Web Analytics
More
    Reklāma

    “SpaceX” paziņo, ka vairs nevēlas apmaksāt “Starlink” izmantošanu Ukrainā (papildināts)

    Jaunākie raksti

    Lai nodrošinātu sakarus un cīnītos pret Krievijas uzbrukumiem, Ukrainā kopš kara sākuma uzstādīti jau ap 25 000 “Starlink” termināļu. Līdz šim “SpaceX” ir sedzis lielu daļu izmaksu, kas saistās ar to izveidi, uzstādīšanu, servisa uzturēšanu, kā arī aizsardzību pret kiberuzbrukumiem. Taču tagad uzņēmums vērsies pie ASV Aizsardzības departamenta, sakot, ka, iespējams, nespēs turpmāk finansēt šo pasākumu.

    “SpaceX” jau septembra sākumā ziņoja, ka nespēs bezgalīgi Ukrainai ziedot “Starlink” termināļus un uzturēt tos. Tāpēc uzņēmums lūdzis Pentagonu samaksāt par papildus termināļiem, ko pieprasījusi Ukraina, kā arī segt to pastāvīgās apkalpošanas izmaksas. “SpaceX” norāda, ka līdz šim palīdzība Ukrainai tam izmaksājusi 80 miljonus ASV dolāru, taču līdz gada beigām kopējās izmaksas varētu pieaugt vēl par 124 miljoniem dolāru. “SpaceX” to acīmredzot nevar atļauties.

    Atbildot uz ziņu “Twitter”, Īlons Masks uzsver, ka “SpaceX” neprasa atlīdzināt līdzšinējos ar “Starlink” pakalpojuma nodrošināšanu Ukrainā saistītos izdevumus. Taču nevar par to visu maksāt bezgalīgi un nosūtīt uz valsti vēl vairākus tūkstošos termināļu, kuru “datu patēriņš esot līdz pat 100x lielāks nekā parastās mājsaimniecībās”. Atsevišķā ierakstā Masks norāda, ka ik mēnesi uzņēmums šādā veidā zaudē 20 miljonus dolāru.

    Norādīts, ka 85% no visiem Ukrainā uzstādītajiem “Starlink” termināļiem vismaz daļēji apmaksājušas ASV, Polijas, Lielbritānijas valdības, kā arī organizācijas, piemēram, NVO. Savukārt “SpaceX” ir apmaksājis daļu termināļu, kā arī 70% apmērā sedzis ar pakalpojuma uzturēšanu un darbību saistītās izmaksas.

    Jāpiezīmē, ka pēdējā laikā bija izskanējušas ziņas par “katastrofāliem” “Starlink” pakalpojuma pārrāvumiem frontes līnijās, kas radīja nopietnas saziņas problēmas Ukrainas armijā. Saistībā ar to bija izskanējušas baumas, ka bailēs par Putina uzsāktu kodolkaru Masks esot liedzis Ukrainai izmantot “Starlink” Krimā. Pagaidām šī informācija nav apstiprināta.

    Papildināts: Šķiet, ka Īlons Masks tomēr mainījis savu nostāju – tiek ziņots, ka “SpaceX” , neskatoties uz finansiālajiem zaudējumiem, tomēr turpinās Ukrainai par brīvu nodrošināt “Starlink” pakalpojumu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    25 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Usinss
    16.10.2022 14:02

    Nu nu, visas valstis, kuras piegādāja starlink apgalvo, ka pirka par pilnu maksu ekipējumu, maksāja ikmēneša rēķinus. Ko tieši Masks uzsauca? Un vē, pārdomāja viņš tikai pēc tam, kad PENTAGONS atgādināja, ka var pārdomāt par to, kurš piegādās ASV satelītus orbītā un cik USD jau saņemti supsīdījās, lai SpaceX spētu eksistēt. Bet nu, Masks meklē sev investorus Twitter iegādei, ne velti, pēkšņi gan Krima, gan Taivāna varētu tomēr atzīt savu okupāciju un pievienoties totalitārajiem režīmiem.

    digitalk
    16.10.2022 20:56
    Reply to  Usinss

    > Nu nu, visas valstis, kuras piegādāja starlink apgalvo, ka pirka par pilnu maksu ekipējumu, maksāja ikmēneša rēķinus.

    linkus uz amatpersonu apgalvojumiem, tukšpļūti. citādi ir info, ka abonēšanas maksa par termināli Ukrainai ir $60, nevis $100. kā domā, ja Starlink joprojām ir tapšanas stadijā un parastā abonēšana šobrīd nesedz izmaksas, tad Ukrainai nekas netiek “uzsaukts”? bet tu jau nespēj domāt :D

    pentagonam ir maz teikšanas, kādus civilos satelītus šaus gaisā SpaceX, un vēl mazāk kādu finansējumu tas saņem no NASA pasūtītajiem projektiem.

    Last edited 1 year ago by digitalk
    REALAIS
    17.10.2022 00:22
    Reply to  digitalk

    Nu gan tu dod. Pat Latvijā Starlink ir samazinājis abonēšanas maksu par 40%, tai skaitā iekārtu iegādes izmaksas. Tad jau visiem šī brīža pasaules klientiem tiek uzsaukts.

    digitalk
    17.10.2022 06:44
    Reply to  REALAIS

    neredzu loģiku tavā secinājumā. standarta pieslēguma abonēšanas maksa tika diferencēta atkarībā no reģiona ekonomiskās situācijas tikai pavisam nesen. Ukrainā ir ne tikai stacionārie, bet arī mobilie termināļi un daudz augstāks interneta trafika apjoms. ne velti rakstā no nopludinātā dokumenta zināms cipars “70% apmērā sedzis ar pakalpojuma uzturēšanu un darbību saistītās izmaksas”.

    Skābene
    17.10.2022 09:13
    Reply to  digitalk

    Atstāt Ukraiņus bez sakariem ir tiešs apdraudējums ASV nacionālajām interesēm. Un pat tādam ietekmīgam onkulim, kā Masks, vēl ietekmīgāki onkuļi ātri vien paskaidro sekas, kas iestāsies, ja internets Ukrainā apstāsies. Tāpēc arī Masks savos izteikumos turpmāk būs draudzīgāks ASV nacionālajām interesēm.

    digitalk
    17.10.2022 09:15
    Reply to  Skābene

    exactly! kas, pie viena, nekādi netraucē pieklājīgi palūgt šo ballīti apmaksāt.

    Usinss
    17.10.2022 16:01
    Reply to  digitalk

    Ukrainā ir aptuveni 15k klintu, kuri par savu naudu iegādājušies starlink aparatūru, un maksā ikmēneša maksu. VIņu rēķins ir ap 110-150 USD. Masks ziedoja 5K unitus, no kuriem ASV valdība 1K nopirka par x3 cenu nekā viņus var pasūtīt viņu mājaslapā. Un šie Uniti izmaksā 4500 mēnesī… parēķini, kas sanāk lētāk? Ziedojums vai cilvēku iniciatīva? Masks varēja neziedot, vajadzēja tikai turēt online savu satelītus… Bet nē, viņš nevis vnk norubīja netu 5k unitiem, bet visiem, kas atrodas karstajā punktā….
    Maziem bērniem saprotamā līmenī: https://www.youtube.com/watch?v=3qGg6wiXoSc

    digitalk
    18.10.2022 10:00
    Reply to  Usinss

    > Maziem bērniem saprotamā līmenī

    tad redz no kurienes tev konspirācijas teorijas, pilnas ar meliem un dezinformāciju. autors ir spilgts piemērs, kā ar demagoģiju un meliem pelnīt ar YT. par laimi man nav jāatbild uz visiem viņa murgiem, tikai uz tiem, kurus tu te izplati tālāk.

    “Ukrainā ir aptuveni 15k klintu, kuri par savu naudu iegādājušies starlink aparatūru” — meli, tie ir ziedotāji no visas pasaules. piem., UK – 1600, Polija – 8996 termināļi.

    “VIņu rēķins ir ap 110-150 USD” — Ukrainā ir 302 lietotāji, viņu rēķins ir $60.

    “ASV valdība 1K nopirka par x3 cenu nekā viņus var pasūtīt viņu mājaslapā” — $500-700 ir Starlink sponsorētā cena abonentam. pilnā termināļa cena ir $1500 un $2500 par high performance.

    “šie Uniti izmaksā 4500 mēnesī” — ziedotāji, kuri apmaksā arī abonēšanu, maksā $60-$700 atkarībā no izvēlētā abonēšanas plāna. pārējo starpību līdz karadarbības efektivitātei (plāns government) sedz SpaceX.

    digitalk
    16.10.2022 21:18

    kā sauc, tā atskan…

    twitter.jpg
    Kkā tā
    17.10.2022 08:42
    Reply to  digitalk

    Pasūtīja jebolonu masku, bet tas atbild ar we’re? Kuri tad ir tie mēs? Putlers ar jebolonu?
    Gada laikā tesla akcijas nokritušas pa 50%, pēdējo dienu laikā par 10%.
    Lai tik turpina tādā pašā garā iet iznīcības ceļu..

    digitalk
    17.10.2022 08:45
    Reply to  Kkā tā

    noslauki izšķaidīto siekalu un mācies angļu valodu, bērniņ.

    > jebolonu

    starp citu tev nikā viens “a” burts izlaists vārdā “Kkā”.

    Last edited 1 year ago by digitalk
    Pičs
    17.10.2022 09:35
    Reply to  digitalk

    Vienīgais, kam te šķīst siekala, aizstāvot maksi, esi tu – pie katra komentāra kaut kas jāatbild. Nenoguri jau dzenot savu propogandu un citu apsaukāšanu par skolniekiem, tukspļūšiem un citiem zemiskiem epitetiem par trūkstošiem burtiem. Boomer Trollis ibio.

    digitalk
    17.10.2022 10:18
    Reply to  Pičs

    pārmaiņas pēc šajā tēmā nolēmu atbildēt uz katru aizskarošo epitetu, demagoģiju un smadzeņu atraugām, kuras parasti tiek brīvi publicētas un uzskatītas par normālu “diskusiju”. tāpēc nolaidos līdz viņu līmenim, lai visādi jebolonisti, twitterinvestori un baumotāji šoreiz saņem viņiem saprotamas atbildes, Gen α.

    Last edited 1 year ago by digitalk
    Kkā tā
    17.10.2022 10:44
    Reply to  digitalk

    Domā – kakā tā bija jābūt? Nu jā, varētu Tev pamācīt no 0 dzīvi un sākt ar to kā kakāt un tad jau ar laiku tiktu līdz tam, ka manā tekstā bija 3 jautājumi un tad jau varbūt varētu es sagaidīt arī kādu atbildi 😘
    We’re – we are. Ko tieši gribi, lai es iemācos tur? I am (vai I’m) just following his recommendations būtu pietiekami angļu valodā, ne?

    digitalk
    17.10.2022 11:25
    Reply to  Kkā tā

    > Ko tieši gribi, lai es iemācos tur?

    kāda forma ir jālieto atbildot uz “Elon Musk’s Starlink says” — I, Starlink vai We, Starlink.

    Kkā tā
    17.10.2022 14:17
    Reply to  digitalk

    ..told musk to fuck off..
    I’m just following his recommendations, jo atbilde ir uz šo ieteikumu.
    Ja Tu domā par starlink, tad tā nav dzīva būtne un var tikai būt It’s just following.. Ja domāts viss starlink, tad atbilde arī nevietā, jo tikai masku pasūtīja atsipties, nevis visus darbiniekus. Tāpēc jautājums joprojām aktuāls – who, we?
    Bet labi, nav vērts 43 gadīgam bērnam mācīt vecu kaķi smiltīs dir…

    digitalk
    17.10.2022 16:23
    Reply to  Kkā tā

    atbilde nav uz teikumu, bet visu ziņu. pirmajā rindkopā Starlink tiek tieši asociēts ar Masku kā daļu no kompānijas. otrajā tiek spekulēts, ka tam ir tiešs sakars ar Maska pasūtīšanu. tāpēc Masks atbild kompānijas vārdā.

    > par starlink, tad tā nav dzīva būtne un var tikai būt It’s

    Exception 1: When to Use Plural First-Person Pronouns for a Company

    “If you’re part of the company, you may want to use the plural first-person pronouns we, us, our, and ourselves in less formal documents.
    Less formal documents may include marketing material, website content, blog posts, internal communication, and even some technical manuals.”

    Last edited 1 year ago by digitalk
    Raimonds
    17.10.2022 06:25

    Tai negribēšanai turpināt sponsorēt gan bija un cits iemesls.

    digitalk
    17.10.2022 07:22
    Reply to  Raimonds

    jā, viņam vajag naudu Twitter pirkšanai!!!

    KKTK
    17.10.2022 08:04

    Baumo, ka SpaceX internets esot atslēgts Krimā. Jo Īlona KGB draudziņi, kā piemēram Igors Kurganovs sen ir izstāstījuši pareizo Krimas pussalas vēsturi un ļoti siebiedējuši zāles pīpmani.

    digitalk
    17.10.2022 08:07
    Reply to  KKTK

    Krimā jau notiek kaujas, vai tu tagad par krievu labsajūtu rūpējies?

    KKTK
    18.10.2022 10:04
    Reply to  KKTK

    Līdzīgas domas ko es jau rakstīju. Īlons apmuļķots rupors: https://twitter.com/janis_sarts/status/1582099455054336000

    Bats
    17.10.2022 14:32

    Kad Tu notici tam, ka esi ģēnijs un kārtējo reizi uztaisīsi savam biznesam lētu twitter PR kampaņu, bet tā beigās izrādās ne tik lēta un ne tik ātra.
    Īpaši ģeniāls bija gājiens palūgt kaut kā dalīt izmaksas uzreiz pēc tam, kad pasludināji Krimu par Krievijas vēsturiskajām zemēm un tās teritoriālo piederību Ukrainai par Hurščova kļūdu. Jo neviens neprot salikt 1 un 1 kopā. Ja pēdējos gadus nebūtu nodarbojies ar visas sapelnītās labās gribas nonullēšanu, droši vien visi šo uztvertu savādām – var būt pat rastos sabiedriskas kopfinansēšanas iniciatīvas. Bairaktaru vietā sametamies Starlink mēnesim, katrs pa vienam terminālim un problēma atrisināta, labs mērķis taču. Bet pēc vias tvittersāgas, iestāšanās republikāņos, nepildītajiem solījumiem un visbeidzot pielabināšanas Krievijai un Ķīnai, labā griba izbeigusies. Varēja vēl sadraudzēties ar Asadu un Ajatolām un izklāstīt miera plānu arābu jautājumam, kas paredz Izraelas sadalīšanu.

    bobis
    17.10.2022 19:40

    Ukraini nosauca Masku par autistu un kalaborcionistu ha ha.

    bobis
    17.10.2022 20:03

    Masks ludzis ukrainu piekapties krievijas prasibam lai izbeigtu karu, ukraini nepalika atbildi parada.

    Reklāma