Web Analytics
More
    Reklāma

    Pēc divu gadu zaudējumiem “SpaceX” atkal kļuvis pelnošs

    Jaunākie raksti

    Kad runa ir par finansēm, tad Īlona Maska vadītajam “SpaceX” aina parasti iekrāsojas visai drūma. Uzņēmums cietis ilgstošus zaudējumus, ko pastiprināja gan ar raķešu sistēmas “Starship” būvniecību un testiem saistītās izmaksas, gan satelītu interneta projekts “Starlink”, ko maijā lietoja jau 1,5 miljoni klientu, bet, kas pagaidām peļņu neienes. Taču saskaņā ar “Wall Street Journal” dokumentiem – pēc divu gadu zaudējumiem “SpaceX” atkal “ir zirgā” un kļuvis par pelnošu kompāniju.

    Dokumentos norādīts, ka “SpaceX” šī gada pirmaja ceturksnī guva 1,5 miljardus dolāru lielus ieņēmumus un tīro peļņu 55 miljonu dolāru apmērā. Savukārt visa 2022. gada laikā kompānijai bija 4,6 miljardus dolāru lieli ieņēmumi, taču tas neliedza ciest 559 miljonu dolāru zaudējumus. Lielā mērā šie zaudējumi bija saistīti ar to pašu “Starlink” projektu un “Starship” izveidi un testiem.

    Reklāma

    Lielāko daļu no “SpaceX” ieņēmumiem sastāda noslēgtie līgumi ar valdībām un uzņēmumiem, kuri izmanto kompānijas raķetes, lai nogādātu orbītā satelītus. Tāpat ļoti nozīmīga ir “SpaceX” sadarbība ar NASA, kuras ietvaros lielākā aktivitāte noris lietderīgās kravas un NASA astronautu nogādāšanā uz un no Starptautisko kosmosa staciju. “SpaceX” aktīvi darbojas arī “Artemis” Mēness misijas programmā, kuras ietvaros plāno nogādāt astronautus uz Mēnesi.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma