Web Analytics
More
    Reklāma

    TeamViewer piedzīvojis kiberuzbrukumu no Krievijas finansēta hakeru grupējuma

    Jaunākie raksti

    Uzņēmums TeamViewer paziņojis, ka 26. jūnijā tam noticis kiberuzbrukums iekšējam tīklam, ko varētu būt finansējusi un iniciējusi Krievija, izmantojot hakeru grupējumu APT29.

    TeamViewer ir plaši izmantots tieši biznesa jomā, lai nodrošinātu ērtu attālinātu pieslēgšanos un pārņemtu kontroli pār otra lietotāja datoru. Tikmēr kiberuzbrukums noticis tikai uzņēmuma iekšējam tīklam, kas nav saistīts ar klientu datiem, kas tiek glabāti atsevišķā sistēmā. Vismaz tā apgalvo pats TeamViewer.

    Reklāma

    Tā kā jāpieņem, ka nav notikusi datu noplūde, jo TeamViewer tiešām ir ļoti populārs rīks, kuru izmanto, piemēram, Coca-Cola un DHL. Servisam ir vairāk nekā 600 tūkstoši maksājošu klientu. Kā norāda uzņēmums, tad hakeri ir no jau labi zināmā APT29 grupējuma, kuru varētu būt finansējusi Krievija, līdz ar to var dēvēt par valstiskumu uzbrukumu, kas tiek piesegts.

    Šī gan nav pirmā reize, kad šis grupējums veicis šādus uzbrukumus, jo jau pirms pieciem gadiem viņiem ir izdevies uzbrukt ASV programmatūras uzņēmumam SolarWinds.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma