Web Analytics
More
    Reklāma

    Sony jaunajam flagmanim Xperia 1 VI samazināta ekrāna izšķirtspēja

    Jaunākie raksti

    Sony nebeidz pārsteigt ar savām inovācijām arī jaunajā Xperia 1 VI viedtālruņu flagmanī, kas maksā nepilnus 1400 eiro. Pie pircējiem Eiropā Xperia 1 VI sāks nonākt jau jūnija pirmajās dienās, dāvanā pat tiek solītas WH-1000XM5 austiņas pirmajiem pasūtītājiem, bet viedtālruņa tīkotājiem un Xperia 1 sērijas faniem vajadzētu ieskatīties jaunā flagmaņa tehniskajos datos.

    Sony uzlabojis Xperia 1 VI optiskā palielinājuma kameras objektīvu, kas nu ir ar 170 mm, iepriekšējā modelī optiskais palielinājums sniedzās tikai līdz 125 mm. Kopumā Xperia 1 VI ir 7.1x optiskais palielinājums, kas padara šo viedtālruni par sava veida čempionu, jo Samsung atmeta 10x optisko palielinājumu Galaxy S24 Ultra. Visas pārējās kameru spējas un tehniskās nianses ir identiskas ar Xperia 1 V modeli.

    Reklāma


    Jauno Xperia 1 VI darbina Snapdragon 8 Gen 3 procesors kopā ar 12 GB RAM un 256 GB atmiņu. Atmiņu var palielināt ar microSD atmiņas karti, bet nekādas citas atmiņu versijas netiek piedāvātas.

    Beidzot tiekam pie Xperia 1 VI ekrāna, kas laikam varētu likt kādam novērsties no Xperia 1 sērijas – Sony atteicies no 21:9 ekrāna malu attiecības, tā vietā ir nu jau teju standarta 19.5:9 malu attiecība. Bet laikam vislielākā izmaiņa ir pāreja no 4K ekrāna visos iepriekšējo Xperia 1 modeļos uz 1080p+ ekrānu jaunajā Xperia 1 VI. Tādējādi, ja matemātika nav mani pievīlusi, Xperia 1 VI flagmanis zaudējis aptuveni pusi no ekrāna punktu blīvuma (396 ppi jaunajā pret 643 ppi vecākos Xperia 1 modeļos).

    Xperia 1 VI saglabā IP68 mitruma noturību, te ir arī 5000 mAh akumulators, bet tikai 30 W vada uzlāde. Sony sola trīs lielos Android atjauninājumus un vēl vienu gadu pēc tam drošības ielāpus Xperia 1 VI.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    6 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Raivis Terinks
    17.05.2024 12:48

    Nu es jua citā rakstā komentos rakstīju, ka man visvaīrāk žēl ka Sony telefoni vairs nebūs tik sāuri un tik ērti turēt rokā. Ņemot vērā pikseļus, un ekrāna izmēru, izska’tas ka SONY vairs neražos savu garo ekrānu, un šis te (izmērs identisks ar Samusnga), ieprējams eklrāns ir aizlienēts no samsunga piegādātāja.
    Kas attiecas uz izšķirtspēju, iepriekšējo Sony (it kā) 4K ekrāni bija par duadz, un dzīvē grūti novērtēt cik tas lietderīgi un skaisti. Ja mazāk piksēļus kompensēs ar spilgtumu, tas būtu daudz lielāks ieguvums.
    7X kameras zoom priecē :)

    Biteme
    17.05.2024 23:09
    Reply to  Raivis Terinks

    Vai nu ir izpētīts, ka šauri ekrāni nav tik ērti lasīšanai jo rinda beidzas ātrāk (pat ja turēt rokā ir ērtāk), vai tie otri ir lētāki ražošanā.

    Raivis Terinks
    18.05.2024 22:54
    Reply to  Biteme

    Domāju ka ražožana un izmaksas.

    Gundars
    20.05.2024 18:10
    Reply to  Biteme

    Ja ērtumam svarīgs būtu rindas garums, tad visi turētu savus mobilos landscape veidā. Ertībai kā reiz turēt šaurāku telefonu ir pats būtiskākais. Uz nākošo rindu ar aci pāriet nav tik grūti. Tā ka tie “pētījumi” ir aiz matiem pievilkti un gan jau ka pētīja plato telefonu pārstāvji.

    Last edited 1 month ago by Gundars
    Biteme
    20.05.2024 21:33
    Reply to  Gundars

    Mesendžeriem kur saraksti veido emoji, yeah, ouch un kviii tiešām nav nekādas nozīmes platumam)

    Platāks ekrāns ir derīgs teksta lasīšanai, bet kurš tad podkāstu un memčiku laikos lasa…tie, kas lasa, dara to uz lasītājiem vai opju ekrānā.

    karlis
    21.05.2024 01:19
    Reply to  Biteme

    kindle lasa, vai ņem grāmatas bibliotēkā.

    Reklāma