Web Analytics
More
    Reklāma

    Hyundai Eiropā vairs nepiedāvās N sporta modeļus ar iekšdedzes dzinēju

    Jaunākie raksti

    Korejiešu autoražotājs Hyundai lēmis Eiropā vairs nepiedāvāt savas N sporta automašīnas, kas aprīkotas ar iekšdedzes dzinēju. To apstiprinājis Hyundai vācu struktūrvienības pārstāvis sarunā ar Motor1. Tas nozīmē, ka pavisam drīz vairs nebūs nopērkami tādi auto kā i20 N, i30 N.

    Ražotāja pārstāvji norāda, ka ražošana pagaidām vēl turpinās, bet to plānots pārtraukt šā gada pirmajā pusē. Tiek skaidrots, ka Hyundai šādi virzās uz saviem mērķiem, proti, 2035. gadā tirgot tikai un vienīgi elektroauto vismaz Eiropā. Auto pagaidām vēl būs pieejami pie dīleriem un tos varēs nopirkt, kamēr noliktavās būs mašīnas, kuras var iegādāties.

    Reklāma

    Protams, ļoti žēl, ka šie “hot-hatch” jau pavisam drīz nebūs pieejami, jo tie ir tiešām forši auto. Skaidrs, ka līdz ar jaunām emisiju normām, lielākiem nodokļiem iekšdedzes dzinējiem un citiem aspektiem, tas viss tik un tā bija laika jautājums. Hyundai arī norāda, ka N mašīnas jau nepazūd pavisam – pieejams IONIQ5 N un gaidāms IONIQ6 N, bet tie ir pavisam cita tipa zvēri, absolūti citā cenu kategorijā.

    AvotsMotor1
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Skābene
    29.02.2024 12:42

    Varēja jau uz atvadām uztaisīt kādu pēdējo versiju ar AWD un 300+ zs.

    Biteme
    29.02.2024 12:45
    Reply to  Skābene

    Lai pēcāk daļas var sūtīt no attālākām noliktavām, skaidra lieta)

    Reklāma