Web Analytics
More
    Reklāma

    “OpenAI” vadītājs atklājis, ko sagaidīt no “GPT-5” MI modeļa

    Jaunākie raksti

    Ir pagājis kāds laiks, kopš “OpenAI” izlaida savu mākslīgā intelekta (MI) modeli “GPT-4”, tāpēc tikai loģiski, ka parādās interese par nākamās paaudzes modeli. “OpenAI” vadītājs Sems Altmens nesen devis mājienus, ko varētu sagaidīt no jaunā “GPT-5” modeļa.

    No 12. līdz 14. februārim Dubaijā notikušajā samitā “World Government Summit 2024” Altmens pāris vārdos ieskicēja jauno “GPT-5” modeli. Galvenais, ko varēja izlobīt no viņa teiktā, ir tas, ka šis modelis “būs gudrāks” un varēs ar uzdevumu tikt galā labāk nekā iepriekšējie modeļi un principā būs labāks visās jomās.

    Reklāma

    Lai arī pagaidām nav atklāts, kad tiks izlaists “GPT-5”, klīst baumas, ka tas būs multimodāls jeb varēs apstrādāt dažāda veida datus, kā tekstu, attēlus, video, audio un iznāks jau šajā gadā. “OpenAI” partneris “Microsoft” arī norādījis, ka “GPT-5” varētu būt spējīgs atšifrēt pat 3000 gadus senu valodu, ko līdz šim nevienam nav izdevies saprast. Pagaidām tas arī viss, ko var pateikt par šo MI modeli.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Zemene
    20.02.2024 23:12

    GPT-4 ārsta rokrakstu izlasīt nespēj.

    ViccIs
    21.02.2024 10:20

    Chat gpt4 diezgan smuki izstāstīja jaunumus par chat gpt5

    geksis
    21.02.2024 13:10

    virsraksts – ““OpenAI” vadītājs atklājis, ko sagaidīt no “GPT-5” MI modeļa”
    teksts – “Galvenais, ko varēja izlobīt no viņa teiktā, ir tas, ka šis modelis “būs gudrāks” un varēs ar uzdevumu tikt galā labāk nekā iepriekšējie modeļi un principā būs labāks visās jomās”

    Vispār jau no jebkuras programmas tiek sagaidīts, ka tā būs labāka par iepriekšējo. Tāpēc rodas jautājums ko tad tādu atklāja “OpenAI” vadītājs kas nebūtu pašsaprotami un kāpēc tas nav pieminēts rakstā?

    Bats
    21.02.2024 19:29

    Pieņemsim, ka GPT-5 iztulkos kādu 4000 gadus vecu manuskriptu. Kā mēs pārliecināsimies par to, ka tas nav izfantazējis kaut ko pilnīgi aplamu, ja mums nav bijuši iepriekš iztulkotu šīs valodas manuskriptu dati, ar ko šo trenēt?

    Reklāma