Web Analytics
More
    Reklāma

    Šonakt “Bite Latvija” veiks tīkla modernizācijas darbus Latgalē un Vidzemē

    Jaunākie raksti

    Turpinot nākamās paaudzes 5G tīkla attīstību un jaunāko tehnoloģiju ieviešanu tīkla infrastruktūrā, “Bite Latvija” naktī no 16. uz 17. maiju Latgalē un Vidzemē veiks tīkla sistēmas modernizācijas darbus 72 bāzes stacijās, kas ir aprīkotas ar jaunākajām Zviedrijas telekomunikāciju aprīkojuma ražotāja “Ericsson” tehnoloģijām. Līdz ar to šonakt plkst. 2.00 var būt novērojami traucējumi tīkla darbībā līdz piecām minūtēm. Šobrīd Bites 5G tīkls ir pieejams 55 % Latvijas iedzīvotāju un līdz gada beigām plānots to palielināt līdz 75 %.

    Lai mazinātu neērtības klientiem, arī turpmāk tīkla uzlabošanas darbi notiks galvenokārt naktīs. Saskaņā ar šonakt plānotajiem tīkla uzlabošanas darbiem plkst. 02.00 “Bite Latvija” veiks tīkla sistēmas modernizāciju Balvos, Daugavpilī, Krāslavā, Ludzā, Preiļos, Rēzeknē, Alūksnē, Gulbenē, Limbažos, Madonā, Valmierā, Cēsīs un citviet, kā rezultātā naktī var rasties pārrāvums 2G/3G/4G/5G tīklā līdz pat 5 minūtēm. Iespējams būs nepieciešama tīklam pieslēgtās ierīces restartēšana, ja pārrāvuma gadījumā ierīce automātiski nepieslēgsies tīklam.

    Reklāma


    “Tīkla sistēmas modernizācijas darbi ietver jaunāko programmatūras versiju instalēšanu, kas ir ierasta prakse gan telekomunikāciju nozarē, gan jebkuras tehnoloģijas darbības uzturēšanā. Līdz ar atjauninājumiem tiks uzlabota tīkla veiktspēja, tai skaitā balss un datu pārraides kvalitāte, turklāt jaunāko atjauninājumu ieviešana ļaus efektivizēt un samazināt arī elektrības patēriņu 5G tehnoloģijas izmantošanai, tādējādi nodrošinot videi draudzīgāku tehnoloģiju darbību,” skaidro “Bite Latvija” Radiotīkla nodaļas vadītājs Aleksandrs Beļajevs.

    Turpinot attīstīt nākamās paaudzes “Bite Latvija” tīklu, kā arī klientu vajadzībām pielāgotus modernus risinājumus, līdzīgi darbi tiks veikti arī citviet Latvijā: naktī no 21. uz 22. maiju Rīgā un Pierīgā.

    Jautājumu gadījumos aicinām zvanīt uz “Bite Latvija” informācijas tālruni: 1601.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    lmt
    17.05.2024 20:47

    ir dumji ja operators Bite tikla darba traucejumus paziņo caur kursors.lv nevis tieši saviem abonentiem ar sms vai zvana palidzibu… tas nav operatora labais stilz.

    Reklāma