Web Analytics
More
    Reklāma

    Volkswagen investēs 5 miljardus dolāru elektroauto ražotājā Rivian

    Jaunākie raksti

    Vācu autoražotājs Volkswagen un elektroauto jaunuzņēmums Rivian visai negaidīti paziņojuši par sadarbības uzsākšanu – Volkswagen investēs līdz pat 5 miljardiem dolāru Rivian, bet abi uzņēmumi sadarbosies, lai izstrādātu programmatūru jaunās paaudzes mašīnām. Nav noslēpums, ka tieši programmatūra ir VW vājais punkts.

    Līguma nosacījumi paredz, ka sākotnēji VW iesaistīsies ar 1 miljardu dolāru vērtām investīcijām, bet atlikusī summa tiks ieguldīta vēlāk. Rivian norāda, ka šis finansējums būs nozīmīgs atspaids kompānijas darbībā, turpinoties darbam pie ražošanas apjomu palielināšanas.

    Volkswagen tikmēr iegūs piekļuvi Rivian zināšanām par programmatūras izstrādi, kā arī citām elektroniskajām sistēmām. Paredzams, ka Rivian piešķirs Volkswagen piekļuvi savam intelektuālajam īpašumam. Paziņojumā arī teikts, ka abi ražotāji šīs desmitgades beigu daļā cer piedāvāt mašīnas, kuru tapšanā izmantotas kopīgi izstrādātās tehnoloģijas.

    Abi autoražotāji gan turpinās darboties neatkarīgi un paši lems, ko viņi vēlas piedāvāt saviem klientiem. Viens no pirmajiem nopietnajiem sadarbības rezultātiem būs Rivian R2 modelis, kam klientus jāsasniedz 2026. gadā. Šis auto plānots kā modelis plašākām masām un ražotājs ieguvis papildus finanses, lai turpinātu darbu ražošanas.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma