Web Analytics
More
    Reklāma

    “OpenAI” iepazīstina ar jaunu “ChatGPT” versiju, kas paredzēta augstskolām

    Jaunākie raksti

    Uzņēmums “OpenAI” turpina attīstīt savus mākslīgā intelekta (MI) produktus un nācis klajā ar jaunu tērzēšanas robota “ChatGPT” versiju “ChatGPT Edu”. Tā ir domāta augstskolām un īpaši izstrādāta studentu, akadēmiķu un mācībspēku vajadzībām.

    “OpenAI” skaidro, ka “ChatGPT Edu” ir paredzēts augstskolām, kuras vēlas sniegt plašākas MI iespējas gan studentiem, gan universitātes pilsētiņas kopienām. Pagaidām gan šī versija pieejama augstākās izglītības iestādēs ASV.

    Reklāma

    “ChatGPT Edu” integrēts “OpenAI” jaunākais MI modelis “GPT-4o“, kas uzrāda krietni labāku sniegumu teksta interpretēšanā, kodēšanā, matemātiskajos aprēķinos, datu analīzē un informācijas meklēšanā tīmeklī. Jaunais modelis ļaus universitātēm arī izveidot savas pielāgotas “ChatGPT” versijas, kas ir apmācītas uz viņu pašu datiem, un koplietot tās savā mācību vidē. “OpenAI” arī uzsver, ka dati no “ChatGPT Edu” netiks izmantoti tā MI modeļu apmācīšanai.

    Jāpiezīmē, ka, lai gan “ChatGPT” parādīšanās sākotnēji radīja bažas par robota ļaunprātīgu izmantošanu izglītības vidē, universitātes kļūst arvien atvērtākas un aktīvāk eksperimentē ar ģeneratīvā mākslīgā intelekta izmantošanu gan mācību procesā, gan pētniecībā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Asaris
    03.06.2024 07:44

    Viss jau būtu labi, ja viņā nebūtu ieprogrammēts politkorektums, līdz ar to tas var melot.

    Reklāma