Web Analytics
More
    Reklāma

    Hyundai prezentē Inster – subkompaktās klases elektromobili 355 km sniedzamību

    Jaunākie raksti

    2024. gada Busanas starptautiskajā mobilitātes izstādē šodien Hyundai Motor Company prezentēja pilnībā elektrisko Inster – jaunu A segmenta elektromobili, kas piedāvā unikālu dizainu, savā klasē vadošo nobraukuma rezervi un daudzpusību, kā arī progresīvas tehnoloģijas. Inster drosmīgajā dizainā futūristisks, novatorisks tēls un plašs salons apvienots nelielā SUV virsbūvē. Ar izsmalcinātu tehnoloģiju paketi, kas palīdz nodrošināt drošu un izsmalcinātu braukšanu. Inster piedāvā ātru uzlādi un labāko pilnībā elektrisko nobraukumu savā segmentā – līdz 355 km.

    Drosmīgs ārējais dizains un unikālas funkcijas

    Balstoties uz dizaina mantojumu, ko ielicis 2021. gada Dienvidkorejas tirgum domātais modelis CASPER ar benzīna dzinēju, INSTER stila evolūcijas pamatā ir pagarināta virsbūve un riteņu bāze, kuras uzdevums ir nodrošināt vairāk vietas salonā un robustāku izskatu.

    Ar saviem palielinātajiem izmēriem Inster ir pozicionēts tieši starp tradicionālajiem A segmenta subkompaktajiem pilsētas automobiļiem un lielākiem B segmenta kompaktajiem modeļiem. Tas pircējiem piedāvā manevrētspēju un lietošanas ērtumu, ko tie sagaida, kā arī lielāku praktiskumu un izmantošanas elastību, pateicoties ietilpīgākam salonam un uzlabotai bagāžas kapacitātei. Salīdzinot ar augstākā segmenta lielākiem modeļiem, Inster kompaktie izmēri padara to ideāli piemērotu braukšanai pilsētā un atvieglo parkošanos.

    Inster ārējo dizainu raksturo robusts, bet kompakts SUV profils un līdzenas, tīras virsmas, turklāt spēcīgi spārni, bampers augsto tehnoloģiju, shēmas plates stilā un drosmīga slīdplāksne padara INSTER priekšdaļu un aizmuguri vēl izteiksmīgāku.

    Inster raksturs izgaismojas arī ar LED dienas gaitas gaismu signatūru un pikseļgrafikas virzienrādītājiem, aizmugurējo lukturi un bamperiem. Klienti var vēl vairāk individualizēt automobiļa izskatu ar LED projekcijas lukturiem un divkrāsu eksterjeru ar kontrastējošu melnu jumtu. Atkarībā no specifikācijas tiks piedāvāti 15 collu tērauda diski ar uzlikām vai 17 collu vieglmetāla diski.

    Daudzpusīgs salons un mūsdienīgi materiāli

    Salonā Inster piedāvā modernas tehnoloģijas un ērtības, ko nodrošina 10,25 collu digitālais panelis, 10,25 collu infoizklaides skārienekrāns ar navigāciju un bezvadu uzlādes doks, kas ir daļa no kompaktās centrālās konsoles, kura veidota, lai radītu lielāku plašuma izjūtu.

    Pikseļu tēma turpinās arī salonā, un grafika uz Inster stūresrata centra pastiprina automobiļa augsto tehnoloģiju tēlu. Interjera dizains piedāvā iespēju pielāgot durvju augšējio apdari, lai īpašnieki varētu vēl vairāk personalizēt savu automobili.

    Inster salons piedāvā daudzpusību un plašumu, turklāt no priekšējās sēdekļu rindas ir iespējams nokļūt salona aizmigurē, neizkāpjot no automobiļa. Visus sēdekļus, tostarp vadītāja, var nolocīt, un nolocīti tie veido līdzenu virsmu, nodrošinot lielāku salona izmantošanas elastību. Pieejama arī priekšējā viendlaidu sēdekļa sola opcija un apsildāmi priekšējie sēdekļi un stūre. Otrās rindas sēdekļi ir dalīti 50/50 attiecībā, ir bīdāmi un nolokāmi.

    Gan eksterjerā, gan salonā izmantoti ilgtspējīgi materiāli. Inster eksterjeram ir melna, glancēta, pārstrādāta krāsa, kurā oglekļa melnais pigments, ko tradicionāli izmanto melnā krāsā, aizstāts ar krāsvielu, kas ražota no pārstrādātām riepām. Salonā izmantots pārstrādāts polietilēntereftalāts (PET) no pudelēm un biopolipropilēna materiāls, kas iegūts no cukurniedrēm.

    Generated by pixel @ 2024-06-27T00:34:40.035716

    Ātra uzlāde un segmentā vadošā sniedzamība

    Inster izceļas ar līdzstrāvas uzlādes ātrumu un maksimālu nobraukumma rezervi, ļaujot klientiem tērēt mazāk laika uzlādēšanai, ceļot tālāk un pilnībā izmantot pieejamās enerģijas priekšrocības.

    Inster standartā ir aprīkots ar 42 kWh akumulatoru, bet pēc izvēles ir pieejams arī ar 49 kWh akumulatoru, kas nodrošina papildu sniedzamību. Abus modeļa variantus darbina viens motors, kas attīsta 71,1 kW (97 ZS) jaudu bāzes variantā un 84,5 kW (115 ZS) jaudu Long-Range automašīnā. Abas versijas piedāvā 147 Nm griezes momentu.

    Ar segmenta līderpozīcijas nodrošinošu paredzamo nobraukuma rezervi – 355 km (WLTP) ar pilnu uzlādi, ko nodrošina Long-Range modelis, Inster no jauna definē maza pilsētas elektromobiļa spējas un nodrošina iespaidīgu lietošanas elastību ar paredzamo enerģijas patēriņu 15,3 kWh/100 km (WLTP).

    Izmantojot 120 kW līdzstrāvas staciju, optimālos apstākļos Inster var uzlādēties no 10 līdz 80 procentiem aptuveni 30 minūtēs. Inster standartaprīkojumā ir arī 11 kW borta lādētājs, un ir pieejama akumulatora apsildes sistēma un augstas efektivitātes siltumsūknis.

    Vehicle-to-Load (V2L) funkcija, ko var izmantot gan salonā, gan automobiļa ārpusē, nodrošina enerģiju apgādi ierīcēm (110V/220V) un ļaujveikt divvirzienu uzlādi bez papildu aprīkojuma. Tas sniedz klientiem iespēju brīvi izmantot vai uzlādēt tādas ierīces kā elektriskie velosipēdi, motorolleri un kempinga aprīkojums.

    Modernas tehnoloģijas un komforta funkcijas

    Līdztekus sniedzamībai un uzlādei Inster piedāvā virkni modernu tehnoloģiju, tostarp vairākas progresīvas drošības un vadītāja atbalsta sistēmas. Inster ir arī 64 krāsu LED ambientais apgaismojums, digitālais klasters, jumta lūka un Hyundai Digital Key 2 Touch (NFC) funkcija.

    Hyundai jaunais A segmenta pilsētas elektromobilis piedāvā vispilnīgāko tehnoloģiju pakotni šajā segmentā, tostarp visaptverošas autovadītāja atbalsta sistēmas (ADAS), piemēram, apkārtējā skata monitoru (SVM), aizmugurējo sadursmju novēršanas palīgu (PCA-R), aklās zonas monitoru (BVM) un priekšējās sadursmes novēršanas asistentu 1.5 (FCA 1.5).

    Tiek piedāvāta arī joslas saglabāšanas (LKA) un uzlabotā joslas ieturēšamas palīgsistēma (LFA), kā arī asistents sadursmju novēršanai aklajās zonās (BCA), asistents sadursmju novēršanai aizmugurē (RCCA), drošas izkāpšanas brīdinājums (SEW), viedā kruīza kontrole (SCC) ar Stop & Go funkciju, asistents braukšanai pa lielceļu (HDA 1.5), inteliģentais ātruma ierobežotājs (ISLA),  autovadītāja modrības uzraudzība (DAW), tālo gaismu palīgss (HBA), avārijas bremzēšanas asistents (LVDA) un aizmugurējo pasažieru brīdinājums (ROA).

    ADAS parkošanās sistēma apvieno priekšējo un aizmugurējo attāluma brīdinājumu (PDW) un aizmugurējā skata monitoru (RVM), nodrošinot labāku redzamību.

    Vispirms Inster tiks laists klajā Dienvidkorejā šajā vasarā, bet vēlāk sekos modeļa ieviešana Eiropā, Tuvajos Austrumos un Āzijas un Klusā okeāna reģionā. Lielākā daļa aprīkojuma un tehnoloģiju būs iekļautas standartā, bet komfortu uzlabjošas funkcijas un dizaina papildu iespējas būs pieejamas kā opcija. Precīzaas specifikācijas tiks apstiprinātas tuvāk pārdošanas sākumam.

    Nākotnē Inster modeļu saimei pievienosies vēl viens variants ar nosaukumu Inster Cross, kas izcelties ar robustāku, uz brīvdabas aktivitātēm orientētu dizainu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Gundars
    28.06.2024 09:24

    “plašs salons apvienots nelielā SUV virsbūvē” – tumbočkas izmēra auto! Nu šis ir highlevel marketologu sīrups!

    Kursors.lv
    28.06.2024 11:21
    Reply to  Gundars

    Jep, lielisks auto. Un tā kā to veido Hyundai, tad tehniski tas arī būs perfekts. Nevaru sagaidīt, kad atceļos uz Latviju.

    Rudolfs
    28.06.2024 10:45

    Vajag tomēr spēt šajos iespiest 4 durvis. Citādi izskatās ok.

    Oskars
    28.06.2024 11:57

    Izskatas dizaina dalja no chiganu razhota auto panemts un pareja kas no vatniku auto nivas.

    Reklāma