Web Analytics
More
    Reklāma

    Eiropas galvenās nesējraķetes “Ariane 6” debija varētu būt neveiksmīga

    Jaunākie raksti

    Jau esam rakstījuši par to, ka atkal un atkal tiek pārcelta Eiropas galvenās nesējraķetes “Ariane 6” debijas lidojums. Kamēr tas vēl nav noticis, Eiropas navigācijas satelītus un citu lietderīgo kravu kosmosā nogādā “SpaceX” ar savu nesējraķeti “Falcon 9”. Taču pastāv iespēja, ka šovasar “Ariane 6” tomēr būs gatava savam pirmajam lidojumam, kas gan tomēr varētu būt neveiksmīgs.

    Aizvadītajā nedēļā norisinājās 39. Kosmosa simpozijs, kur notikušajā paneļdiskusijā Eiropas Kosmosa aģentūras (EKA) ģenerāldirektors Jozefs Ašbahers (Josef Aschbacher) netieši atzina, ka ar lielu varbūtību “Ariane 6” var piedzīvot neveiksmi savā pirmajā lidojumā. Viņš atzīmēja, ka lielas kravnesības nesējraķetēm ir 47% iespējamība piedzīvot neveiksmi, taču šo faktu konkrēti neattiecināja uz “Ariane 6”.

    Reklāma

    Nesējraķeti “Ariane 6” Francijas uzņēmums “Arianespace” EKA uzdevumā izstrādā jau vairāk nekā desmit gadus. Tās debija sākotnēji bija paredzēta jau 2020. gadā, vēlāk 2022. gadā un tad 2023. gada beigās. Taču arvien nākas veikt testus un pārbaudes, lai to droši varētu palaist. Raķete ir 60 metrus augsta un tās kravnesība sasniedz 10 metriskās tonnas, lidojot līdz zemajai Zemes orbītai. “Ariane 6” ir “Ariane 5” pēctece, kas “pensijā tika aizsūtīta” 2023. gadā pēc 27 gadu darbības.

    AvotsGizmodo
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    19.04.2024 20:25

    It kā jau Latvijā tonnas varētu saukt vienkārši par tonnām, jo te pēc definīcijas viss ir metriskajā sistēmā.

    Reklāma