Web Analytics
More
    Reklāma

    Kāpēc LEGO klucīšus tikai tagad sāks veidot no otrreizēji pārstrādātas plastmasas?

    Jaunākie raksti

    Pagājušās nedēļā svētku laikā diezgan nozīmīgas tehnoloģiskās ziņas nāca arī no tāda uzņēmuma kā LEGO, kas paziņoja par savu pirmo no pārstrādātajiem materiāliem izveidotu klucīti. Tomēr šī nozare šajā spēļu segmentā vēl ir tikai bērna autiņos, un drīzumā mēs neieraudzīsim videi draudzīgākus LEGO klucīšus.

    Pēdējos gados ikdienā dzirdam daudz un dažādu informāciju par to, kā uzņēmumi reaģē uz klimata izmaiņām, radot videi draudzīgākus un vieglāk pārstrādājumus produktus, tomēr ne viss ir tik vienkārši. Piemēram, LEGO tikai tagad ir atrādījis savu klasisko 2×4 izmēra klucīti, kas izveidots no pārstrādātām PET pudelēm. Ir tikušas testētas vairāk nekā 250 formulas, lai izveidotu to kvalitāti un izturību, kādu uzņēmums savai produkcijai piedāvā šobrīd.

    Reklāma

    Tieši šis arī ir galvenais iemesls, kāpēc pāreja uz atjaunojamajiem resursiem un materiāliem LEGO klucīšu jomā nenotiek tik strauji, jo tie ir augstie kvalitātes standarti. Nesen vienā eksperimentā kāds entuziasts ir pārbaudījis, cik reizes ir iespējams salikt kopā un izjaukt divus klucīšus. To varēja paveikt 37 000 reižus, kas ir iespaidīgs skaitlis, un tā ir viena no LEGO firmas zīmēm, tādējādi ļaujot nodot šo izklaides iespēju no paaudzes paaudzē. Tāpat tiek saglabāts šis aizrautīgais efekts, kad notiek klucīšu salikšanas process. Tomēr, ja tiek izmantoti polietilēnterftalāta plastika (PET pudeles), tad tiek zaudēta šī izturība, un tāpēc LEGO aktīvi strādā pie mūsdienīga savienojuma izveides, lai spētu nodrošināt savu augsto kvalitāti.

    Nelieli soļi jau ir tikuši sperti, piemēram, koku detaļas vai citas, kurām ir jābūt elastīgākam, ir veidotas no pārstrādātajiem materiāliem. Uzņēmums norāda, ka kvalitātes un izturības atšķirība nebūs jūtama, tomēr līdz klasisko LEGO kluču dabai draudzīgākas versijas gan vēl būs jāpaciešas, kaut arī joma virzās šajā virzienā.

    Nesaistīti, ja kādam ir interese, varu padalīties ar savu pieredzi LEGO Saturn V raķetes salikšanā un padalīties ar foto, bet to jau komentāros.

    AvotsLEGO
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    10 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Anti-Ekoloģists 2.0
    30.06.2021 11:49

    Kā man visi šitie eko-rasti un Zaļie kursi ir sajepal, jūs pat iedomāties nevarat! LOL

    Tak na*** to vajag, ja planēta mūsu paaudzei pietiks. Lētāk ir visu sadedzināt un vispār, atdodiet plastmasas salmiņus. Tas papīrs pretīgi šķīst ārā.

    30.06.2021 12:20

    Après moi, le déluge
    — Luī XV

    Rūdolfs Putniņš
    30.06.2021 17:26

    Vai esi jau izmēģinājis miesas salmiņu?

    jipiii
    02.07.2021 09:01

    Baumo, ka viņš to izmanto visai regulāri, lai slēptu info, ka viņa salmiņa atrašanai esot jāizmanto lupa un pincete

    Atis Dimants
    30.06.2021 12:30

    LEGO nav nekāds startup un nevarētu atļauties veikt nepārdomātas / neiztestētas pārmaiņas.

    cik zinu, LEGO jauno materiālu atrašana bija 1 miljarda DKK (100 milj. euro) projekts vismaz 100 cilvēkiem vairākiem gadiem. Lego Sustainable Materials center.

    Uldis
    30.06.2021 14:14

    nezinu cik taisnība, neesmu mēģinājis, bet Lego oriģinālie klucīši kunģī sadaloties. tāpēc nav bīstami mazākiem brāļiem/māsām kas visu testē caur muti.

    Rūdolfs Putniņš
    30.06.2021 14:20
    Reply to  Uldis

    Nesadalās gan, vienkārši iznāk pa otru galu ārā lielā kluča sastāvā. Lego klucis vispār ir materiālzinātnes un inženierijas paraugstunda.

    Čiekurs
    30.06.2021 14:24
    Reply to  Uldis

    Šaubos. Lego klucīši ir veidoti pamatā no ABS un tīri pēc loģikas, ja esi apēdis ko ķīmisku, tad labāk, lai vēderā tas nesadalās un vesels iznāk ārā.
    Mazie klucīši ir arī domāti no 4 gadu vecuma, tāpēc tā jau ir vairāk vecāku atbildība, lai bērns mazajiem klucīšiem netiek klāt.

    Vecmodīgais
    30.06.2021 20:18

    Kāpēc jāed klucīši? Man arī bērnībā bija lego, pratu atšķirt ēdienu no rotaļu klucīšiem…

    04.07.2021 10:31
    Reply to  Vecmodīgais

    Bērni līdz noteiktam vecumam mēdz visu bāzt mutē un tas viņiem jau izzināt lietas kas viņam ir apkārt….

    Reklāma