Web Analytics
More
    Reklāma

    Šanhaja atļauj pilnvērtīgu Tesla Full Self Drive tehnoloģijas testēšanu

    Jaunākie raksti

    Elektroauto ražotājs Tesla jau četrus gadus saviem klientiem Ķīnā piedāvā abonēt savu braukšanas palīgsistēmu Full Self-Drive, tiesa, tās funkcionalitāte ir ierobežota. Tagad Ķīnas lielpilsētas Šanhajas pašvaldība apstiprinājusi, ka atļauti pilnvērtīgi sistēmas testi.

    Kopumā tiks testētas 10 automašīnas, kas aprīkotas ar šo sistēmu, Tesla gatavojoties to piedāvāt visā valstī. Veiksmīga Full Self-Drive testēšana un ieviešana dzīvē neapšaubāmi uzlabotu Tesla konkurētspēju pasaulē lielākajā tirgū, kur konkurence pēdējo gadu laikā ārkārtīgi saasinājusies, strauji attīstoties vietējiem ražotājiem.

    Jau aprīlī Tesla vadītājs Īlons Masks ieradās iepriekš neizziņotā vizītē Pekinā un tiek uzskatīts, ka viņš ar Āzijas lielvalsts amatpersonām apspriedis jautājumus, kas saistīti ar šīs braukšanas palīgsistēmas ieviešanu. Maijā izskanēja ziņas par to, ka Tesla strādā pie visu nepieciešamo atļauju iegūšanas.

    Šanhaja ir viens no Tesla lielajiem centriem un tur atrodas rūpnīca, kas apgādā Ķīnu, kā arī citas pasaules daļas. Autoražotājs turpina investīcijas tieši tur, taču Tesla attiecības ar Ķīnu nav nemaz tik vieglas – autoražotāja mašīnas iepriekš aizliegtas dažādu valstiski svarīgu objektu, kā arī militāro zonu tuvumā. Tās uz laiku aizliegtas arī vietās, kur ieradušās valsts augstākās amatpersonas, ķīniešiem bažījoties par to, ka Tesla kameru nofilmētā informācija var nonākt ne tur, kur viņi gribētu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma