Web Analytics
More
    Reklāma

    “Lego” piedāvā īpašus klucīšus, kas paredzēti cilvēkiem ar redzes problēmām

    Jaunākie raksti

    Rotaļlietu ražotājs “Lego” līdz šim piedāvājis dažādus tematiskos klucīšu komplektus, kas ļauj pašu rokām uzbūvēt arī raķetes, automobiļus, gigantiskus objektus utt. Darbošanos ar “Lego” klucīšiem iecienījuši gan bērni, gan pieaugušie visā pasaulē. Tas kompānijai licis aizdomāties par to, ka “Lego” klucīši varētu būt labs mācību līdzeklis vājredzīgiem un neredzīgiem cilvēkiem, tāpēc savā piedāvājumā iekļāvis “Lego” klucīšus ar Braila rakstu.

    Ar Braila raksta komplektu “Lego” nāca klajā jau diezgan pasen, 2019. gadā, taču to piedāvāja ļoti ierobežotam skaitam cilvēku un organizāciju, kas darbojas ar bērniem, kuriem ir redzes traucējumi. Tā kā atsauksmes bijušas labas, “Lego” tagad nolēmis šo īpašo komplektu piedāvāt krietni plašākam interesentu lokam.

    Reklāma

    Šajā komplektā ietilpst 287 “Lego” Braila raksta klucīši, no kuriem lielākā daļa ir 2×4 formātā, kas ļauj iestrādāt 6 punktu simbolu (3 rindās, pa 2 punktiem katrā), kā arī pievienota redzama etiķete. Šādā veidā “Lego” klucīšus apmācībām var izmantot gan vājredzīgi, gan neredzīgi cilvēki. Protams, tos droši var izmantot arī tie, kuri tikai vēlas paplašināt savas zināšanas un apgūt Braila rakstu.

    Pasaules Neredzīgo savienības prezidente Martina Eibela-Viljamsone norāda, ka neredzīgo kopienai Braila raksts nesaistās tikai ar lasītprasmi, tā ir arī iespēja kļūt neatkarīgākiem un nodrošina vieglāku iekļaušanos sabiedrībā. Viņa uzsver, ka “Lego” Braila klucīšu pieejamība plašākai sabiedrībai ir milzīgs solis uz priekšu, kas arī mudinās vairāk bērnu sākt mācīties Braila rakstu. 

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Oskars
    27.08.2023 16:20

    Kā pareizi būtu? Kad domāti cilvēkiem ar problēmām, vai kas domāti cilvēkiem ar redzes problēmām?

    Reklāma