Web Analytics
More
    Reklāma

    Lego radījuši klucīšus no meteoru putekļiem

    Jaunākie raksti

    Jā, tas nav nekāds joks, bet sava veida eksperiments, kura rezultātā Lego radījis ierobežotu skaitu klasiskos klucīšus, kas veidoti no meteoru putekļiem.

    Šis projekts ticisi realizēts kopā ar Eiropas Kosmosa Aģentūru, kas piegādājusi nepieciešamos izejmateriālus. Tas realizēts ar mērķi, lai veiktu sava veida priekšdarbus un izpēti, kā tas būtu kaut ko veidot uz Mēness no tur pieejamajiem resursiem, jo speciālu materiālu nosūtīšana no Zemes uz Mēnesi ir ļoti dārga. Tāpēc jāmeklē veidi, kā būvniecībā izmantot tur esošos materiālus.

    Reklāma

    Zemes pavadoņa virsmu klāj regolīts, kas ir irdens iežu slānis un sastāv no dažāda lieluma šķembām un putekļiem. Tiek lēsts, ka tieši tas būtu jāizmanto, lai būvētu pastāvīgu bāzi uz Mēness. Tāpēc Eiropas Kosmosa Aģentūra ir piegādājusi regolītu Lego, kas iegūts no veca meteorīta. Tas ļāvis radīt Mēness klučus, kā to dēvē Lego. Protams, tie ir pieejami tikai pelēkā krāsā (angliski space grey).

    Kā norāda Lego, tad šie klucīši ir tik pat stingri kā klasiskie plastmasas klucīši, kā arī tiek nodrišināta tā pati klikšķošā sajūta, savienojot tos kopā. Protams, šis ir ierobežotas pieejamības produkts, kurus var apskatīt dažos Lego veikalos visā pasaulē.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma