Web Analytics
More
    Reklāma

    Ķīnas valdība nevēlas “SpaceX” satelītu interneta servisu “Starlink” savā valstī

    Jaunākie raksti

    Pagājušajā nedēļā intervijā laikrakstam “Financial Times” “SpaceX” vadītājs Īlons Masks atklāja, ka Ķīnas valdība viņam lūgusi nepalaist ātrgaitas satelītu interneta servisu “Starlink” šajā valstī. Tāpat valsts ir “meklējusi garantijas”, ka Masks nekad nepārdos šo pakalpojumu Ķīnā.

    Pekina iepriekš arī paudusi savu nosodījumu tam, ka “SpaceX” Ukrainai piegādā “Starlink” termināļus, ko izmanto cīņā pret Ķīnas lieldraugu Krieviju. Šeit jāpiezīmē, ka Maska vadītais uzņēmums līdz šim Ukrainai piegādājis ap 25 000 “Starlink” termināļu, ko izmanto gan sakaru nodrošināšanai, gan militāro līdzekļu kontrolēšanai.

    Reklāma

    Tāpat vēl viens ievērojams iemesls, kāpēc Ķīna nevēlas “Starlink” servisu, ir bailes, ka šis pakalpojums iedzīvotājiem varētu nodrošināt iespējas brīvāk izmantot internetu. Piemēram, septembrī, kad Irānā bija nemieri un valsts valdība ierobežoja piekļuvi internetam, palīgā nāca “Starlink”, kas iedzīvotājiem nodrošināja sakarus.

    Nav skaidrs, vai Masks piekritīs šim Ķīnas valdības lūgumam. Taču vismaz pagaidām šo pakalpojumu nav plānots palaist šajā valstī. Tāpat diez vai Masks gribētu īpaši izaicināt Ķīnas valdību, ņemot vērā, ka viņa otram uzņēmumam “Tesla” Šanhajā atrodas rūpnīca. Ķīnas spēkos ir gan slēgt šo rūpnīcu, kas gadā saražo simtiem tūkstošu elektromobiļu, gan radīt problēmas ar detaļu nodrošināšanu citās “Tesla” rūpnīcās.

    Avotspcmag
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma