Web Analytics
More
    Reklāma

    Jaunais bāzes M3 procesors joprojām atbalsta tikai vienu ārējo monitoru

    Jaunākie raksti

    Naktī no pirmdienas uz otrdienu Apple izziņoja trīs jaunus trešās paaudzes M3 procesorus, no kuriem bāzes modelis joprojām atbalsta tikai vienu ārējo monitoru.

    Jau kopš Apple ARM datoru procesoru izziņošanas 2020. gadā, bāzes versijas procesori M1, M2 un tagad M3 atbalsta vienu ārējo displeju. Vienīgi Mac mini versijai var pievienot divus ārējos monitorus, jo tam to nav vispār. Vienīgais apkārtceļš ir izmantot DisplayLink adapterus. Arī mēs paši pārbaudījām ekrānu pievienošanas skaitu 15 collu M2 MacBook Air modelim.

    Tikmēr jaunie M3 Pro un M3 Max atbalsta divus un pat četrus ārējos ekrānus. M3 procesors spēj saslēgties ar vienu 6K izšķirtspējas ekrānu ar 60Hz atsvaidzi. Tikmēr M3 Pro spēs savienoties ar diviem šādiem monitoriem, izmantojot Thunderbolt savienojumu. M3 Max versijām varēs pievienot līdz trim ārējiem monitoriem caur Thunderbolt, bet ceturto varēs savienot ar HDMI pieslēgvietu.

    Latvijā jaunos MacBook Pro un iMac datorus iespējams iepriekš pasūtīt jau šobrīd, kas nozīmē, ka tie drīz būs pieejami iegādei un saņemšanai.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    14 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Ģirts
    06.11.2023 12:44

    Ar šo faktu arī apstājās mana potenciālā iepazīšanās ar Macbook pasauli. Ar Windows darbinātu datoru izmantoju 4us monitorus. Macbook ultra ir kosmiski dārgi.

    Kompis
    06.11.2023 14:32
    Reply to  Ģirts

    Žēl gan, kā nez pasaule to pārdzīvos? :D

    ThinkGreen
    06.11.2023 14:54
    Reply to  Ģirts

    Kāda jēga no 4 monitoriem, ja tev ir tikai 2 acis? – vairāk kā 2 vienlaicīgi ieskatīties tā pat nevari! :)

    Krotow
    06.11.2023 15:58
    Reply to  ThinkGreen

    Neskaties pēc sevis. Ir darbi, kur 2+ monitori ļoti atvieglo darāmo. Pašam darbā ilgu laiku 2 monitoru konfigurācija bija standartā. Vienā monitorā programmu izstrādes vide, otrā testēšana un dokumentācija. Reizēm pat prasījās 3. monitors.

    Biteme
    06.11.2023 21:05
    Reply to  Krotow

    Drīzāk monitoringi un dispečeru dienesti, kur logi nedrīkst pārklāties lai papildus skaņas signālam vienmēr būtu arī vizuālais.

    Cilvēks tiešām nevar vienlaicīgi skatīties vairākos ekrānos un manā ieskatā, dev/tst u.c. vides jēdzīgāk organizēt ar virtuālajiem desktopiem, starp kuriem pārslēgties ar taustiņiem ir sekundes daļas.

    Vienīgais variants, kad vajag divus fiziskos displejus ir darot mērkaķa darbu – uz aci salīdzināt kodu, velkot ar lineālu līdzi tur un tur, vai otrā vidē rakstīt kodu, skatoties uz to pirmajā. Es neatbalstu tik neefektīvus darba veidus 21. gs. Ja tev ir labs paraugs kur noder vairāki ekrāni kodējot vai developējot – pastāsti, es neesmu izstrādātājs, varbūt tiešām ko palaižu garām.

    Ģirts
    06.11.2023 21:53
    Reply to  Biteme

    Akciju daytradings. Vienā terminālis. Divos grafiki. Ceturtā nets u.c. logi. + citādi scenāriji pa dienu, kad tirgus ASV ciet.

    Biteme
    06.11.2023 22:40
    Reply to  Ģirts

    Nu, to jau es pieminēju – dispečerdienests, kam ekrānā jāskatās pat ēdot un runājot ar dzemdējošo sievu. Jo kas ir brokeris? Tas pats dispečers – ierauga noteiktu signālu, ciparus, grafika izmaiņas, utt. un reaģē uz to noteiktā veidā.

    Ģirts
    07.11.2023 01:13
    Reply to  Biteme

    No vienas puses var piekrist. Daytradingam tas ir svarīgi. Taču pa dienu netirgoju. Strādāju attālinātu darbu. Taču arī to darot vairs mazāk par 3 monitoriem negribētu. Tāpat arī ģimenes locekļiem mazāk pa diviem monitoriem nav (skolniekam). Sievai un studentam katram 3 monitori. Viņi nav traderi. Strādā, studē IT. Kad ir pierasts darboties, tā ka visi vajadzīgie logi ir uzreiz redzami pagrozot acis, galvu, tad slēgalēšanās starp logiem vairs nešķiet ērta. Līdz ar to Macbook vienkāršāko versiju ar viena monitora atbalstu šķiet kaut kāds nepamatots ierobežojums.

    Krotow
    06.11.2023 23:58
    Reply to  Biteme

    Kodējot ir ērti ja testējamais produkts nemaisās gar koda/IDE logu. Un ja vēl blakus pēc vajadzības var nolikt speceni un/vai konkrētajā brīdī vajadzīgos programmēšanas valodas/u palīgtekstus, tad viss ir jauki. Diemžēl jauno operētājsistēmu UI ieviesti zilonīgi fonti un UI elementi pieskaņoti tiem. Vienā 16:9/10 monitorā tas bordelis vairs pārskatāmi neietilpst. Samazinot burtu izmērus lai būtu pa vecam, arī vairs nevar. Tad nobrauc visi pieskaņotie stili vai pēc kā nu kur UI elementu izmērus rēķina un bilde ekrānā kļūst nepārskatāma vai vnk pretīga. Tāpēc vajag 2 monitorus. Un reizēm vel trešo, kur logi skrien.

    Arcca
    07.11.2023 22:02
    Reply to  Biteme

    Es kā testu automatizētājs – 2 monitori ir absolūtais minimums, trešais ideāli. Strādāju ar Macbook, uz paša laptopa ekrāna, kas ir mazākais, sēž komunikācija – Slack, epasti, tamlīdzīgas lietas, kas ik pa brīdim vaajdzīgas, bet ne visu laiku. Bez tā vēl varētu iztikt, bet tā patīk labāk

    Otrais monitors – IDE. Visas atvērto failu cilnes, projekta struktūra, konsole, maven panelis un pa vidu visam tikai koda editora sadaļa. Vietas kopumā maz, tam vajag visu pilnu ekrānu.

    Trešais – kā tests griežās, tā uz tā sēž browseris. Man ir jābūt gan IDE gan browserim atvērtam un redzamam reizē, lai zinātu kas precīzi notiek pie katras koda rindas.
    Kamēr tieši tests netiek griezts, tad parasti uz šī ekrāna ir Jira/Jenkins vai analīze testam, kurš ir nofeilojis, un ko es laboju.

    Agris Čaurs
    07.11.2023 09:43
    Reply to  ThinkGreen

    Mans darbs ir dizains / animācija. Kādu laiku lietoju 3 ekrānus un bija ērtāk nekā ar diviem. Vienlaicīgi jau tajos ekrānos neskatās, bet ir ērtāk pārbraukt ar peli uz blakus ekrānu, nekā slēgāties starp logiem. Mans setups pārsvarā ir tāds – mazajā laptop ekrānā stāv spotify 😜, vidējā – “galvenā maize”, pa labi – epasts / web pārlūks. Tagad lietoju divus ekrānus, jo laptopu nomainīju uz desktop. Var iztikt ar diviem, bet 3 bij labāk.

    Name*
    06.11.2023 18:30
    Reply to  Ģirts

    Ultra wide ekrāni neatrisinātu problēmu?

    Ģirts
    06.11.2023 21:58
    Reply to  Name*

    Iespējams ka risinātu. Taču setups ar diviem 32iem un diviem vertikāliem 24iem ir lētāks, kā viens ultrawide.

    Krotow
    06.11.2023 23:51
    Reply to  Ģirts

    Tā ir – 2 x 24″ tiešām ir lētāk ka setups kas normāli velk 32″+ ultrawide monitoru 5K+ izšķirtspējā.

    Reklāma