Web Analytics
More
    Reklāma

    Japānas sportisti Olimpisko spēļu laikā vilks speciālus tērpus, lai traucētu izvirtuļiem

    Jaunākie raksti

    Zīmols Mizuno radījis speciālu materiālu, kas absorbē infrasarkano gaismu. Šis materiāls tiks izmantots Jāpanas sportistu tērpiem, kas piedalīsies šīs vasaras Olimpiskajās spēlēs.

    Pēc pieejamās informācijas, Japānas volejbolisti un volejbolistes, kā arī vieglatlētikas komanda sacentīsies sporta formās, kas veidotas no jauna materiāla. Tas darbojas līdzīgi kā lidaparātiem, kuri tiek aprīkoti ar speciālu materiālu, kas spēj novirzīt radaru raidītos signālus. Līdz ar to speciālais materiāls spēj absorbēt infrasarkano gaismu, lai tā nenonāktu atpakaļ uz speciālajām kamerām un sensoriem.

    Reklāma

    Šāds materiāls un risinājums radīts ar mērķi, lai pasargātu sportistus no seksuāla rakstura satura publiskošanas internetā. Par to tika runāts jau 2020. gadā, kad šāds saturs parādījās publiski, jo ar infrasarkanajām kamerām ir daļēji iespējams redzēt, kas atrodas zem sportistu tērpiem.

    Mizuno savos eksperimentos jau pierādījis, ka, pateicoties jaunajam materiālam, nebūs iespējams redzēt kādas apakšveļas detaļas vai citas lietas, kas sniegs papildu drošību sportistiem. Tikmēr dažādiem lūriķiem vairs nebūs jēgas izmantot šāda veida kameras Jāpānas sportistu virzienā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    5 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Frants
    29.06.2024 11:23

    Ir redzētas dažas dokumentālās filmas (ir rādītas arī Latvijas TV), vispār jau japāņi paši ir izcili izvirtuļi,tāpēc laikam tā satraukušies….

    Biteme
    29.06.2024 14:53
    Reply to  Frants

    Mjā, japāņi pieprot negantās štelles (laikam tā to tagadiņ dēvē). Viņiem nepietiek ar vieglatletiku kā estētisku baudījumu, vajag vēl arī mazo frizūru izpētīt.

    rudzu rikas
    29.06.2024 16:56

    Jauna valsts – Jāpāna?????

    Robčiks
    01.07.2024 13:15

    Katrs cīnās ar savām problēmām. Japānā šādas problēmas.

    nedarata
    01.07.2024 13:24

    Kaimiņš interesējas, tas ir speciāls sensors vai parasta kamera bez tā IR filtra?

    Reklāma