Web Analytics
More
    Reklāma

    Zināms, kura būs pirmā vieta Latvijā, kur izmēģinās “Starlink” interneta iespējas

    Jaunākie raksti

    Marta beigu pusē ziņojām, ka “Starlink” satelītu internets pamazām ienāk Latvijā un agrāk nekā paredzēts ļaus mums izbaudīt ātras datu pārraides iespējas. Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Artūrs Toms Plešs vakar, 11. aprīlī, nācis klajā ar jaunāko informāciju šajā jomā, paziņojot, kura būs pirmā vieta Latvijā, kur šis internets būs pieejams.

    Ministrs paziņojumā “Twitter” atklājis, ka pirmais “Starlink” terminālis tiks testēts Aknīstes psihoneiroloģiskajā slimnīcā. Tas ir liels solis šī pakalpojuma ieviešanā Latvijā, tāpēc tiks gaidītas atsauksmes par interneta ātrumu, kvalitāti un izmantošanas pieredzi.

    Reklāma

    Iepriekš jau ziņots, ka VAS “Elektroniskie sakari” izsniegusi pagaidu atļauju, kas paredz Latvijā uzsākt “Starlink” ātrgaitas satelītu interneta testēšanu un jau tuvākajā laikā ieviest šo pakalpojumu visā valstī. Tika arī uzsvērts, ka tā būšot laba alternatīva krīzes situācijās. Šādiem nolūkiem to pašreiz aktīvi izmanto Ukrainā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Biteme
    12.04.2022 14:08

    Vai nu vajadzēja satraukt pacientus….kāpēc ne Zosēnos?

    x-f
    13.04.2022 19:30
    Reply to  Biteme

    Pleša tvītam zemāk ir skaidrojums – pati slimnīca pieteicās, SpaceX apstiprināja, un tā ir perifērijā pie pašas Lietuvas robežas.

    V75
    13.04.2022 18:03

    Kas būs agrāk 5G LMT Jaunmārupē vai Starlink?

    geksis
    14.04.2022 08:32

    no ģeogrāfiskā viedokļa vieta izvēlēta labi (atbilstoši), bet ja ņem vērā, kādi iemītnieki tur mitinās, ļoti apšaubu, ka tiks sagaidītas llietderīgas atsauksmes.

    Reklāma