Web Analytics
More
    Reklāma

    “Bite Latvija” Rīgā un reģionos atklāj 10 klientu apkalpošanas centrus, kas piekļūstami cilvēkiem ar funkcionāliem traucējumiem

    Jaunākie raksti

    Veicinot iekļaujošāku vidi, IKT pakalpojumu sniedzējs “Bite Latvija” līdz šim atklājis jau desmit piekļūstamus klientu apkalpošanas centrus Rīgā, Talsos, Ventspilī, Liepājā un Daugavpilī, kas pielāgoti cilvēkiem ar redzes, dzirdes, kustību un citiem funkcionāliem traucējumiem.

    63 % iedzīvotāju uzskata, ka uzņēmumi Latvijā nav atbilstoši pielāgojuši veikalu un pakalpojumu sniegšanas vietas cilvēkiem ar dažādām invaliditātēm, liecina “Bite Latvija” un pētījumu aģentūras “Norstat” veiktās aptaujas dati. Vienlaikus uzņēmumi meklē iespējas, kā veicināt iekļaujošāku vidi un pakalpojumu pieejamību visiem, tā, piemēram, “Bite Latvija” savus klientu apkalpošanas centrus pielāgo cilvēkiem ar redzes, dzirdes, kustību un citiem funkcionāliem traucējumiem.

    Reklāma


    Lai nodrošinātu atbilstošus apstākļus un pakalpojumu pieejamību arī cilvēkiem ar dažādām invaliditātēm, “Bite Latvija” piekļūstamajos klientu apkalpošanas centros ievieš augstumu regulējošu galdu, lai apkalpotu klientus ratiņkrēslos, indukcijas cilpu cilvēkiem ar dzirdes traucējumiem un izvieto taktilo brīdinošo joslu cilvēkiem ar redzes traucējumiem.

    “Statistika liecina, ka Latvijā aptuveni desmitajai daļai iedzīvotāju ir noteikta invaliditāte, tādēļ mums ir jādomā, kā šai sabiedrības daļai atvieglot preču un pakalpojumu pieejamību. Rūpes par cilvēkiem ir viena no “Bites” vērtībām, tāpēc esam apņēmušies veidot vēl iekļaujošāku un piekļūstamāku vidi cilvēkiem ar funkcionāliem traucējumiem. Desmit jaunatklātie piekļūstamie klientu apkalpošanas centri ir skaidrs signāls, ka “Bitei” ir svarīgi veidot piekļūstamu un atvērtu vidi ikvienam apmeklētājam ne tikai Rīgā, bet arī reģionos,” norāda “Bite Latvija” mazumtirdzniecības tīkla vadītāja Inga Prankeviča.

    “Bite Latvija” turpinās strādāt pie uzņēmuma vides, informācijas un pakalpojumu piekļūstamības veicināšanas cilvēkiem ar dažādiem funkcionāliem traucējumiem. “Bite Latvija” mērķis ikdienas darbā un attiecībās ar darbiniekiem, klientiem, partneriem un sabiedrību ir radīt pievienoto vērtību un būt atbildīgiem. Paralēli klientu apkalpošanas centru pielāgošanai šobrīd uzsākta arī uzņēmuma biroja Rīgā, Uriekstes ielā 2A pielāgošana cilvēkiem ar funkcionāliem traucējumiem, tostarp izveidota tiešsaistes mācību programma, lai apmācītu kolēģus darbā ar cilvēkiem, kuriem ir invaliditāte. Tāpat izstrādāts plāns jaunu kolēģu ar invaliditāti pieņemšanai darbā un integrēšanai kolektīvā.

    Kopumā šobrīd “Bite Latvija” klientu apkalpošanas centri, kas pielāgoti cilvēkiem ar funkcionāliem traucējumiem, atrodas Rīgā t/c “Akropole Alfa” Brīvības ielā 372, t/c “Domina” Ieriķu ielā 3, t/c “Spice” Lielirbes ielā 29, kā arī t/c “Origo” Stacijas laukumā 4, t/c “Akropole Rīga” Maskavas ielā 257 un t/c “Rīga Plaza” Mūkusalas ielā 71. Savukārt reģionos pielāgotie “Bite Latvija” klientu apkalpošanas centri atrodas Liepājā, t/c “Ostmala” Kārļa Zāles laukumā 8, Talsos, veikala “Rimi” telpās Dundagas ielā 18, kā arī Ventspilī, t/c “Tobago” Lielajā prospektā 3/5 un Daugavpilī, t/c “Ditton” Cietokšņa ielā 60.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Skābene
    05.06.2024 10:37

    Visām publiskajām ēkām ir jābūt pieejamām personām ar kustību traucējumiem! Te drīzāk jautājums Bitei, kāpēc visos apkalpošanas centros nav nodrošināta pieejamība!?

    Kursors.lv
    05.06.2024 10:38
    Reply to  Skābene

    Tu domā, ka šim vai kādam citam mobilo sakaru operatoram pieder ēkas, kurās ir izvietoti viņu veikali?

    Skābene
    05.06.2024 12:47

    Tu domā, ka līdz šim Akropolē, Dominā, Spicē un Rīga plaza nevarēja nokļūt ar invalīdu vai bērnu ratiem? Vai iebraucot no Rīga plaza gaiteņa Bites salonā līdz šim bija slieksnis, vai trepes un tagad viņi šos šķēršļus ir novērsuši? Tas viss sen jau tur ir nodrošināts, tāpēc arī nesaprotu par ko ir šī ziņa? Ja salons ir izvietots lielajā Tirdzniecības centrā, tur pēc noklusējuma ir viss nepieciešamais, arī speciāli pielāgotas stāvvietas personām ar kustību traucējumiem.
    Ja ziņa ir par to, ka Turpmāk Bites saloni būs tikai tādās ēkās, kur ir nodrošināta pieejamība, tad tas jau ir kaut kas. Ja Bite uzskaita tikai tās vietas, kur ir pieejamība un visās citās vietās pieejamības nav, tad tas ir bēdīgi!

    Last edited 20 days ago by Skābene
    Kursors.lv
    05.06.2024 12:50
    Reply to  Skābene

    Kas tā vispār ir par modi komentēt pat neizlasot rakstu? Izbeidz! Izlasi rakstu un sapratīsi, ka runa ir par izmaiņām pašos veikalos (ir konkrēti pateikts arī par kādām izmaiņām runa) nevis būvēs, kur šie veikali atrodas. Saņemies!

    Reklāma