Web Analytics
More
    Reklāma

    Bērnu drošības pulksteņu MyKi un MyKi Touch apskats

    Šajā dīķī var izvilkt arī lētākas zivis.

    Jaunākie raksti

    Saldos mārketinga vārdus pie malas! Šodien uz mūsu pleciem gulstas svarīgs uzdevums – jānoskaidro, cik noderīgs var būt bērnu drošības pulkstenis ar iebūvētām zvanu un GPS izsekošanas iespējām. Pulkstenis sniedz iespēju sazvanīt bērnu, kad tas vecākiem ir svarīgi.

    Bieži tiek teikts, ka bērnam 5…10 gadu vecumā mobilais telefons nav nepieciešams. Kur nu vēl viedtālrunis. Pulkstenis nepatērēs jaunā cilvēka laiku ar spēlēm un interneta muļķībām, bet bērns būs sasniedzams vecākiem. Turklāt neviens cits nevarēs tavu bērnu sazvanīt.

    Reklāma

    Tirgū pieejami dažnedažādi bērnu drošības pulksteņi, to cenas ir no aptuveni divdesmit eiro līdz pat 150 un vairāk eiro. Šoreiz apskatam saņemti divi gana dārgi MyKi bērnu drošības pulksteņi ar GPS un balss zvanu iespējām. Latvijā tos izplata mobilo sakaru operators Bite.

    Skan, protams, aizraujoši. Bet – cik cilvēkstundu ir jāpavada mammītei vai tētukam ar atvērtu pamācību, lai pulkstenis kļūtu lietojams? Kādas ir lietotnes iespējas? Cik ilgi ar vienu uzlādi darbojas bērnu drošības pulksteņi? Vai var precīzi noteikt bērna atrašanās vietu? Cik droša ir visa ekosistēma, lai mana bērna datiem nepiekļūtu kāds no malas?

    Izskats un uzbūve

    Ražotājs pārāk nelepojas ar MyKi bērnu drošības pulksteņu tehnisko specifikāciju. Lētākais MyKi bērnu drošības pulkstenis bez skārienjūtīgā ekrāna par sevi neatklāj neko, vismaz ne ražotāja mājaslapā. Par dārgāko MyKi Touch zināms, ka tam ir 480 mAh akumulators. Abiem MyKi bērnu drošības pulksteņiem ir iebūvēti GPS uztvērēji, kaut sākotnēji šķiet, ka tiek izmantota tikai mobilo sakaru torņu tā dēvētā triangulācija (praksē nozīmē neprecīzāku vietas noteikšanu, īpaši lauku reģionos).

    Lētākais MyKi bērnu drošības pulkstenis ir veidots no plastmasas, tam ir četras pogas ar ne pārāk labi izprotamu nozīmi pie tām (izlasot pamācību, ieviešas zināma skaidrība, bet ikdienā pielietojums ne vienmēr varētu būt ideāli gluds. Īpaši bērnam.), kā arī microUSB pieslēgvieta uzlādei. Komplektā tiek dots uzlādes vads, bet ne sienas adapters. Lētākajam pulkstenim ir ierasta siksnas aizdare, pulkstenis apliekams ap roku ar apkārtmēru 13 līdz 18.5 centimetri. Ražotāja mājaslapā uzsvērts, ka MyKi bērnu drošības pulkstenis nav ūdensdrošs, tas pat nav īsti mitruma drošs, kas ir visai liels mīnuss bērnu elektronikas precei.

    Tāpat lētākajam modelim ir tiešām neliels ekrāniņš. Jau atkal – MyKi mājaslapa mūs nepagodina ar šo informāciju, bet lineāls rāda aptuveni 10 x 25 mm. Pat tik mazam ekrāna laukumam izšķirtspēja ir zema, bet pikseļus saskaitīt neņemos. Pulkstenis ir apmēram 13 milimetrus biezs, kas nav maz bērna rokai. Jāatceras, ka pulkstenī ir akumulators, SIM karte un GPS uztvērējs. Pulkstenī iebūvēts soļu skaitītājs un tuvuma sensors. MyKi pulkstenis pieejams zilā, sarkanā vai dzeltenā krāsā.

    Dārgākais MyKi Touch bērnu drošības pulkstenis sastāv no paša pulksteņa un atsevišķas siksniņas. Siksniņas aizdare ir veidota kā fitnesa aprocēm ar vienkāršu puļķu aizdari, bet atļaušos šaubīties, ka šī ir ideāla izvēle bērnam. Rodas sajūta, ka pulksteni bērns pazaudēs, jo tas vienkārši kaut kur aizķersies un siksna atvērsies.

    Ražotājam nav bijis laiks, lai aplaimotu mūs ar MyKi Touch izmēru un svara informāciju. MyKi Touch ir aptuveni 40 x 30 mm liels un aptuveni 16 mm biezs. Svars nav norādīts. Skārienekrāns ir apaļš, tas rāda kādas 10, varbūt 20 krāsas. MyKi Touch ir viena poga, microUSB pieslēgvieta uzlādei un pat tuvuma sensors. Arī šajā modelī ir soļu skaitītājs, balss zvani un GPS. MyKi Touch nav ūdens vai pat mitruma noturīgs. MyKi Touch pieejams divās krāsās – zilā un sarkanā. MyKi Touch ir iebūvēts Wi-Fi modulis, kas ļauj precīzāk definēt drošās zonas – ja pulkstenis atrodas Wi-Fi zonā, tātad tas ir drošībā. Atliek no tās iziet un vecāki par to saņems ziņu.

    Protams, no vienas puses jau mēs runājam par bērniem paredzētu ierīci, kurai jābūt krāsainai, interesantai, lai bērns to nenomētātu mājās vai skolā neatstātu skapītī. No otras puses atļaušos šaubīties, vai mūsdienīgs desmitgadnieks būs gatavs ar šādu spēļmantiņu ap roku doties uz skolu.

    Lētākais MyKi pulkstenis maksā ap 90 eiro, dārgākais MyKi Touch – ap 130 eiro. Par šo cenu fitnesa aproču ražotāji piedāvā vienkārši ekselentu uzbūvi un darbību. Un neviens man neiestāstīs, ka GSM modulis balss zvanu iekļaušanai MyKi modeļos maksā milzu naudu.

    Šajā sadaļā ātri pieķeršos akumulatoram. Abi MyKi pulksteņu modeļi ar vienu uzlādi izdzīvo diennakti, bet tas arī ir viss. MyKi pulksteņi uzlādējami ar visierastāko microUSB vadu, bet uzlāde no datora USB pieslēgvietas aizņem divas ar pusi stundas, kas ir ļoti daudz. 1.5A sienas lādētājs nav neko diži ātrāks, pielādējot MyKi pulksteņus divu stundu laikā.

    Šeit arī abu pulksteņu atšķirības beidzas, jo funkcionāli tie ir ļoti līdzīgi. Lētākajam MyKi pulkstenim būs jāpiešaujas podziņu lietojumā un nozīmē, MyKi Touch šajā ziņā ir vienkāršāks, bet saskarnes ātrums un ekrāna atsaucība ir visai vāja. MyKi Touch darbojas ar mitriem un arī nedaudz netīriem pirkstiem, kas ir visai liels pluss.

    Pirmreizējā iestatīšana

    Lētāko MyKi bērnu drošības pulksteni nāksies atskrūvēt vaļā, lai ievietotu SIM karti, skrūvgriezis ir iekļauts komplektā, tas nekādas galvassāpes neradīs. Dārgākajam bērnu drošības pulkstenim SIM karte ievietojama no sāna, kad noņemta nost rokas siksnas daļa.

    Gana vienkārši būs piereģistrēt MyKi lietotāja kontu un piesaistīt tam pulksteni. Nedaudz nāksies padarboties, lai ievadītu pareizā formātā savu un pulksteņa telefona numuru, bet tie ir nieki. Pie manis abi MyKi pulksteņi nonāca ar jau ievietotām SIM kartēm, bet atļaušos brīdināt, ka sākotnēji ir jānoņem SIM kartes PIN kods, lai pulkstenis to spētu izmantot. Papētīju, ka mūsdienu viedtālruņiem ne vienmēr varēsi tik veikli atrast vietu, kur PIN kodu noņemt pavisam. Tam pašam Xiaomi dažās saskarnes versijās vispār šādas iespējas nav.

    MyKi piedāvā pirmo reizi aktivizēt pulksteni ar Android vai iOS lietotnes palīdzību. Darbiņš paveicams arī galddatorā ar interneta pieslēgumu. Ja šaušalīgi riebjas turēt viedtālrunī vēl vienu lietotni, tad visu to pašu var paveikt, viedtālruņa pārlūkā atverot MyKi mājaslapu.

    Pēc tam atliek ievadīt abu vecāku telefona numurus, iespējams arī vairākus telefonu numurus iekļauta atļautajā sarakstā, bet tie varēs pazvanīt uz pulksteni, kamēr no Touch pulksteņa modeļa sākuma ekrāna ikonām varēs sazvanīt tikai mammas un tēta numuram. Ko darīt tiem bērniem, kuriem ir tikai mamma un omīte? Vai divi tēti?

    Neliela atkāpe iz Kursora skarbās ikdienas. Vienu no pulksteņiem savam kontam bija piesējis Kristaps, un tikai pēc 2 stundu kopīgiem centieniem trīs pieauguši cilvēki spēja izdibināt, ka tiešām pulksteni nav iespējams atsaistīt no konta, ja tas ir vienīgais pulkstenis. Ja ir divi MyKi pulksteņi, vienu vienmēr var no konta dzēst. Bet pēdējo (vienīgo) pulksteni var dzēst tikai kopā ar konta dzēšanu.

    Iespējas

    Kā jau noskaidrojām, MyKi pulksteņi ļauj piezvanīt diviem cilvēkiem un saņemt zvanus no 10 (parastajam MyKi pulkstenim) vai 18 (MyKi Touch) baltajā sarakstā iekļautajiem numuriem. MyKi pulksteņiem ir arī neliela telefonu grāmata, kurā var saglabāt 10 numurus. Balss zvani norit ar skaļruņa palīdzību, saprast var gandrīz visu, ja vien nav pārāk vējains laiks. Te atkal norādīšu, ka MyKi pulksteņiem balss zvanu zona ir visai vāja. Telpās tā var arī nebūt, kaut visparastākais viedtālrunis tur rāda gandrīz pilnu zonu.

    Ražotāja mājaslapa apgalvo, ka abiem modeļiem ir GPS uztvērēji, bet tie nav ideāli. Pēc kāda laika ārpus telpām atrašanās vieta tiek atrasta, bet iekštelpās, protams, nenotiek nekas. Triangulācija ir pēc tuvākajiem mobilo sakaru torņiem noteiktas koordinātas, kur varētu atrasties, spriežot pēc signāla stipruma. Rezultātā iegūst visai aptuvenas koordinātas. Pilsētā droši vien nedaudz precīzāk, bet ārpus pilsētas (ne)precizitāte ir pat līdz 2…3 kilometriem.

    Lietotnē vai mājaslapā var iestatīt divas drošās zonas, piemēram, mājas un skola. Vecākiem tiks paziņots lietotnē vai ar SMS palīdzību, kad bērns iziet no drošības zonām. Tiesa, paziņojumi pienāk ar vismaz pāris minūšu nokavēšanos.

    Visai interesanta iespēja ir ar optiskā tuvuma sensora palīdzību noteikt, kad bērns noņem pulksteni no rokas.

    Bērnam varēsi nosūtīt īsu ziņu (20 zīmes), bērns varēs nosūtīt balss ziņu ierunājot to pulkstenī. Tas darbojas arī otrā virzienā, balss ziņas varēsi sūtīt arī uz pulksteni.

    Ja ar MyKi Touch lietošanu viss ir gandrīz skaidrs, tad parastais MyKi pulkstenis ar savām podziņām ir neliela mīkla. Poga nr. 1 zvana vienam vecākam poga nr. 2 zvana otram vecākam. Ar SOS pogu atbild uz zvaniem vai nosūta ziņu vecāku numuriem, kad SOS pogu patur ilgāk. Balss ziņu arī ieraksta ar SOS pogu. Esmu gatavs saderēt, ka viltus problēmu ziņas pienāks bieži. Pogas arī nebloķējas.

    Nobeigumā

    MyKi un MyKi Touch bērnu drošības pulksteņiem varētu atrasties pielietojums, ja bērns ir ļoti patstāvīgs. Vienlaikus jāatzīmē, ka līdz 7 gadu vecumam bērnu nedrīkst atstāt bez pieskatīšanas.

    GPS precizitāte ārpus telpām ir ļoti laba, pavadošā lietotne un tīmekļa saskarne pat parāda pulksteņa atrašanās vietu vēsturi. Telpās GPS nestrādā, tāpēc tiek izmantota triangulācija, kas ir aplam neprecīza. Faktiski tiks parādīta tuvāko mobilo sakaru torņa atrašanās vieta. Tāpat balss zvani ir uzticami, lai arī sakaru zona telpās ir vāja.

    MyKi un MyKi Touch pieklibo akumulatora darbības laiks. Viena diennakts ir par maz, ja tiešām bērns kaut kur aizklīdis. Mitruma noturības neesamība un bērnu aizmāršība arī var radīt nepieciešamību doties uz veikalu pēc jauna pulksteņa.

    Un tad ir visai liels nezināmais – konkurentu plašais piedāvājums. Vecajā, labajā Aliexpress, meklējot pēc “kids watch gps” tiek izmesti 4000 rezultātu, “kids watch gps sim” atriež 500 rezultātu. Cenu diapazons ir no 18 dolāriem līdz 60 un vairāk dolāriem. Pārsvarā cenas ir no 20 līdz 35 dolāriem, kurās tiek piedāvāta arī IP67 mitruma un putekļu noturība, OLED ekrāni un citas visai svarīgas iespējas.

    Ķīnas konkurentiem lielākais nezināmais ir bērnu drošības pulksteni pavadošās lietotnes. Tās var nebūt iztulkotas angliski. Ķīnai nav pārāk draudzīgas attiecības ar Google, tāpēc var tikt izmantotas citas kartes. Neviens gan nezina kādas. Tāpat visai neskaidrs ir privātuma jautājums – kurš, ko un cik vēl bez manis redz no bērna pulksteņa sniegtās informācijas.

    Mobilo sakaru operators Bite piedāvā MyKi un MyKi Touch jau kopā ar SIM karti un nelielu mobilo sakaru plānu – 200 sarunu minūtes, 50 īsziņas un 200 MB interneta. MyKi mājaslapa sola, ka pulksteņi mēnesī tērē aptuveni 5 MB datu. MyKi podziņu pulksteņa mēneša maksa par pulksteni un sakaru plānu ir 5 eiro mēnesī, MyKi Touch maksā 6 eiro kopā ar sakaru plānu, slēdzot līgumu uz 24 mēnešiem. Tiesa, Bite mājaslapā gan vairāk izskatās, ka 5 vai 6 eiro ir par vienu pašu pulksteni, bet Bite pārstāvis sarunā aci pret aci apgalvoja, ka 5 vai 6 eiro iekļauts pulkstenis un arī sakaru plāns. Pulksteņus bez pieslēguma var iegādāties tikai veikalos uz vietas. To cenas ir attiecīgi 89 un 102 eiro.

    Man gan vairāk izskatās, ka tikai pulkstenis viens pats maksā 5 vai 6 eiro, bet 5 eiro mobilo sakaru plānam Bite piemēro 60% atlaidi – divi eiro būs vēl jāpiemaksā.

    Visai interesanta ir nianse, kas Bitei ir paslīdējusi garām – MyKi savā mājaslapā reklamē iespēju iegādāties pulksteni un bonusā saņemt mobilo sakaru plānu bez maksas visā Eiropas Savienībā.

    Patika

    + uzbūve, materiāli

    + gaidām atbilstoša lietotnes darbība

    + iespējams iegādāties Latvijā

    Nepatika

    – cena

    – nav ūdens noturības

    – vājš signāls zvaniem iekštelpās

    Šajā dīķī var izvilkt arī lētākas zivis.

    Detalizēts novērtējums

    Dizains & korpuss
    6
    Ekrāns
    4
    Akumulators
    4
    Programmatūra
    7
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    25 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Lauris
    28.08.2017 08:34

    Ņemot vērā, ka šodien katram pirmklasniekam, vai pat vēl jaunākiem, jau ir lietošanā viedtālrunis, tad daudz vienkāršāk ir “dalīties ar atrašanās vietu” un tad šim gadžetam nav īsti pielietojuma. Diez vai lielākajai daļai bērnu, vecumā virs 7 gadiem, būs vēlme nēsāt šādu bērnišķīgu aksesuāru.

    x
    28.08.2017 08:51

    ļoti pareiza piebilde par aplikāciju un datiem.

    par pārējo – ja iepazīstas ar likumdošanu:
    Bērnam līdz 7 gadu vecumam jābūt vecāku vai citu personu uzraudzībā,
    proti, viņu nedrīkst atstāt vienu nekādā gadījumā – ne dzīvoklī, ne uz
    ielas, ne arī kafejnīcā vai citā publiskā vietā.

    Rīgā no pulksten 22:00 līdz 7:00 uz ielas vai citās publiskās vietās
    nedrīkst atrasties jaunieši, kuri nav sasnieguši 16 gadu vecumu.

    tātad, šie pulksteņi domāti bērniem no 7 līdz 16 gadiem, t.i. tiem, kam jau pašiem ir normāli telefoni un gana saprāta, lai atbildētu uz vecāku zvanu, ja pašam piemirsies noziņot par nobīdēm no paredzētā kursa. turklāt kādiem kretīniem ir jābūt vecākiem, lai pusaudzi pazemotu ar šādu verķi? nu, tad paliek 7-9-nu10 g.v. bērni….

    ja runa par nolaupīšanu vai citām kritiskām situācijām, tad pulksteni noņems tāpat kā to izdarītu ar telefona atņemšanu.

    viss pārējais ir bites sapnīši par jaunu produktu.

    Andris
    28.08.2017 10:08

    Iegāju Bites salonā aizvakar, un tā arī paprasīju, kā tos verķus pērk. Atbildēja, ka ejot uz urrā. Izskatās, ka reklāma atkal nostrādājusi, zombveidīgie pērk.

    Kristaps Lācis
    28.08.2017 10:08

    Tas parastais izskatās pēc generic ķīnas pgs smartwach bērniem, maksā ~22eurosi uz doto brīdi, šipings bezmaksas..
    https://www.gearbest.com/baby-care/pp_494021.html
    Ir arī rietumos izstrādāti produkti, maksā līdzīgi, kā bites veikalā, piemēram:
    https://www.hereofamily.com/
    http://tinitell.com/

    ezisxl
    28.08.2017 10:46

    tieši tā! paņēmām pa ~25eur – https://goo.gl/ELXuK8

    x
    28.08.2017 10:53
    Reply to  ezisxl

    atņemat maizi kaimiņzemes uzņēmējiem un vietējiem, kas ir nodarbināti tirdzniecībā!

    ezisxl
    29.08.2017 10:45
    Reply to  x

    jā, ja paņem no tās pašas ķīnas pa kapeikām un uzliekt savu profitu 3x un nopērk kursorā reklāmu :D

    x
    29.08.2017 11:01
    Reply to  ezisxl

    nu re, atņēmāt maizi arī kursoram)

    29.08.2017 13:05
    Reply to  ezisxl

    Vai Tu lūdzu nevarētu iemest tepat kādu ekrānkopiju no aplikācijas un kādu īsu iespaidu par Ķīnas alternatīvu? Zona, akumulators, apgūšanas vienkāršība u.tml.

    ezisxl
    29.08.2017 13:16
    Reply to  Artis Ābols

    pulkstenis Q100 Q750
    [ populārākie video gan ir krievu valodā; ‘rietumos’ laikam izmanto kko citu :) ]
    apsakts https://www.youtube.com/watch?v=Z1rs735WymE
    par app (setracker2) https://www.youtube.com/watch?v=wWHnuvxEDuQ
    pirku aliexpress ~25eur ar visu šipingu. Uz tausti patīkami atšķiras no cietiem lētajiem ķīnas produktiem. bez visa ‘parastā’ (geofence etc) var nemanāmi piezvanīt pulkstenim un klausīties, kas notiek.
    Vēl par komentu, ka ~ ‘sīčiem visiem ir telefoni tāpēc šis ir lieks’; nepiekrītu – šīčiem telefoni visiem ir somās, kuras nomet kur nu kurais.
    p.s.
    pa ~36eur var dabūt arī tādu ar kameru (Q730 ), kas sūtīs arī bildes vecākiem.

    svimart
    28.08.2017 23:45

    Tā jau ok, bet iedod lūdzu sim ar minimālu internetu pa 2-3 eur ?

    Mārtiņš Vācietis
    29.08.2017 08:32
    Reply to  svimart

    LMT Mini ar 500MB internetu ir 2€+2€

    freelife
    29.08.2017 09:41

    500MB, acīmredzot, nav publisks piedāvājums, jo LMT mājaslapā tāda nav. Līdz ar to tikai loģiski, ka visi tādu dabūt nevar.

    Kristaps Lācis
    29.08.2017 13:05
    Reply to  svimart

    Ko Tu iesāksi ar internetu bērnu smartwatch? tur gprs max izmantojas IMO..
    Līdz ar to LMT mini pa divīti.

    29.08.2017 13:06

    Manuprāt, LMT ir piegriezis to “50 MB + samazināts ātrums pēc tam”.

    Kristaps Lācis
    29.08.2017 18:02

    My Bad!
    “Labdien!

    Ja ir nepieciešami mobilie dati, tad interneta pakalpojums būs jāpieslēdz papildus.

    Viss atkarīgs no tā kādi pakalpojumi šī pulksteņa funkciju nodrošināšanai ir nepieciešami.

    Ja tikai internets, tad varam ieteikt kādu no mūsu mobilā interneta tarifu plāniem https://www.lmt.lv/lv/mobilais-internets-datora-plansete.

    Savukārt, ja ir nepieciešami gan zvani, gan internets un īsziņas, tad būs jāpieslēdz kāds no balss tarifu plāniem un papildus vēl internets telefonā.”

    svimart
    30.08.2017 22:38

    Pats atbildēji…. ja jau ar šiem plkst. var piezvanīt un viņš visu laiku sūta savu atrašanās vietu.

    marei
    05.09.2017 13:57
    Reply to  svimart

    Bērnam jau gadu nokalpojis čainas lētucis
    https://www.gearbest.com/baby-care/pp_494019.html
    + ZZ Datu paka XS 0.49 eur 50mb mēnesī

    Inre
    03.01.2018 23:57
    Reply to  marei

    Tikai xs paka ar 50mb? Bet zvaniem un sms darbojas?

    Kristaps Priekulis
    12.07.2018 10:13
    Reply to  Inre

    Man šis jautājums par datiem arī aktuāls.
    Ja balss ir uz datiem (ja pat ne šim, tad varbūt kādam citam modelim), tad Tele2 klienti, kuri izmantojot tarifus Zelts 6, Bezlimits un kādus tur vēl, var bezmaksas saņemt papildus SIM karti ar 1GB it kā priekš plašetes. Ievieto pulkstenī un aidā, tik balss tur nav.
    Varbūt kāds ir atradis labu datu pulskteni?

    Kaspars Baradach
    16.09.2017 00:00

    puika, 6 gadi, nēsā touch. ierīcei ir daudz trūkumu, bet kopumā ir ciešami)) švaki uztver zonu. var pazaudēt sakarus vietās, kur viedtālrunis vel ir stabili lietojams. bet par laimi, tur kur man vajag, divas skolas un pūlciņi, sakari ir stabili. sazināties var. protams telpās pozicionē pēc sakaru torņiem, un precizitate šados gadijumos stipri pieklibo. android aplikācija ir samērā laba. touch tika izvēlēts pēc dizaina. jo tas otrs ir baisi neglīts. bet tam otram, cik sapratu, ir iespēja slepeni pieslēgties pie pulksteņa mikrofona, un paklausīties kas notiek ap bērnu. touch šī funkcija nav. touch bača tur divas dienas. atnākot mājās tiek izslēgts, un no rīta atkal ieslēgts. jo jaunietim ir vēl daži klasiski pulksteņi kuri ir jāvalkā))

    dzp
    19.09.2017 13:35

    Vai ir kāds šāda veida bērnu pulktenis bet vēl papildus ar atgādinājuma funkciju – tipa noteiktā dienas laikā nopīkst vai novibrē un parādās uzraksts “uz futbolu” “baleta pulciņš. Droši vien,ka šo vare realizēt arī ar īsziņu palīdzību.

    Aija Beķere-Brīvkalne
    14.12.2017 08:56

    Manam bernam 10.gadi. 3 telefoni jau pazaudēti, tāpēc jauno baidās ņemt līdzi. No skolas nāk parasti 2h ( 15 min.vietā).Te veikalā, te ar kādu draugu pasēž uz soliņa. Tiko Bitē nopirku(4 eur.mēn.ar tarifa plānu Viedais+ 200 min,50 sms,200 MB) myki ar pogām.Pati pārdevēja ieteica, ka tas praktiskāks.Salonā visu pieslēdza un savadīja nepieciešamo info.Redzēsim kā kalpos…
    Saistībā ar Alīti pilnīgi viss, ko tur esmu iegādājies ir pilnīgi nekvalitatīvi sū….

    Vnk Gudzis
    31.08.2018 15:48

    Kā siksniņa kalpo ? Dzirdu briesmu lietas

    Rolands Grigulis
    12.06.2020 16:24

    No pirku jaunu telefonu kā es varu myki atinstilēt lai pa jaunu uzstādīt
     

    Reklāma
    Šajā dīķī var izvilkt arī lētākas zivis.Bērnu drošības pulksteņu MyKi un MyKi Touch apskats