Web Analytics
More
    Reklāma

    Apple slēgs piekļuvi saviem tiešsaistes servisiem tām ierīcēm, kas lieto vecas iOS versijas

    Jaunākie raksti

    Apple piedāvā ne tikai dažādas ierīces, bet arī servisus un lietotnes, kas ir cieši saistītas ar uzņēmuma programmatūru. Kaut arī katru gadu tiek ieviesti dažādi jaunumi, līdz šim uzņēmums nav liedzis piekļuvi pietiekami vecām programmatūras versijām, taču tagad tas varētu mainīties.

    Sagaidāms, ka dažādi Apple tiešsaistes servisi, kā App Store, Siri un Maps, vairs nebūs pieejami ierīcēm, kuras lieto iOS 11, macOS 10, watchOS 4 un tvOS 11. Kaut arī šī informācija daļēji ir baumas, tomēr arī Apple ir papildinājis savu dokumentāciju, atzīmējot, ka daļa servisu nebūs pieejami vecākām programmatūras versijām.

    Līdz šim pat vienam no pirmajiem iPhone 3GS modeļiem ir pieejams iMessage atbalsts, un iPhone 4 var zvanīt, izmantojot FaceTime. Protams, dažādi uzlabojumi un jaunas funkcionalitātes nav pieejamas šajās vecajās ierīcēs, tomēr skaidri redzams, ka Apple piedāvā ļoti ilgu atbalstu saviem produktiem. Iespējams, ka tieši tagad daļa servisu piedzīvos lielas uzbūves izmaiņas, un vecākās programmatūras un iekārtu versijas tās nespēs nodrošināt.

    Tikai aptuveni 8% iPhone ir aprīkot ar iOS 15 un vecāku versiju, līdz ar to šīs izmaiņas skars ļoti mazu daļu lietotāju, bet tā būs pirmā reize, kad Apple spers šādu ierobežojošo soli. Tikmēr šogad gaidāmas jau iOS 17, iPadOS 17, macOS 14, watchOS 10 versijas.

    Avots9TO5Mac
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Krotow
    09.04.2023 19:28

    Nez vai dzīvs iPhone 3GS te kādam vispār ir palicis?

    Reklāma