Web Analytics
More
    Reklāma

    “OpenAI” bloķēs piekļuvi saviem servisiem Ķīnā

    Jaunākie raksti

    Ķīna ir viena no tām retajām valstīm, kur oficiāli nav pieejami “OpenAI” pakalpojumi. Tas, protams, neattur turienes lietotājus un izstrādātājus atrast citus veidus, kā piekļūt “OpenAI” produktiem, piemēram, izmantojot uzņēmuma API. Taču jaunākās ziņas vēsta, ka “OpenAI” apņēmies pavisam liegt Ķīnas iedzīvotājiem piekļuvi saviem servisiem.

    Ķīnas laikraksts “Securities Times” šīs nedēļas otrdienā vēstījis, ka “OpenAI” sācis sūtīt e-pastus lietotājiem Ķīnā, informējot, ka no 9. jūlija bloķēs piekļuvi saviem servisiem. Šis lēmums varētu ietekmēt ne tikai tehnoloģiju entuziastus, bet arī vairākus ķīniešu jaunuzņēmumus, kas izveidojuši lietojumprogrammas, izmantojot “OpenAI” lielos valodu modeļus.

    Reklāma

    “OpenAI” produkti un pakalpojumi ir pieejami vairāk nekā 160 pasaules valstīs, Ķīna nav starp tām. Saskaņā ar uzņēmuma vadlīnijām lietotāji, kuri mēģina piekļūt “OpenAI” produktiem valstīs, kur tie nav pieejami, var tikt bloķēti vai apturēta to kontu darbība. Tiesa, līdz šim uzņēmums šādu soli nav spēris, bet Ķīnas gadījumā to varētu izdarīt. Maijā “OpenAI” apturēja vairākas Ķīnas lietotāju operācijas, tostarp dezinformācijas izplatīšanu, kurās izmantoti uzņēmuma MI modeļi. Vienlaikus arī ASV izdara spiedienu uz amerikāņu uzņēmumiem, lai ierobežotu Ķīnas piekļuvi jaunākajām tehnoloģijām, kas izstrādātas ASV.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma