Web Analytics
More
    Reklāma

    Xiaomi Mi A1 apskats – lēti un pārsteidzoši labi

    Noteikti saprātīgākais pirkums ap 230 eiro.

    Jaunākie raksti

    Google pirmo reizi ar Android One programmu iepazīstināja 2014. gadā. Tobrīd tika visai skaidri pateikts, ka Android One operētājsistēma ir paredzēta jaunattīstības tirgiem, un mums to neizdosies ieraudzīt. Tāpat Android One īsti nespēja piesaistīt Eiropas un ASV tirgus ar viedtālruņu izvēli – lai atvieglotu atjauninājumu piegādi, Google noteica izmantojamās detaļas Android One viedtālruņos.

    Android One operētājsistēma nīkuļoja kopš tās izziņošanas, bet pavisam nesen Google uzsāka Android One piedāvāt arī pie mums iecienītu ražotāju viedtālruņos. Android One šobrīd vari atrast pat Moto X4 un HTC U11 Life.

    Sadarbībā ar Xiaomi tapis vēl viens visai interesants Android One viedtālrunis – Xiaomi Mi A1 (“A1” apzīmē Android One). Xiaomi Mi A1 ir vidējās klases viedierīce, tomēr tas atrodams ārzemju interneta veikalos par vilinošu cenu, sākot pat no 180 eiro. Latvijas interneta veikalos Xiaomi Mi A1 maksā sākot no aptuveni 220 eiro.

    Tehniskā specifikācija

    • Operētājsistēma: Android 7.1.2 Nougat, iegūs 8.0 Oreo un arī Android P
    • Ekrāns: LTPS IPS LCD, 5.5 collas, 1080 x 1920, ap 403 ppi, skrambu drošs Corning Gorilla Glass 3 ekrāna pārklājums
    • Procesors: Qualcomm Snapdragon 625, astoņi 2.0 GHz Cortex-A53 kodoli, Adreno 506 video apakšsistēma
    • RAM: 4.0 GB
    • Atmiņa: 64 GB, microSD līdz 128 GB (izmanto SIM 2 pieslēgvietu)
    • Savienojumi: Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, Wi-Fi Direct, Bluetooth 4.2 (A2DP, LE), visas pie mums izmantotās 4G frekvences
    • Kameras: divas galvenās kameras, 2x 12 megapikseļi (26 mm, f/2.2 un 50 mm, f/2.6 objektīvi), fāzes nobīdes autofokuss, HDR, divkrāsu LED zibspuldze, 2160p ar 30 fps video. 5 megapikseļu priekšējā kamera
    • GPS: ar A-GPS, GLONASS
    • Papildus: e-kompass, pirkstu nospiedumu nolasītājs, USB Type-C ar ātru uzlādi, divas SIM kartes, FM radio
    • Izmēri un svars: 155.4 x 75.8 x 7.3 mm, 165 g
    • Akumulators: lietotāja nenomaināms Li-Ion 3080 mAh
    • Krāsas: Black, Gold, Rose Gold
    • Cena: 180 – 230 eiro interneta veikalos

    Izskats un uzbūve

    Xiaomi Mi A1 veidots no alumīnija, viedtālrunis šķiet ļoti kvalitatīvs, tajā nav ne miņas no lētām ierīcēm ierastiem uzbūves mīnusiem (detaļu krāsu atšķirības, pa kādai šķirbai, dīvaini realizētas salaiduma vietas u.tml.). Viedtālrunim ļoti veiksmīgi paslēptas antenu līnijas korpusā (par gaišās krāsas modeļiem nemācēšu teikt). Xiaomi Mi A1 pavisam noteikti šķiet dārgāks par prasītajiem 220 eiro.

    Ekrāna aizsargstikla sānu malas ir glīti noapaļotas, padarot viedtālruni ērtāk satveramu. Xiaomi arī Mi A1 modelī nav atmetis vēlmi izmantot skārienjūtīgas pogas zem ekrāna, kas man šķiet neērti, bet šajā jautājumā katram ir savi uzskati. Tāpat vismaz man šķiet, ka ražotājs varēja izvēlēties par kādu milimetru plānākas apmales ap ekrānu, bet te jau atkal esmu visai bieži saņēmis iebildes pret šādu prasību.

    Xiaomi Mi A1 aizmugurē atrodams pirkstu nospiedumu nolasītājs un no korpusa izcelta kamera ar diviem objektīviem. Xiaomi Mi A1 aizmugures daļa stipri atgādina iPhone 7 Plus. Viedtālrunis ir saglabājis 3.5 mm austiņu pieslēgvietu, tam ir arī USB Type-C uzlādes pieslēgvieta.

    Ja par kaut ko varētu sūdzēties, tad tās ir skaļuma un ekrāna bloķēšanas pogas, kas nav tik labi nostrādātas, kā dārgākos viedtālruņos. Pogas ir nedaudz vaļīgas, ja viedtālruni pakrata, tās dažkārt grab. Arī skanējumus no Mi A1 skaļruņa salīdzinoši ir visai vājš.

    Mi A1 ir infrasarkano staru raidītājs, kas paredzēts tālvadības pults lietotnes darbināšanai.

    Kopumā esmu pārsteigts par Xiaomi spēju izgatavot tik kvalitatīvu korpusu cenā ap 200 eiro. Neesmu pagaidām redzējis nevienu citu viedtālruni līdzīgā cenā, kas spētu tuvoties Xiaomi Mi A1 uzbūves kvalitātei.

    Ekrāns

    Xiaomi Mi A1 saņēmis 5.5 collu LTPS IPS ar 1080p izšķirtspēju. Ekrānu sedz Corning Gorilla Glass 3 aizsargstikls ar tā dēvēto 2.5D sānu malu noapaļojumu. Manuprāt, ekrāns varēja būt nedaudz kontrastaināks, pieļauju, ka tiešā Saules gaismā tas būs arī nepietiekami spilgts, bet šeit arī beidzas ekrāna mīnusi.

    Jāsaka, ka ekrāna rādītais attēls drīzāk atbilst Xiaomi Mi A1 cenai – tas nav slikts, bet par izcilu arī Xiaomi Mi A1 ekrānu nevarētu dēvēt.

    Programmatūra un Android One

    Xiaomi Mi A1 darbina Android 7.1.2 Nougat, viedtālrunis nav saņēmis Xiaomi veidoto MIUI saskarni, tam nav nekādas specifiskas ikonas. Par Xiaomi klātbūtni var nojaust tikai no divām ražotāja lietotnēm – Feedback un Mi Remote. Lasīts, ka dažām Mi A1 versijām vēl esot arī Mi Store.

    Vismaz pagaidām Mi A1 sadzīvo arī ar Xiaomi izstrādātu kameras lietotni, jo Nougat operētājsistēmas versija nenāk kopā ar kameras lietotni divām galvenajām kamerām.

    Xiaomi Mi A1 regulāri tiek pie programmatūras labojumiem (aptuveni divu nedēļu laikā atnāca atjauninājums no Android 7.1.1 uz Android 7.1.2, ikmēneša drošības ielāps un arī kaut kāds mazāks labojums), bet atzīšos, ka no Android One viedtālruņa biju gaidījis jau uzreiz Oreo operētājsistēmu. Tiek solīts, ka pie Oreo Xiaomi Mi A1 tiks līdz gada beigām. Zināms arī, ka Xiaomi Mi A1 tiks pie Android P, kad iznāks šī operētājsistēmas versija.

    Ar ko Android One atšķiras no pilnvērtīgas Android operētājsistēmas? Neatšķiras. Visas iespējas ir savās vietās, saskarne ir standarta (vanilla) Android, faktiski atšķirību no Google Pixel sērijām un Nokia Android viedtālruņiem nav.

    Veiktspēja

    Xiaomi Mi A1 izmanto vidējās klases astoņu kodolu Qualcomm Snapdragon 625 procesoru, kas darbina arī Redmi Note 4 un Mi Max 2 modeļus. Iespējams, būtu prasījies nedaudz svaigāku Snapdragon 630 vai Snapdragon 660 procesoru, bet tas noteikti celtu Mi A1 cenu.

    Viedtālrunim ir pieklājīgi 4 GB RAM, tādējādi par Mi A1 lētāks (ar 4 GB RAM) ir tikai Xiaomi Redmi 4X un Xiaomi Redmi Note 4 modelis (te runāju par Latvijas interneta veikalu piedāvājumu). Tāpat Mi A1 ir 64 GB atmiņa, kas jau iebrien pagājušā gada flagmaņu teritorijā.

    Xiaomi Mi A1 lētumu nodod tikai atmiņas ātrums, kas ir 277 MB/s nolasot un 212 MB/s ierakstot. Ieraksta ātrums ir pieņemams, bet nolasīšanas ātrums ir gandrīz trīs reizes zemāks par Samsung Galaxy S8 un Note8 uzrādīto. Tomēr vēl arvien Mi A1 necieš no lēnas darbības. Īpaši lēna atmiņa ir pamanāma lietotņu uzstādīšanas un atjaunināšanas laikā, bet Mi A1 šo paveic visai veikli.

    Kopumā par 200 eiro saņemam visai veiklu viedtālruni. Jārēķinās, ka Mi A1 procesors nav ļoti ātrs (lasīt – kā Snapdragon 835 ātrs), bet ikdienas darbiem pietiks. Mi A1 ātrdarbība un cena ir pareizi sabalansēta.

    Akumulators

    Akumulators ir visai sāpīgs Mi A1 tehniskās specifikācijas punkts, jo viedtālruņa akumulators ir mazākas ietilpības par lētākā Redmi Note 4 modelī esošo 4000 mAh akumulatoru. Ar 3080 mAh akumulatoru Mi A1 strādās bez problēmām diennakti, tāpat iespaidīgi ir gaidstāves laiki – aizmirsu Mi A1 ieslēgtu pāris dienas uz galda, diennaktī tukšgaitā Mi A1 bija notērējis knapi 10% enerģijas.

    Xiaomi Mi A1 ieguvis Qualcomm Quick Charge ātrās uzlādes tehnoloģiju, komplektā iekļauts 2A lādētājs. Pilnībā uzlādēts Mi A1 tiek aptuveni divās stundās, kas ir visai vāji viedtālrunim ar ātro uzlādi.

    Manuprāt, Mi A1 ar savu 3080 mAh akumulatoru sadzīvo tīri labi, bet akumulatora ietilpība un cenas atšķirība daudziem noteikti liks apdomāt Redmi Note 4 iegādi.

    Kamera

    Xiaomi Mi A1 ticis pie divu objektīvu galvenās kameras. Mi A1 neizmanto Huawei ieviesto “krāsains + melnbalts sensors” ideju, tā vietā Mi A1 dodas Apple iPhone un OnePlus 5 virzienā, iegūstot divkāršu optisku palielinājumu. Vienai kameras acij ir platāks 26 mm f/2.2 objektīvs, otrai ir 50 mm f/2.6 objektīvs. Kameras pavada divu krāsu LED zibspuldze.

    Kamēr Mi A1 sabija pie manis, diemžēl bija visai apmācies laiks, tāpēc fotogrāfijas varbūt arī neparāda Mi A1 maksimālās spējas. Viedtālrunim ir fāzes nobīdes autofokuss, tas darbojas ātri un precīzi.

    Mi A1 kamera ir ļoti vāja sliktā apgaismojumā, tad tiešām viss saiet ķīselī. Faktiski Mi A1 kamera sliktā apgaismojumā ir nelietojama. Bārā vai uz ielas laternu gaismā vari necensties iegūt fotogrāfijas. Viedtālruņa kameras lietotne izvēlas ļoti augstas ISO vērtības. Izpētīju visas fotogrāfijas un tikai vienā bildē atradu ISO 100. Te būtu jāņem vērā visai sliktie laika apstākļi un arī attēla stabilizācijas neesamība.

    1x zoom
    2x zoom

    Viedtālrunis slimo ar to pašu slimību, kas bija OnePlus 5. Ja platākā objektīva kamera darbojas vēl visai pieņemami, tad teleobjektīva kamera ir uzskatāmi vājāka. Dažbrīd izskatās, ka teleobjektīva kamerai netiek izmantots HDR, kur tas būtu noderējis.

    Kopumā uzskatu, ka Xiaomi varēja necensties ar divu objektīvu kameras uzstādīšanu Mi A1. Ieguvuma gandrīz nav. Tad jau vērtīgāk būtu saņemt labāku kameru ar vienu objektīvu. Iespējams, atsevišķi kameras untumi ir daļēji labojami ar programmatūras atjauninājumiem, bet to mēs redzēsim tikai pēc Oreo atjauninājuma un iespējamas Google kameras lietotnes atnākšanas Mi A1.

    Nobeigumā

    Aptuveni 200 eiro cena šādam viedtālrunim ir lieliska. Ļoti pie sirds iet Android One ideja, kas ļauj arī par Pixel 2 sēriju četras reizes lētākiem viedtālruņiem tikt pie [nedaudz lēnākiem] operētājsistēmas atjauninājumiem. Android One regulāri saņem arī drošības ielāpus. Xiaomi Mi A1 nav ražotāja saskarnes, kas daudziem nepatīk. Pieļauju, ka arī MIUI saskarne padarītu Xiaomi Mi A1 lēnīgāku.

    Xiaomi Mi A1 lielākais ienaidnieks ir Redmi Note 4 modelis (4 GB RAM versija), kas ir nedaudz lētāks par Mi A1, toties saņēmis lielākas ietilpības akumulatoru. Redmi Note 4 pircējam jārēķinās ar vecākas Android versijas un MIUI saskarnes izmantošanu viedtālrunī. Nokia 6 modelis, pieņemot, ka to var sarunas karstumā nodēvēt par tīru Android, ar 4 GB RAM un 64 GB atmiņu maksās apmēram 120 eiro dārgāk.

    Atzīšos, mani pamatīgi saskumdināja visai vājās Xiaomi Mi A1 kameras spējas, jo visos citus parametros viedtālrunis savā cenas kategorijā ir vairākus soļus priekšā konkurentiem. Ja būtu šobrīd jāizvēlas budžeta klases viedtālrunis, Xiaomi Mi A1 noteiktu būtu mana saraksta pašā augšgalā.

    Patika

    + lieliska uzbūve
    + tīra Android operētājsistēma
    + pieklājīga ātrdarbība
    + cenas/ieguvuma attiecība

    Nepatika

    – varētu vēlēties modernāku procesoru
    – kamera, it īpaši sliktā apgaismojumā

    Noteikti saprātīgākais pirkums ap 230 eiro.

    Detalizēts novērtējums

    Dizains & korpuss
    7
    Ekrāns
    6
    Kamera
    5
    Veiktspēja
    7
    Programmatūra
    8
    Akumulators
    6
    Salīdzinot ar konkurentiem (cenā ap 230 eiro)
    9
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    44 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Lapsinieks
    10.11.2017 11:15

    Xiaomi Mi A1 nav ražotāja, kas daudziem nepatīk. Pieļauju, ka arī padarītu Xiaomi Mi A1 lēnīgāku.

    šos divus teikums var pa latviski, lūdzu?

    xGang
    10.11.2017 11:28
    Reply to  Lapsinieks

    Izskatās, ka MIUI saskarne kkur aizceļojusi.

    10.11.2017 11:40
    Reply to  Lapsinieks

    Paldies par acīgumu, kaut kas izpalicis domas lidojumā :D

    ninja
    10.11.2017 12:28

    Piekrītu par kameru, sliktā gaismā ir grūti, bet visumā par šo cenu, lielisks aparāts :)

    10.11.2017 13:44
    Reply to  ninja

    Tieši tā. Nesaprotu, kā ir iegūta tik vāja kameras darbība krēslā un nakts skatos… Cerams, ka softiski ir tas piečubināms.

    LOOK
    11.11.2017 10:05
    Reply to  Artis Ābols

    Vai ar Camera FV-5 nesanāca pamēģināt?

    11.11.2017 11:58
    Reply to  LOOK

    Nav šī lietotne iegādāta. Neesmu arī milzu sajūsmā, kādreiz tā bija nenormāli lēnīga.

    Lapsinieks
    10.11.2017 12:33

    Jāgaida skābenes verdikts – tas kārs uz čīpuļiem

    Skābene
    10.11.2017 13:23
    Reply to  Lapsinieks

    Man jau čalis no čing čongiem atrakstīja, ka “onlī tomorrov 11.11, onlī for jū, mai frend, gud prais”.
    Bildēšanas funkciju testēju saulainā laikā un nebija diži kur piekasīties! Visam pārējam aprakstā var piekrist!

    Lapsinieks
    10.11.2017 13:29
    Reply to  Skābene

    čem ņe flamanis, ne? ja nevar aifonu atļauties – vismaz līdzīgs! pat sānu apmales ap ekrānu plānākas nekā aifonam!

    Skābene
    10.11.2017 14:36
    Reply to  Lapsinieks

    Nekad neesmu čurājis karstu iphone dēļ! :)
    Mans favorīts ir Note8.
    Bet Xiaomi tiek apsvērts kā bērnu gadžets, ko nebūs žēl ielidināt misenē, ja tas nejauši nokritīs, vai tiks uzlikts uz tramvaja sliedēm eksperimentālas izziņas nolūkos!

    Lapsinieks
    10.11.2017 22:54
    Reply to  Skābene

    par ironiju vairs necērt…

    digitalk
    11.11.2017 11:59
    Reply to  Lapsinieks

    jokus var arī ignorēt, ja ir kas par tēmu sakāms.

    Lapsinieks
    11.11.2017 13:33
    Reply to  digitalk

    Tieši Tavu uzmmundrinājumu gaidīju!

    as
    10.11.2017 13:41

    Lietoju Xiaomi redmi note 3 pusgadu un patiešām, vienīgais, kas tracināja, ir kamera – nelietojama, kā dēļ arī tiku no tā aparāta vaļā! Visādi citādi arī pret viņu MIUI nebija iebildumu un pacietīgi gaidu kādu viņu verķi ar normālu kameru par saprātīgu cenu! Joprojām uzskatu, ka telefonam nevajadzētu maksāt vairāk par 200, max 300 EUR
    Bangood 191 € + PVN, Aliexpress 170€+PVn rītdien

    Lapsinieks
    10.11.2017 13:51
    Reply to  as

    pat pa 300 NAV neviena telefona ar normālu kameru. Jo tad tos pa 1000 neviens vairs nepirktu.

    Skābene
    10.11.2017 14:39
    Reply to  Lapsinieks

    Vēl jau ir Opcija -refurbished iphone SE, nesen viens kolēģis tādu paņēma iekš LMT. Pa lielam atbilst čīpuļa definīcijai un kamera ciešama!

    JR
    10.11.2017 17:56
    Reply to  Lapsinieks

    SS.COM var nopirkt s7 edge par 300 eur.

    Lapsinieks
    10.11.2017 22:47
    Reply to  JR

    nu labi. uz ielas var atņemt kādam aifonu – būs vēl lētāk

    Daris
    10.11.2017 20:12
    Reply to  Lapsinieks

    Blēņas. Piem. manam Mi4c par 107.eiro ir normāla kamera.

    Lapsinieks
    10.11.2017 22:47
    Reply to  Daris

    kur pērc savu stipro zāli, ko pīpēt?

    Pumba
    10.11.2017 16:38

    Saprātīga cena ir 35Eur. Tieši tik iztērēju meitas Blackview A7 iegādei Gear Best saitā uz atlaidēm ar visu piegādi. Android 7.0. Kamera gan vāja sliktā apgaismojumā. Pērējais viss ļoti labi. Niknās spēlītes nepaspēlēsi, bet pārējās iet godam. Nekas nebremzē un ar LV valodu.

    Nauris Liepiņš
    10.11.2017 22:11

    Pats lietoju šo telefonu jau kādas 3 nedēļas. Domāju, ka android cilvēkam izcils telefons, ja nevēlas maksāt 800€ par Pixel. Un pēc manām domām vienīgais kompromiss ar kuru ir jāsadzīvo ir vājā kamera, bet tas ir pieciešams ja novelc kādu kameras app kura nedaudz uzlabo to visu pasākumu.

    Matiss
    10.11.2017 22:43

    Pie mīnusiem jāpieliek arī tas, ka nav nfc čipa. Nevar nolasīt e-talonu un maksāt ar citadeli.
    Kameru iespējams var salabot uzinstalējot modificēto google camera appu.

    Kristaps Lācis
    11.11.2017 11:35
    Reply to  Matiss

    Pie plusim jāpieliek arī tas, ka nav nfc čipa. Nav jāpimaksā par lieku pričendāli telefonā..

    Mareks
    11.11.2017 11:43

    Man ir pašam Mi A1 telefons jau kādu otro mēnesi. Sākumā arī nedaudz satraucos par to akumulatoru, bet sapratu, ka telefons ir tieši tikpat lietojams kā citi. Snapdragon 625 ir ļoti energoefektīvs procesors un būtībā enerģijas patēriņš ir ļoti pieņemams. Šito paņēmu S6 vietā, kur jaudīgais procesors notērēja padzīvojušo aķi tik ātri, ka vajadzēja 2x dienā lādēt (daudz telefonzvanu). Lētāk bija nopirkt šo telelfonu, nekā S6 nomainīt bateriju.
    Displejs salīdzinājumā ar S6 tiešām ir pelēcīgāks, bet tas ir sīkums.
    Tā kā man ir DSLR, tad mani kameras (ne)spēja vispār nesatrauc.
    Bet kā lielāko mīnusu varu minēt metāla aizmugures vāciņa slīdīgumu. Vienreiz jau nometu uz flīzēm, bet bez sekām. (piem. S6 aizmugurējais stikls ieplīsa atrodoties bikšu kabatā. DIVREIZ :D )

    Katrā gadījumā, cena atsver visu un telefons ir veikls un ikdienā problēmas nesagādā. Tieši tāds kādam telefonam ir jābūt.

    Tas ir telefons tiem, kuri ir jau sapratuši, ka naudu ir vērts tērēt daudz sakarīgākām lietām nekā dārgi telefoni. Piem., aifouns dara visu to pašu ko šis Xiaomi. Protams, šis un tas ir labāks, vairāk fīču, utt., bet vai to vajag? Galu galā, telefons ir domāts zvanīšanai, epastiem, feisbukiem. Un varbūt vienai otrai bildītei, kuras tāpat nevienam neinteresē.

    y
    11.11.2017 21:39
    Reply to  Mareks

    Kas tas par sviestainu kometaru!?
    Kip, ja Tu nevari nopirkt dargaku – tad citiem nevajag?
    Ja tev nav svarigi “SAVI” foto, tad doma ka ari citiem nav?
    Auto ari domats tikai, lai parvietotos no punkta A uz punktu B….

    Skābene
    13.11.2017 08:30
    Reply to  y

    Tu pērc telefonu, lai fotografētu? Nopietni? Varbūt nopirksi arī fočuku, lai piezvanītu!? :D
    Re, kur cilvēks saka, ka viņš bildē ar spoguļkameru, a tu te betonē, ka viņam nav svarīga bildes kvalitāte! :)

    x
    13.11.2017 08:46
    Reply to  Skābene

    ++

    Mareks
    13.11.2017 09:26
    Reply to  y

    Nē, es varu nopirkt dārgāku. Bet negribu. S6 savulaik maksāja 600 € kad pirku. Es negribu to maksāt, jo pēc gada izrādīsies, ka iegrūstā štuka ir atkal veltīgi izmesta, jo tad ābols ir izdomājis vēl kādu fīču nogriezt un iekasēt par to papildus naudu. Un visiem to vajadzēs… Es tikai saku, ka es personīgi nejūtu atšķirību starp telefoniem. Ar abiem var izdarīt vienu un to pašu. Nu un būsim godīgi – cik no jums savas telefona bildes apskata biežāk kā 1-2 reizes un to pašu uzreiz pēc fotografēšanas? Pēc tam foto iegulst telefona atmiņā uz mūžu un par to atceries tikai tad, kad sāk aptrūkties vieta atmiņā un kaut kas ir jāizdzēš. Esmu sapratis, ka lai turpmāk maksātu 500 € un + naudas par telefonu, tad tam ir manā vietā jāizdara pusi dienas darbu. Bet tāpat tas šobrīd spēj tik vien kā piezvanīt un aizsūtīt sms, epastus un tamlīdzīgi. Ā, un ābols prot tev atslēgt ekrānu kad uz to paskaties … un tas arī viss. Un runājot par auto – jā, tas ir, lai aizbrauktu no A uz B. Vai tad tev mašīnā ir gulta, skapis un tu tur taisies dzīvot? Vai tu mašīnā pieņem savus biznesa partnerus? Vai auto… Read more »

    Guntars K
    11.11.2017 14:23

    Ha. Par to mazo bateriju ielikts 6? Pilnīgi subjektīvi. Šodien par 3000mAh bateriju jāliek ir 1, max 2 punkti. Bet tad nabaga aifonisti noslīdēs uz mīnus 1. Nekas… toties pelnīti. Vienīgi āboļfans to nepieļaus. :D

    Kristaps Skutelis
    11.11.2017 15:17
    Reply to  Guntars K

    Jap, mūsdienās par 3000 mAh bateriju roka neceļas likt atzīmi virs 6. Bet ņemot vērā tendences, arī īpaši zemāk nav jāliek.

    digitalk
    11.11.2017 15:36

    īstenībā jau atzīmi baterijai nebūtu jāliek par mAh, bet par h, kas nostrādātas uz lietošanas scenārija noslodzi.

    x
    11.11.2017 16:36
    Reply to  digitalk

    nu tieši tā.
    viens auto ar 60L bāku nobrauks x km, otrs ar tādu pašu bāku – vairāk…vai mazāk…jo bākas apjoms neietekmē patēriņu, tikai aptuveni raksturo to.

    bet visi ņemas – 3kmah, nu tas nekam neder.

    Skābene
    13.11.2017 08:32
    Reply to  x

    Svarīgi ir nevis cik km nobrauc, bet kā nobrauc! :D
    Kāda jēga no taupības, ja jaudas nepietiek, lai izvilktu kuteri ar visu piekabi no Baltezera! :D

    Kristaps Skutelis
    11.11.2017 16:37
    Reply to  digitalk

    Tā arī ir. Ar niansēm (uzlādes iespējām).

    Lapsinieks
    11.11.2017 17:49

    nebūs vis tā: ja tev būtu pilna bāka 100 l (tipa 150kg) lieka svara, tad patēriņš būs drusku lielāks kā braucot ar 10l bākā

    Kristaps Skutelis
    12.11.2017 00:13
    Reply to  Lapsinieks

    Tu nesaprati ko teicu. Pamata atskaites (salīdzinājuma) punkts ir bateriju ietilpība savas kategorijas ietvaros (ņemot vērā izmantotos procesorus un displejus), tad raugāmies cik reāli tā ierīce izvelk (dienu vai divas) un pēc tam bonusa punktus dodam par papildus labumiem, piemēram, ātrās vai bezvadus uzlādes iespējām. Beigās tad arī sanāk šāds subjektīvi objektīvs vērtējums.

    Lapsinieks
    12.11.2017 13:40

    Sorī, tas nebija īsti Tev. Bet kontekstā – abas lietas svarīgas. Telefona aķa smagums, protams, neko neietekmē tādā kontekstā kā degvielas lieka vadāšana. Pārējais, ko raksti – pa tēmu. Šodien galvenais bačas kritērijs – izvelk dienu vai nē. Pārējam nav nozīmes, ja tās nav divas pilnas vai trīs, četras.

    Skābene
    13.11.2017 08:34
    Reply to  Lapsinieks

    Ierunājās taupīgais SKĀBISTS! Skaties, ka sūkni nenokauj braukājot ar 10 litriem bākā! :D

    Lapsinieks
    13.11.2017 09:51
    Reply to  Skābene

    beidz ņemties – tā bija teorētiska atbilde spriedelējumiem

    Guntars K
    13.11.2017 23:39

    Kuras būtu tās tendences? Ka homo tupus ir ieciklējies uz plānumu un vieglumu, nevis būtisku faktoru? Viss ko te gvelž par darbības h ir bulshits, jo jaudīgāka proča tāda pati bača iztērēsies ātrāk to pašu darot. Ko tad liksi? Arī 6, jo tāda ir tendence, nevis ražotāja brāķis? Un nevajag gudri tirst – bača atkarībā no uzlabojumiem, fw/sw optimizācijas atšķiras patēriņā max uz 10%. Tātad nonākam pie vienīgā un galējā kopsaucēja – šodien balles par baču var likt tikai liekot atdures punktu uz reālu maximumu 10 balles 10 000mAh līdz 1 balle – 3000mAh. Viss, kas ir zem 3000 pie mobīlā izmēram virs 4,7″ ir klasika vai ražotāja rupjš brāķis. IPhons tai skaitā, ko lielākie fani ir apliecinājuši, bet biksēs mīzēji negrib norīt.

    Kristaps Skutelis
    13.11.2017 23:50
    Reply to  Guntars K

    Tik vienkārši gan tas nav.

    13.11.2017 09:04
    Reply to  Guntars K

    Paldies par jautājumu, nebiju to pamanījis.

    6 pamatotu ar to, ka daudzi ražotāji šogad flagmaņos iemāna iekšā ap 3000 mAh, turklāt šoreiz procesors nav pārāk ātrs un arī ir pieklājīgi taupīgs. Protams, ja salīdzina ar Redmi Note 4 4100 mAh, tad ir jāliek tiešām 3 vai 4 punkti.

    Reklāma
    Noteikti saprātīgākais pirkums ap 230 eiro.Xiaomi Mi A1 apskats - lēti un pārsteidzoši labi