Web Analytics
More
    Reklāma

    “OpenAI GPT-5” modelis varētu kļūt pieejams 2025. gada beigās vai 2026. gada sākumā

    Jaunākie raksti

    Jau diezgan ilgi baumots par nākamo lielo mākslīgā intelekta (MI) čatbota “ChatGPT” versiju, ko, sekojot iepriekšējiem modeļiem, varētu saukt “GPT-5“. Nesenā intervijā “OpenAI” galvenā tehnoloģiju vadītāja Mira Murati ieviesa nelielu skaidrību par to, ko šis modelis varētu sniegt un kad kļūt pieejams.

    Murati pāreju no “GPT-4” uz “GPT-5” MI modeli salīdzinājusi ar izglītības līmeņiem – pāreju no vidusskolas uz universitātes līmeni. Raksturojot modeļu uzlabojumu ceļu, viņa “GPT-3” zināšanu līmeni pielīdzinājusi mazuļa inteliģencei, savukārt “GPT-4” – gudra vidusskolnieka intelektam. Savukārt nākamo pāris gadu laikā “OpenAI” koncentrēsies uz to, lai radītu “GPT-5” modeli, kura zināšanas, spriestspēju atsevišķos uzdevumos varētu pielīdzināt doktora līmenim.

    Reklāma

    Atbildot uz jautājumu, kad sagaidīt nākamā līmeņa GPT modeli, Murati, prognozēja, ka tas varētu iznākt pēc pusotra gada. Attiecīgi 2025. gada beigās vai 2026. gada sākumā. Tas ir diezgan ilgs laiks, ņemot vērā, ka pirmās baumas liecināja, ka “GPT-5” parādīsies 2023. gada beigās. Kad tas nenotika, vēlāk mēļoja, ka šis modelis tiks palaists šovasar.

    Domājams, ka līdz “GPT-5” prezentēšanai “OpenAI” izlaidīs vēl vairākus 4. sērijas MI modeļus. Pēdējo no tiem – “GPT-4o” – uzņēmums palaida maija vidū. Tas, salīdzinot ar “GPT-4”, sniedz uzlabotas iespējas teksta, attēla, kā arī audio ziņā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Rambo5
    25.06.2024 13:08

    Attēlu ģenerēšanā joprojām liela vilšanās.

    Reklāma