Web Analytics
More
    Reklāma

    “OpenAI” vadītājs Sems Altmens ieguldījis vairāk nekā 400 uzņēmumos

    Jaunākie raksti

    Izdevums “The Wall Street Journal” publicējis ziņojumu, kurā atklājušies interesanti fakti par “OpenAI” izpilddirektoru Semu Altmenu (Sam Altman). Ziņots, ka viņš un viņam piederošie riska fondi ieguldījuši vairāk nekā 400 uzņēmumos. Tas Altmenu padara par vienu no Silīcija ielejas aktīvākajiem individuālajiem investoriem, kura kopējie ieguldījumi šī gada sākumā sasniedza vismaz 2,8 miljardus ASV dolāru.

    Ziņots, ka Altmenam pagaidām nepieder nekas no “OpenAI”, kura vērtība šobrīd sasniedz 86 miljardus dolāru. Taču šajā uzņēmumā viņš gadā nopelna ap 65 000 USD, un Altmena īpašumu neto vērtība nesen pārsniedza divus miljardus ASV dolāru. Lielākoties tas ir saistīts ar viņa plašo investīciju portfeli, kurā ietilpst ieguldījumi arī tādos uzņēmumos kā “Reddit” un “Stripe”.

    Reklāma

    “The Wall Street Journal” arī ziņojis, ka vairāki startapi, kuros Altmens ir ieguldījis, sadarbojas ar “OpenAI”. Savukārt nesen uzņēmums paziņoja par partnerību ar “Reddit”, kā rezultātā “Reddit” akciju vērtība pieauga par vairāk nekā 10%, palielinot Altmena personīgo ieguldījumu vērtību šajā uzņēmumā par 69 miljoniem dolāru.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma