Web Analytics
More
    Reklāma

    Toyota Parīzes Olimpisko spēļu vajadzībām nodrošinās 500 ar ūdeņradi darbināmos Mirai

    Jaunākie raksti

    Japāņu autoražotājs Toyota ir globālais Olimpisko spēļu mobilitātes partneris un Toyota 2024. gada Parīzes vasaras Olimpisko spēļu vajadzībām nodrošinās 500 Toyota Mirai automašīnas, kas, kā zināms, tiek darbinātas ar ūdeņradi. Šīs mašīnas būs daļa no plašāka sacensību autoparka, gan Toyota, gan spēļu rīkotājiem strādājot pie tā, lai mazinātu vērienīgā sporta notikuma ietekmi uz apkārtējo vidi.

    Autoražotāja paziņojumā norādīts, ka Mirai tiks izmantoti, lai uz sacensību vietām nogādātu sportistus, viņu apkalpojošo personālu, tiesnešus, kā arī citus sacensību norisē tieši iesaistītos cilvēkus. Mašīnas tiks uzpildītas ar ūdeņradi, kas ražots no atjaunojamiem resursiem un to nodrošinās sadarbības partneris Air Liquide. Pirms pāris gadiem kolēģis Māris Gaugers testēja Mirai un kopumā to atzina par labu esam. Plašāku Māra apskatu par šo auto var lasīt šeit, kur gari un plaši aprakstīts viss, kas jāzina par šo modeli.

    Toyota Mirai – vai ūdeņradis ir mūsu nākotne?

    Toyota joprojām ir viens no autoražotājiem, kas turpina attīstīt ūdeņraža degvielas šūnas, izvēloties nelikt visas kārtis uz vienu tehnoloģiju, bet attīstīt dažādas lietas. Tiesa, arī Toyota līdz ar jauno uzņēmuma vadību ļoti intensīvi strādā pie elektroauto izstrādes un tuvāko gadu laikā ieraudzīsim jaunus, krietni spējīgākus Toyota elektriskos modeļus nekā šobrīd.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    UldisBezzobainais
    01.10.2023 18:02

    Jāatceras, ka BMW uz kaut kādu olimpiādi arī bija iedevuši 100 gab. ūdeņraža modeļus BMW Hydrogen7, lai izrādīt nākotnes tehnoloģiju, ar ko tas viss beidzās? Ar neko.
    Vai šis būs šāds pats scenārijs?

    REALAIS
    02.10.2023 12:59

    Un ar ko bija jābeidzas, tavuprāt?

    Viktors
    02.10.2023 15:37
    Reply to  REALAIS

    Ja Toyota vai BMW izbūvētu pa visu EU un Ameriku H2 satcijas, tad viss aizietu masās. Jo tieši to izdarija Tesla, izbūvēja pa visu valsti pa investoru naudu, un attiecīgi Tesla gadu desmitiem atradaja ar zaudejumiem.

    AC/DC
    02.10.2023 21:13
    Reply to  Viktors

    Neaizietu masās, jo H2 privātajā transportā ir garām. Ērtāk, lētāk un zaļāk braukt ar dīzeli. Diemžēl…
    Un Teslai ir knapi 20gadi – par kādiem gadu desmitiem runā?

    Reklāma