Web Analytics
More
    Reklāma

    “Amazon” tirgus vērtība pirmo reizi sasniegusi 2 triljonus dolāru

    Jaunākie raksti

    Amazon” sasniedzis savu līdz šim lielāko tirgus vērtību, kas 27. jūnijā pārsniedza 2 triljonus dolāru. Vienlaikus e-komercijas gigants saglabājis savu pozīciju kā piektais vērtīgākais uzņēmums pasaulē.

    Lielo tehnoloģiju uzņēmumu pirmajā pieciniekā “Amazon” šobrīd ieņem 5. vietu ar tirgus vērtību 2,014 triljonu dolāru apmērā. Tas ir daudz, taču kompānija krietni atpaliek no līdera “Microsoft”, kura tirgus vērtība sasniegusi jau 3,360 triljonu dolāru.

    Reklāma

    “Amazon” 2 triljonu dolāru tirgus vērtības sasniegšanu sekmēja uzņēmuma akciju cenas pieaugums, kas 26. jūnijā pakāpās par 3,9%, sasniedzot 193,61 USD par vienu akciju. Tomēr ceļš līdz šim panākumam bijis garš. “Amazon” 1 triljona dolāru tirgus vērtību sasniedza 2018. un pēc tam 2020. gadā.

    Kopumā e-komercijas giganta akcijas cena kopš šī gada sākuma pieaugusi par 29%, ko galvenokārt sekmējuši centieni un sasniegumi mākoņpakalpojumu biznesā “Amazon Web Services” (AWS) un mākslīgā intelekta jomā. Īpaši te gribas izcelt AWS, kas ir pasaulē lielākais mākoņpakalpojumu sniedzējs un kam pieder trešā daļa tirgus. Tas iepriekšējā ceturksnī guva ieņēmumus 25 miljardu dolāru apmērā un veido ap 17% no visiem “Amazon” ieņēmumiem.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma