Web Analytics
More
    Reklāma

    Ņujorkā pulkstenis skaita laiku līdz klimata izmaiņu kritiskajam punktam

    Jaunākie raksti

    Klimata nedēļas ietvaros Ņujorkā, kuras laikā uzsvars tiek likts to, ka Zeme tuvojas šim kritiskajam globālās sasilšanas punktam, kas var izpostīt mūsu dzīvi, uzstādīts speciāls atskaites laiks līdz šim brīdim.

    Speciālā laika atskaite ir uzstādīta uz publiski pieejama pulksteņa, kurš atrodas Ņujorkas Vienības laukumā, un ikdienā vienkārši rāda laiku garāmgājējiem, taču šajā nedēļā līdz 27. septembrim tas atskaita vairāk nekā septiņu gadu laiku, kas ir noteikts par kritisko punktu. Pēc šī perioda Zemes vidējā temperatūra būs cēlusies par 1,5 grādu, palielinot ūdens līmeni, kā arī visu ekosistēmu, izsaucot dažādas dabas katastrofas, nemierus un cilvēku migrāciju.

    Reklāma

    Speciālais Climateclock pulkstenis tagad attēlo gadus, dienas, stundas, minūtes un sekundes līdz šim brīdim, kas ir ļoti precīza atskaite. Idejas autori ir mākslinieki Endrjū Boids (Andrew Boyd) un Gans Golans (Gan Golan), kuri līdzīgus projektus jau realizējuši Berlīnē un Parīzē. Protams, viņi šādu pulksteni izveidojuši pašai Grētai Tūnbergai.

    Interesantākais šajā projektā ir iespēja mums katram izveidot savu klimata pulksteni, jo autori ir publicējuši pietiekami skaidru informāciju, kā salikt, uzlodēt un saprogrammēt līdzīgu laikrādi. Patiesībā izskatās pēc ļoti interesanta DIY projekta.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    8 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Oskars
    23.09.2020 10:13

    Es tomer ieteiktu aizstat burtu saisinajumu no anglu valoda,s bet latvieshu. Latviski tas butu DP – Dari Pats.

    Edgars K
    23.09.2020 11:00
    Reply to  Oskars

    Tikai neviens nesapratīs.

    Juris
    23.09.2020 15:47

    Neko nevajag latviskot, ar vispārpieņemtām abreviatūrām uzreiz ir skaidrs par ko runa. Latviskojot neko vairs nevarēs saprast.

    Edgars K
    23.09.2020 11:43

    Kā atgādinājums šāds pulkstenis ir labs, bet kaut kādā ziņā arī pilnīgi muļķīgs. Daudzi uzskata, ka šis kritiskais punkts ir jau garām.

    Jurčiks
    23.09.2020 11:45
    Reply to  Edgars K

    jā, maiju kalendāra 2012.12.21!

    Jānis
    25.09.2020 11:39

    Man kā vēsturniekam interesanti, cik ilgi turpināsies šī cilvēku prātu čakarēšana un baiļu histērijas uzspiešana par visādiem kovidiem, sasilšanām,un tā tālāk un tā joprojām. Kaut gan, cilvēki paši vainīgi, ka TV makaronos sakarināto informāciju uzskata par vienīgo patieso…

    Kursors.lv
    25.09.2020 11:53
    Reply to  Jānis

    Un kāda ir vienīgā pareizā informācija?

    Reklāma