Web Analytics
More
    Reklāma

    Japāna nākamgad sola izbeigt lietotņu veikalu monopolu

    Jaunākie raksti

    Japānas valdība apsver būtisku pretmonopola soli, kas varētu satricināt mobilo lietotņu tirgu. Saskaņā ar “Nikkei” ziņojumu valsts valdība plāno nākamgad parlamentā iesniegt likumprojektu, lai mobilo lietotņu veikalus atvērtu konkurencei.

    Ierosinātais likums neļautu tehnoloģiju gigantiem “Apple” un “Google” monopolizēt lietotņu veikalu darbību un maksājumu sistēmas. Līdz ar to, ja šo likumu pieņemtu, tiktu nodrošināta lielāka konkurence un tirgus dalīšanā varētu iesaistīties vairāk uzņēmumu. Tāpat tas veicinātu inovatīvāku lietotņu izstrādi un mudinātu lielāku fokusu likt uz lietotāju pieredzes uzlabošanu.

    Reklāma

    Šādu soli Japānas valdība vēlas spert, jo palielinās vispārējās bažas par lielo tehnoloģiju kompāniju, kā “Apple” un “Google” varu. Nesen šie uzņēmumi tika apsūdzēti par savu spēcīgo tirgus pozīciju izmantošanu, lai kavētu konkurenci un gūtu lielāku peļņu no izstrādātājiem un lietotājiem.

    Ja Japānas valdības likums tiks pieņemts, tas varētu būtiski ietekmēt globālo mobilo lietotņu tirgu. “Apple” un “Google” pašlaik kontrolē lielāko daļu tirgu, taču likuma pieņemšana vājinātu abu uzņēmumu pozīcijas un tie būtu spiesti pakļauties lielākai konkurencei.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    gunarros
    27.12.2023 13:29

    Lai izdodas!

    Reklāma