Web Analytics
More
    Reklāma

    Bailēs par kodolkaru Īlons Masks esot liedzis Ukrainai izmantot “Starlink” servisu Krimā

    Jaunākie raksti

    Atsevišķi avoti ziņo, ka Īlons Masks esot pats personīgi noraidījis Ukrainas lūgumu paplašināt “Starlink” ātrgaitas satelītu interneta pakalpojumu līdz Krimai. Galvenais iemesls tam esot “SpaceX” vadītāja bažas par to, ka centieni no Krievijas atkarot Krimu var rezultēties ar kodolkaru.

    Jāatgādina, ka pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā februāra beigās “SpaceX” Ukrainai piegādājis vairākus tūkstošus “Starlink” termināļu, kas valstij palīdzēja laikā, kad bija cietusi interneta infrastruktūra. “Starlink” serviss palīdzējis Ukrainai gan sakaru nodrošināšanai, gan militāro līdzekļu kontrolēšanai.

    Reklāma

    Vienlaikus pēdējā laikā izskanējušas ziņas par to, ka tieši frontes līnijās radušies “Starlink”  pārrāvumi un bieži vien šajās vietās pakalpojums nav pieejams. Tas, savukārt, radījis pieņēmumus, kas “Starlink” speciāli atslēgts Krievijas kontrolētajās teritorijās, lai Kremlis to nevarētu izmantot saviem nolūkiem.

    Ne Ukrainas Aizsardzības ministrija, ne Īlons Masks konkrēti par šo vēl nav neko komentējuši. Vienlaikus, septembra beigās runājot ar “Eurasia Group” politikas analītiķi Īanu Bremmeru (Ian Bremmer), Masks it kā esot apstiprinājis, ka bažās par to, ka Krievija varētu sākt izmantot kodolieročus, “Starlink” šajās krievu kontrolētajās teritorijās, ieskaitot Krimu, tiek atspējots.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    11 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Usinss
    12.10.2022 18:53

    Tam mūdzim vienkārši vajag naudu Twitter iegādei. Jo nu jau vairs nepietiek ar savām akcijām. Tesla vērtība pa šo gadu zaudēja 35%. Ne velti vinš pēdējos tvītos atbalstīja RU nostāju par Krimu un ĶTR nostāju par Taivānu. Taustās, kas aizdos naudu. Bet tiesnesis jau paziņoja, tiesa būs pat tad, ja Twitter tiks nopirkts līdz tiesas datumam.

    digitalk
    12.10.2022 19:28
    Reply to  Usinss

    tev vēl ilgi uz to bezmaksas pierakstu pie psihoterapeita jāgaida?

    Last edited 1 year ago by digitalk
    Krotow
    13.10.2022 12:54
    Reply to  Usinss

    Visticamākais iemesls ir frontes pārvietošanās ātrums Krimas virzienā. Starlink ar savām konfigurācijas izmaiņām vienkārši netiek līdz. Kamēr Ukrainas amatpersonas nav paziņojuši Starlink UA teritorijas izmaiņas, interneta atbrīvotajās vietās nebūs. Par to, ko Masks samuldēja par Krimu un Ukrainu kopumā piekrītu. Viņam par to publiski Ukrainai jāatvainojas. Un mazāk jāčupojas ar trampistiem – vēl sāks plakanzemei ticēt.

    Last edited 1 year ago by Krotow
    Biteme
    12.10.2022 19:05

    Ukraina nekad neaizmirsīs Starlinku piegādi kara sākumfāzē. Bet man bail, ka neaizmirsīs arī servisa liegšanu Krimā.

    digitalk
    12.10.2022 19:22
    Reply to  Biteme

    Ko tad Maskam vajag no Ukrainas, lai tas rūpētu?

    Biteme
    12.10.2022 20:12
    Reply to  digitalk

    Ko Maskam vajag no cilvēkiem (ASV valdībā un pārējā pasaulē), kam rūp Ukraina (vai vismaz pretspars Krievijai). Bija dzirdēts, ka ASV valdība maksāja par Starlinkiem, tātad, ne gluži labdarība – ja tā ir taisnība.

    digitalk
    13.10.2022 03:08
    Reply to  Biteme

    USAID esot nodrošinājis 15+ miljonus dzelžos un piegādē, kas varētu būt ap 20-25% no kopējām izmaksām. ja nebūtu šīs ASV ģeopolitiskās ieinteresētības naudas, Starlink termināļu vnk būtu mazāk. no kāda cipara tu sāc rēķināt “labdarību”? dzelži un operatīvās izmaksas par pašizmaksai tuvām cenām skaitās vai neskaitās kā palīdzība?

    Biteme
    13.10.2022 12:13
    Reply to  digitalk

    Nav jēgas skaldīt matus par labdarību. Atlikumā ir tikai tas, kādu izvēli izdarīs Masks. Un viņš nav vienīgais, kam ir kārdinājums piedāvāt savu skatījumu uz lietām. Man jau šķiet, ka viņam ir lielākas izredzes izspēlēties ar savām Marsa štellēm, pilnībā nostājoties UA pusē.

    Reinis Rozitis
    12.10.2022 20:01

    Manuprāt, kaut kādas sazvērestības teorijas – Arestovič skaidroja to vienkāršāk, ka lai Starlinku neizmantotu krievi (viņš atzina, ka ukraiņi zaudē termināļus) un esot kaut kādas (tehniskas) nianses ar individuālu termināļu bloķēšanu, tad Starlinks to bloķējot geo veidā okupētajās teritorijās, bet nespēj to operatīvi ātri mainīt (ņemot verā, ka reizēm frontes līnija vietām pavirzās pa ~50 km dienā) ..

    Protams, Musks ir gana odioza personība, tāpēc no vienas puses droši vien nav brīnums, ka šādām teorijām ir vieta būt, un nebūtu reizē arī brīnums, ja tiešām būtu zvanījis.. ar ko sliktāks par Makronu? :)

    Last edited 1 year ago by Reinis Rozitis
    Jānis
    13.10.2022 10:39

    Man tikaininterese informācijas patiesums, nevis viena tante teica? Kur ir informācijas avots, ka tā taisnība?

    Reklāma