Web Analytics
More
    Reklāma

    Kopš kara sākuma “SpaceX” Ukrainai piegādājis 15 000 “Starlink” termināļu

    Jaunākie raksti

    Ļoti iespējams, kara gaita Ukrainā būtu pavisam cita, krietni bēdīgāka, ja nebūtu pieejamas “Starlink” satelītu interneta iespējas. Pašā kara sākumā Ukrainas vicepremjers Mihailo Fjodorovs lūdza Īlona Maskam nosūtīt “Starlink” termināļus, lai būtu iespējams sazināties un veiksmīgāk pretoties Krievijas uzbrukumam. Jaunākie aprēķini liecina, ka līdz šim uz Ukrainu nogādāti jau 15 000 “Starlink” termināļu.

    Šī ir pirmā reize, kad “SpaceX” vai Īlons Masks ir publiski paziņojuši, cik termināļu Ukraina saņēmusi. Iepriekš bija runa par “vairākiem tūkstošiem”, nesniedzot precīzāku informāciju. Tomēr skaidrs ir viens – katrs no šiem “Starlink” termināļiem ir devis Ukrainai gan komunikācijas iespējas, gan ļāvis veiksmīgāk pretoties iebrucējiem.

    Reklāma

    Intervijā Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis uzsvēris, ka “Starlink” ir palīdzējis Ukrainai cīnīties ar Krievijas propagandu situācijā, kad iebrucēji bija iznīcinājuši interneta infrastruktūru valstī. Tāpat bez šāda interneta iespējām Ukrainas karavīri nebūtu spējīgi dalīties ar jaunāko informāciju par kara norisi. Liela nozīme “Starlink” bijusi arī tiešā cīņā ar ienaidnieku. Piemēram, ziņots, ka Ukrainas elitārā bezpilota lidaparātu vienība izmantojusi “Starlink”, lai naktī uzbruktu Krievijas spēkiem.

    Jāpiezīmē, ka šobrīd “Starlink” interneta pakalpojumus izmanto apmēram pusmiljons lietotāju 32 valstīs, tostarp Latvijā. Arī Kursors.lv esam izmēģinājuši, kā šāds risinājums reāli dzīvē strādā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma