Web Analytics
More
    Reklāma

    Hyundai modernizē populāro IONIQ 5 elektroauto

    Jaunākie raksti

    Korejiešu autoražotāja Hyundai elektriskais modelis IONIQ 5 izrādījies gana populārs un veiksmīgs, turklāt arī vairākus gadus pēc nonākšanas tirgū tas izskatās ultra-moderns. Tas nemaina faktu, ka auto ir pienācis laiks saņemt feisliftu jeb modernizēto versiju. Hyundai nav veikuši kardinālas dizaina izmaiņas un arī tehniski auto mainījies minimāli, bet par visu pēc kārtas.

    Kā šajos gadījumos ierasts, nedaudz pamainīta bamperu forma un priekšējās radiatora restes izskats, taču kopumā nekas būtisks. Auto garenbāze un izmēri palikuši vienādi – IONIQ 5 pastiepies vienīgi garumā, kļūstot par 2 centimetriem garāks. Tas uz jauno bamperu rēķina. Kas nav mazsvarīgi, aizmugurējais logs tagad aprīkots ar logu slotiņu, kas uzlabos redzamību sliktos laikapstākļos.

    Arī salons kopumā palicis tāds pats, taču Hyundai iekļāvuši dažas papildus pogas, kas ļauj ātrāk un vienkāršāk atrast biežāk izmantotās funkcijas – sēdekļu un stūres apsilde un tamlīdzīgas lietas. Ražotājs nedaudz piekoriģējis klimatkontroles paneli un dzērienu turētāji tagad novietoti vertikāli, kā arī bezvadu uzlādes paliktnis novietots tuvāk iekšā sēdošajiem cilvēkiem, bet tās ir ergonomikas detaļas.

    Hyundai atsvadzinājis auto multimediju sistēmu, kas saņem over-the-air atjauninājumus, tāpat uzlabotas dažādas drošības sistēmas un mašīna padarīta nedaudz stingrāka. Veiktas pāris izmaiņas, lai salonu padarītu klusāku, tostarp aizmugurējam elektromotoram ir labāka skaņas izolācija. Palielināta arī akumulatora ietilpība – tagad tā ir 84kWh līdzšinējo 77,4kWh vietā, kas dos papildus nobraucamos kilometrus. Modernizētais IONIQ 5 vispirms nonāks tirdzniecībā Dienvidkorejā, bet gada otrajā pusē tas būs pieejams arī citviet pasaulē.

    AvotsMotor1
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    5 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Flare
    05.03.2024 12:14

    Šis ir viens no retajiem elektroauto, kas arī izskatās pievilcīgi.

    Biteme
    05.03.2024 12:39
    Reply to  Flare

    Pirmajā brīdī atgādina vw grupas auto darbaļaudīm. Papildus virsbūves krokojumi sadārdzinās tās remontu. Tehniski – cerams, ka labāks par vw.

    Mārtiņš
    05.03.2024 16:31

    Tizls sānu spoguļu risinājums.

    Valdis
    05.03.2024 16:37

    Aizmugures loga aizmešana, pieliktās podziņas, akumulators lielāks un stabīlāks media softs – uzreiz redz nevarēja. Tā visa pietrūka šai mašīnai.

    Bats
    05.03.2024 20:40

    Bamperim uzlikts pa virsu vēl viens, mazāks bamperis, palielinot auto garumu par 2cm!
    Tālruņa bezvadu uzlādes plauktiņš novietots “tuvāk iekšā sēdošajiem”. Iepriekš tas bija tuvāk ārā stāvošajiem?
    Un tagad bieži lietojamām funkcijām ir piešķirta poga! To var piespiest un strādā! Iepriekš bija jātrāpa ar pirkstu skārienjūtīgai ikonai, cītīgi tēmējot tā vietā lai skatītos uz ceļu.

    Last edited 1 month ago by Bats
    Reklāma