Web Analytics
More
    Reklāma

    BMW apsver elektrisku M3 universāli

    Jaunākie raksti

    Vācu autoražotāja BMW vadībai bija vajadzīgas vairākas desmitgades, lai beidzot radītu M3 universāli. Kad tas tika izdarīts, modelis izrādījās tik populārs, ka pat bija jāpalielina ražošanas jaudas, lai apmierinātu pieprasījumu. Korporatīvā vadība to, protams, redz un Minhenes birojos jau tiek apsvērta ideja par elektriska M3 universāļa radīšanu.

    BMW valdes loceklis Franks Vēbers iepriekš izteicies, ka M3 nākotnē būs elektrisks, taču elektriskā versija kādu laiku pastāvēs kopā ar iekšdedzes dzinēja darbinātu M3. Tagad kompānijai pietuvināti cilvēki medijā BimmerPost raksta, ka ražošanai apstiprināts elektrisks sporta universālis.

    Tas, visticamāk, jau tiks būvēts uz Neue Klasse arhitektūras – pirmais modelis ražošanā nonāks nākamgad, 2026. gadā būtu jāseko arī elektriskajam 3. sērijas līdziniekam. Iespējams, arī pašai jaunās paaudzes 3. sērijai ar iekšdedzes dzinēju, jo platforma tehniski ir izmantojama arī iekšdedzes dzinējiem. Jaunie M3 seko gadu vai divus pēc jaunas 3. sērijas ierašanās, tāpēc varam atļauties prognozēt, ka M3 elektrisks universālis gaidāms ne ātrāk kā 2028. gadā.

    Ziņas liecina, ka bavārieši apsver elektriskas M versijas arī X3 un X4 krosoveriem, taču tikai laiks rādīs, kas no tā materializēsies reālās mašīnās. Arī BMW M nodaļas vadītājs Franks van Meels iepriekš intervijās izteicies, ka inženieri ķērušies pie darba, izstrādājot dažādas jaudas agregātu sistēmas. Viens no variantiem paredz divu elektromotoru variantu uz aizmugurējās ass, bet dullākā ir versija par četriem elektromotoriem, pilnpiedziņu un vairāk nekā 1000 zirgspēkiem. Arī tas viss pašlaik ir izstrādes stadijā un daudz kas vēl var tikt koriģēts izmaksu vai citu aspektu dēļ.

    AvotsMotor1
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma