, un Nokia 5 darbojas ar Android 7.1.1 Nougat kopā ar 1. aprīļa drošības ielāpiem. Piebildīšu, ka šobrīd aktuālie labojumi (vismaz ne-Nexus un ne-Pixel viedtālruņiem) ir jūnija labojumi, kas pieejami vairākiem Sony Xperia modeļiem.

    PAPILDINĀJUMS – pēc apskata tapšanas Nokia 5 ir saņēmis arī svaigāku drošība ielāpu.

    Šajā sadaļā nekā īsti jauna kopš Nokia 6 apskata nav – abi viedtālruņi programmatūras ziņā ir identiski.

    Snapdragon 430 procesors nav nekāds veiktspējas kalngals, tas vēl arvien ir veidots 28 nm tehnoloģijā. Nokia 5 tas tiek pārots ar 2 GB RAM, nodrošinot visai pieņemamu ātrdarbību. Snapdragon 430 noteikti uzskatāms par sākuma līmeņa procesoru, toties tas nāk kopā ar Eiropā un ASV izmantotām mobilo sakaru tīkla frekvencēm.

    Iespējams, ka lielākais Nokia 5 bremzētājs ir lēnā iebūvētā atmiņa, kas nodrošina vien 271 MB/s lasīšanas ātrumu un niecīgu 45 MB/s ieraksta ātrumu. Samsung Galaxy S8 šie lielumi ir gandrīz trīs reizes augstāki, attiecīgi arī viedtālrunis darbojas jūtamu ātrāk. Lēnu iekšējo atmiņu izmantošana ir Ķīnas viedtālruņu ražotāju niķis. Te gan jāatzīmē, ka savai cenai Nokia 5 darbojas pietiekami veikli, šajā parametrā Nokia 5 noteikti uzvar lētos Xiaomi un līdzvērtīgu zīmolu viedtālruņus.

    Te būtu jāpiebilst, ka Nokia 5 nāk ar mūsdienām visai nelielu 16 GB atmiņu, kas, visticamāk, nozīmē tikai to, ka Nokia 5 būs jāuzdāvina arī vismaz 32 GB microSD atmiņas karte. Lietotājam no 16 GB pieejami vien 6.85 GB pēc visu atjauninājumu uzlikšanas, kas ir drīzāk nepietiekams apjoms. Augstāk attēlā redzamie 8.60 GB ir pirms Nokia 5 programmatūras un lietotņu atjauninājumiem.

    Akumulators

    Atkal jau jāsaka, ka mani ir izlutinājuši dažnedažādie flagmaņi ar saviem neskaitāmajiem  (un nesavietojamamajiem) ātrās uzlādes  standartiem. Nokia 5 3000 mAh akumulatora uzlāde ir viens pamatīgs process, jārēķinās ar aptuveni divarpus stundu uzlādi, kas mūsdienām ir milzīgs laika sprīdis.

    Nokia 5 saņēmis mūsdienām visai viduvējas ietilpības 3000 mAh akumulatoru. Vienu darba dienu ar uzlādi Nokia 5 noteikti darbosies, bet ar otru dienu nekādā gadījumā nebūtu jārēķinās. Šeit noteikti noderētu kāds enerģijas taupīšanas rīks, ko Nokia nav iebūvējusi viedtālrunī.

    Aptuveni 90 minūšu HD video apskate ar ieslēgtu Wi-Fi noēd 30 līdz pat 35% no enerģijas, atkarībā no ekrāna spilgtuma. Parasti šāds rādītājs ir starp 20 un 25% arī lielākas platības un augstākas izšķirtspējas ekrāniem. Atzīmēšu, ka arī Nokia 6 bija problēmas tieši akumulatora jomā.

    Kamera

    Nokia 5 kameras iespējas nav nekur tālu no Nokia 6, tomēr izskatās, ka lētākais viedtālrunis ar it kā vājāko kameru spēj atsevišķos momentos nodrošināt glītāku fotoattēlu. Jārēķinās, ka Nokia 5 kameras lietotne ir lēna – tā startējas veselu mūžību un arī uzņemtās fotogrāfijas parādās galerijas lodziņā ar pāris sekunžu novēlošanos, kas dažkārt liek spaidīt slēdža pogu atkārtoti.

    Viedtālruņa kameras krāsu attēlojums ir drīzāk patīkams, dažkārt nejaucības izspēlē HDR, kas mēdz bildes pabojāt. Nokia 5 fotogrāfijas ir ar visai zemu detalizāciju, kas jūtami krīt sliktākā apgaismojumā. Vājā apkārtējās vides izgaismojumā cieš autofokuss un arī graudainība būtiski aug.

    Gaišā dienas laikā, atslēdzot HDR režīmu, var ik pa laikam iegūt arī kādu asu un smuki krāsainu fotogrāfiju. Kameras lietotne nepiedāvā nevienu manuālu iestatījumu.

    Kopumā – neko daudz dižāku no 180 eiro viedtālruņa nevajadzētu gaidīt.

    Nobeigumā

    Līdzīgā cenu kategorijā var meklēt Motorola Moto G4 modeli, kuram pēdējo mēnešu laikā visai jūtami nokritusi cena. Moto G4 saņēmis būtiski lielāku 5.5 collu ekrānu ar 1080p izšķirtspēju, nedaudz jaudīgāku procesoru un akumulatora darbības laiks Moto G4 izstiepjams pat līdz trīs dienām. Tā kā ģimenē ir pāris Moto G4 viedtālruņi, tad par šo informāciju esmu pārliecināts. Motorola vēl arvien nodrošina pietiekami veiklus Android atjauninājumus. Moto G4 pirkstu nospiedumu nolasītājs atrodams vien Moto G4 Plus modelī. Pie 200 eiro atrodams svaigākais Moto G5 modelis ar 3 GB RAM.

    Latvijā iegādājams arī Meizu M5 Note viedtālrunis ar 16 GB atmiņu, 3 GB RAM un 5.5 collu 1080p ekrānu. Meizu M5 Note ar 32 GB atmiņu maksā pie 200 eiro. Tikpat maksās arī Xiaomi Redmi Note 4 ar 32 GB atmiņu.

    Nevajag piemirst par visai populāro Huawei P9 Lite (2 GB RAM, 16 GB atmiņa), kura cena ir ap 210 eiro interneta veikalos. Izmēros internets Nokia 5 konkurents varētu būt Samsung Galaxy A3 (2016) ar 16 GB atmiņu, bet tikai 1.5 GB RAM. Samsung Galaxy A3 (2016) ir vēl mazāks 4.7 collu ekrāns.

    Konkurentu piedāvājums ir visai spēcīgs. Laikam es izvēlētos 3 GB RAM, 32 GB atmiņu un nedaudz labāku kameru, bet pieciestu dīvaināku Android saskarni, nevis apstātos pie Nokia zīmola.

    Manuprāt, Nokia 5 ir daudz vērtīgāks viedtālruņa modelis par iepriekš apskatīto Nokia 6, kuram bija vēl pāris uzbūves problēmas un augstāka cena. Bet arī Nokia 5 ne tuvu nav ideāls.

    Nokia 5 savā virzienā vilina ar patīkamām korpusa krāsām, spēcīgu zīmolu, visai piezemētu cenu un tīru Android saskarni. Bet ir jāņem vērā, ka Nokia 5 būs lēnīgs viedtālrunis ar salīdzinoši vāju akumulatora darbību.

    Patika

    + uzbūve
    + ekrāns
    + izmērs
    + sajūtas turot rokās

    Nepatika

    – kameras darbība
    – ierobežota atmiņa
    – ļoti lēna uzlāde un ātra izlāde

    Par savu cenu - pieņemam izvēle, bet kādu nieku nāksies piemaksāt par zīmolu.

    Detalizēts novērtējums

    Dizains & korpuss
    6
    Ekrāns
    5
    Kamera
    5
    Veiktspēja
    5
    Programmatūra
    7
    Akumulators
    4
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    38 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    kengurs
    01.08.2017 12:36

    Forši ka sarakstīti tik daudz alternatīvi tālruņi, būs no kā izvēlēties

    Janis
    01.08.2017 13:01

    Man taisni nepatīk, kad viena telefona apskatā ieraksta tik daudz informācijas par citiem ražotājiem/modeļiem. Es vēl saprastu, ja būtu pievienota kāda salīdzinoša tabula – modelis/parametri/cena, bez autora personiskiem komentāriem, ja vien tas ir profesionāls jebkura telefona apskats, nevis autora personisks patīk-nepatīk.
    Tādā ziņā man patīk Kursora auto apskati – stāsta par konkrēto autiņu nevis visu plašo tirgus dažādību.

    01.08.2017 16:32
    Reply to  Janis

    Lētiem telefoniem ir jāparāda, ka ir alternatīva šādā cenā.

    Kristaps Skutelis
    01.08.2017 16:45
    Reply to  Janis

    Mēs tiecamies katra produkta apskatā pieminēt informāciju arī par jomu kopumā un tiešajiem konkurentiem.

    Janis
    03.08.2017 10:41

    Kristap, es saprotu, ka kritizēt ir vieglāk nekā uzrakstīt apskatu. Es pats to noteikti neizdarītu ne tuvu tik labi kā Artis to dara.
    Pieļauju, ka kādreiz ir aparāts, par kuru nav īsti daudz ko rakstīt. Un tomēr. Nu ja rakstām par Nokia 5 – vērtējam un analizējam Nokia 5. Kāpēc gan ir nepieciešams visur to salīdzināt ar Nokia 6? Personīgi man, lasot apskatu par konkrētu produktu, gribētos redzēt kritisku apskatu par konkrēto telefonu, kur katrs apgalvojums/vērtējums ir arī pamatots. Un patiešām nav interesanti lasīt kāda salīdzinājumu, kāds ir šis attiecībā pret Nokia 6. Pieņemu, ka apskatu mērķis ir dot lasītājiem informāciju un iespēju veikt iespējamo analīzi pašiem, kā arī, pieņemu, ka daudzos gadījumos, kvalitatīvs apskats, kas nav “bla-bla-bla man patika/nepatika” palīdz arī telefona izvēlē, kad nepieciešams iegādāties ko personīgai lietošanai.
    Nobeiguma sadaļā – gribētos redzēt tādu spēcīgu kopsavilkumu par konkrēto telefonu. Un salīdzinājums ar konkurentiem pēc specifikācijām, cenām – tai, manuprāt, vajadzētu būt atsevišķai sadaļai, ar konkrētiem definētiem kritērijiem un piemērotai katra telefona apskatā.

    Artis un Kristaps. Sorry, personiski neesmu ar Jums pazīstams, tāpēc lūdzu neuztveriet personiski! :) Vienkārši lasot kursoru vēlētos tiešām redzēt ko kvalitatīvu un spēcīgu.

    Kristaps Skutelis
    03.08.2017 13:09
    Reply to  Janis

    Paldies par sakarīgi uzrakstīto komentāru, centīsimies ņemt vērā ieteikumus. Vienkārši vēlreiz norādīšu kā mēs uztveram apskatus – tajos ir ne tikai jāapraksta konkrētās testa ierīces plusus un mīnusus, bet arī jāveic ierīces salīdzinājums ar tiešajiem konkurentiem kā arī jāsniedz ieskats kas dotajā ierīces kategorijā (pēc cenas, iespējām) vispār ir aktuāli. Lai nebūtu sauss specenes atstāsts, cenšamies tam visam piešķirt dzīvīgumu ar vairāk vai mazāk spilgtiem izteikumiem no mūsu pašu pieredzes. Jo Kursors ir blogs un blogā ir liela nozīme personiskajam skatījumam. Norādīšu arī uz to, ka katram savam izteikumam mēs stāvam līdzi un varam pamatot kāpēc esam izteikušies tā vai citādi. Tātad, kopumā apskati nav nemaz tik triviāli rakstu darbi un mēs tiešām cenšamies rakstīt tā, lai Latvijas interneta vidē būtu vismaz viena vieta, kur tos var lasīt objektīvus, godīgus un neietekmējamus.

    Lapsinieks
    03.08.2017 21:02

    da kam tas viss interesē? ja pieaudzis cilvēks nevar izlemt ko pirkt un viņam var palīdzēt Arta apskati, tad lai pērk aifonu. Svarīgākais ir tusiņš pēc tam.

    Kristaps Lācis
    01.08.2017 13:24

    Var manīt, ka Nokia tālruņi bija slikti jau pirms lietošanas. Ja M2 Note savā laikā tika novērtēts kā labs pirkums (telefons – pilnīgs sūds), tad nav skaidrs, kas ar šiem nav labi.

    01.08.2017 16:30

    Nu nu, M2 Note bija savam laikam ideāls price/performance. Tas, ka tev nepatīk saskarne, ir individuāla problēma.

    Kristaps Lācis
    01.08.2017 17:00
    Reply to  Artis Ābols

    Nu kamon – apskati paliek arvien paviršāki. Nav runa tikai par šo pēdējo..
    “Piebildīšu, ka šobrīd aktuālie labojumi (vismaz ne-Nexus un ne-Pixel viedtālruņiem) ir jūnija labojumi, kas pieejami vairākiem Sony Xperia modeļiem.”comment image

    01.08.2017 17:21

    Tajā mirklī, kad telefons bija pie manis, bija šāds skats.

    https://photos.app.goo.gl/t6TGtu56iOWUVSDF3

    Kristaps Lācis
    01.08.2017 19:45
    Reply to  Artis Ābols

    Apskata publicēšanas brīdī, augstākminētais ir nepatiesība. Man vienalga, kad telefons bija pie Tevis, jo ši nebūt nav pirmā nepatiesība apskatos! Konkurences trūkums neliek pacensties..

    01.08.2017 20:17

    Tieši tā – katram ar putām uz lūpām jāaizstāv savi pirkumi.

    hgj
    01.08.2017 22:07

    cik jūtīgs, nabaga bērniņš.

    Kristaps Skutelis
    01.08.2017 19:51

    Pielabosim. Bet principā mums nav mērķis visus apskatus uzturēt aktuālus līdz mūža galam. Šoreiz tā bija Nokia laža, jo aprīlis tomēr bija ļoti sen.

    Kristaps Lācis
    01.08.2017 20:33

    comment image

    Lapsinieks
    01.08.2017 14:47

    beidzot Artim iedeva īstās krāsas trubu.

    01.08.2017 16:30
    Reply to  Lapsinieks

    Čmok čmok čmok!

    x
    01.08.2017 16:23

    ja jau dienu izvelk, tad kāda starpība, cik ilgi tas lādējas naktī – 15min, 2st vai 8st. ?

    man jau šķiet, ka ātrā lādēšana tādi megapikseļi vien ir – ego tiek masēts, bet tas arī viss.

    01.08.2017 16:31
    Reply to  x

    Kas reiz jutis sievietes miesu, tas manuālā darbā vairs negūst baudu.

    x
    01.08.2017 16:39
    Reply to  Artis Ābols

    tev tās 2 stundas pašam jāgriež dinamo, lai uzlādētu trubu?

    es ieštepselēju un eju gulēt bez atrunām, sak, tūlīt fiksi uzlādēšu un tad gan)

    Kristaps Skutelis
    01.08.2017 16:46
    Reply to  x

    Nu, nu. Kad tev telefons dienas vidū izlādējies, labprāt gribēsi to maksimāli īsā laikā uzlādēt maksimāli daudz.

    x
    01.08.2017 17:00

    nezinu, man dienu izvelk, pat vairākas no vietas – tāpēc lādēju laicīgi, vakarā uzlādēju negaidot kamēr ir sauss (li-on bačām tas arī nenāk par labu).

    Kristaps Skutelis
    01.08.2017 17:19
    Reply to  x

    Good for you! Ne visiem tā veicas :)

    x
    01.08.2017 23:28

    tam nav saistības ar veiksmi, visa pamatā ir racionāla izvēle un apzināta rīcība)

    y
    01.08.2017 20:52
    Reply to  x

    Tu esi tāds pats auns, kā tas lapspurnis. Domā, ka ja Tev labi, tad citiem arī pietiks..

    x
    02.08.2017 08:33
    Reply to  y

    ja cilvēks saka “iekārta X ir štrunts, tā nenodrošina man vajadzīgās funkcijas vai darbības ilgumu” – vienmēr štrunti ir tikai šī cilvēka galvā, kurš ir izvēlējies savām vajadzībām nepiemērotu instrumentu.

    tāpēc jau cilvēkiem ir galva, lai izmantotu tajā izvietotās smadzenes labāko risinājumu atrašanai, nevis izdomātu epitetus cilvēkiem, kuriem uz to norāda.

    y
    02.08.2017 19:49
    Reply to  x

    Tadel jau saku, ka auns…
    Vai Tev nepieciešams, kā ipasi to pazinot?

    x
    02.08.2017 19:56
    Reply to  y

    ko tu tos aunus tā piesauc, laikam jau gribi sasniegt to intelekta līmeni hihihi

    bet paziņot vari, skatoties spogulī

    y
    03.08.2017 20:28
    Reply to  x

    Par kadu limeni Tu runa?
    Esi sacis ar auniem darboties? Cerams, ka kopa neguliet hihihi…

    P.s. Man vismaz spogulis neplist, kad skatos taja😂

    Kristaps Skutelis
    03.08.2017 20:37
    Reply to  y

    Stop! Nu būs gana sarunu par smalko lopkopību. Atpakaļ pie tehnoloģijām!

    Jānis
    01.08.2017 18:28

    Sveiks, nav doma drīzumā apskatīt Honor 6x?

    Kristaps Skutelis
    02.08.2017 08:02
    Reply to  Jānis

    Varam pamēģināt nomedīt šo ierīci. Nevaru gan solīt kad.

    Krotow
    04.08.2017 00:22

    Ja var ticēt aplikāciju aprakstam, tad Nokia 5 ir patīkams minimālisma paraugs. “Rietumu” ražotāju aparāti parasti piebāzti ar nevajadzīgām papildus ražotāja un 3-o partneru aplikācijām. “Ķīnas” aparātiem bieži ir spēkā tas pats, plus aplikācijas un aplikāciju veikals ir specifiski Ķīnas lietotājiem un Google Play bez papildus dejas ar tamburīnu tur nav palaižams. Meizu šai ziņā nepatīkami pārsteidza. Interesanti, kāds būs Nokia 8.

    kengurs
    28.09.2017 18:52

    kādu laiciņu jau lietoju šo nokia. kritis zemē bieži, bet viss kārtībā, strādā un ekrāns nav ieplīsis. akumulators aktīvi lietojot stabili iztur dienu, ir gadījies ka iztur arī 2,5 dienas (daudz nezvanot un nesēžot kursorā), bet diezgan ilgi lādējās (šis man nav būtiski, kā jau daudziem). nobildēt šo to var un kā ikdienas lietotājam bildes kvalitāte apmierina. zonu ķer, sazvanīt var, dzirdēt mani un es pārējos dzirdu labi. pirkstu lasītājs ik pa laikam nenoreaģē, bet tad palīdz sejas atpazīšana.
    kopsummā ļoti apmierinošs mobilais pa to cenu. viens kolēģis arī paņēma 5to, arī apmierināts. cits kolēģis paņēma 6to , viņam nepatīkot, visu laiku kkas gļuko (piem pocket dial)
    varbūt kādam noder komentārs

    x
    28.09.2017 18:59
    Reply to  kengurs

    daudz nezvanot un nesēžot ilgi netā, ir jātur 5 dienas (un tad akum. ir 30-40% un jāliek lādēt).

    kengurs
    28.09.2017 19:11
    Reply to  x

    kurš telefons tad to var panākt? man tādu nav bijis kopš nokia 100. nekad neizslēdzu wifi, ekrāns uz spožāko, dati ieslēgti utt.

    Toms Minkevichs
    21.09.2018 10:21

    Hi.
    Pats lietoju Nokia 5 pusgadu. Sākumā patika viss strādāja labi. Atmiņa tiešām ir maza jo 16 gb par maz. Pārsvarā viss telefons izmanto 12.68 gb no 16 gb. Lietojot waze telefona baterija sakarst. Runājot par stiklu priekšējo sensors slikti strādā. Velkot ar pirkstu pa ekrāna virsmu bieži vien nenostrādā . Vai es ieteiktu pirkt draugiem šo tālruni ? Domāju Samsung kvalitāte vai Huawei ir labāka!

    Reklāma
    Par savu cenu - pieņemam izvēle, bet kādu nieku nāksies piemaksāt par zīmolu.Nokia 5 apskats