Web Analytics
More
    Reklāma

    “LEGO” tomēr atteicies no plāna veidot klucīšus no otrreizēji pārstrādātas plastmasas

    Jaunākie raksti

    Pirms diviem gadiem rotaļlietu ražotājs “LEGO” paziņoja par pirmo no otrreizēji pārstrādātas plastmasas izveidoto klucīti. Tas bija arī uzņēmuma pirmais nopietnais solis ilgtspējas virzienā, taču nu šķiet, ka “LEGO” atteicies no šiem plāniem. Uzņēmums informējis, ka vairs neveidos klucīšus no otrreizēji pārstrādātas plastmasas, apgalvojot, ka šāds materiāls neesot pietiekoši ilgtspējīgs un nesamazina oglekļa emisijas.

    “LEGO” 2021. gadā atklāja savu pirmo klucīti, kas veidots no otrreizēji pārstrādātām PET plastmasas pudelēm, kuras nodrošināja ASV pārtikas un zāļu pārvaldes, kā arī Eiropas Pārtikas nekaitīguma iestādes apstiprināti piegādātāji. No vienas viena litra plastmasas pudeles var izveidot desmit 2×4 “LEGO” klucīšus.

    Reklāma

    Uzņēmums tagad paziņojis, ka līdz 2032. gadam vēlas izgatavot klucīšus no citiem ilgtspējīgiem materiāliem, taču nav precizējis, kādiem. Solis uz šo mērķi lēnām jau tiek sperts. “LEGO” pašlaik testē un izstrādā klucīšus, kas izgatavoti no dažādiem alternatīviem ilgtspējīgiem materiāliem, tostarp no cita veida pārstrādātas plastmasas, kā arī plastmasas, kura izgatavota, piemēram, no e-metanola.

    AvotsGizmodo
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma