Web Analytics
More
    Reklāma

    “Apple” varētu piedāvāt ikvienam izveidot lietotnes jauktās realitātes brillēm, izmantojot “Siri”

    Jaunākie raksti

    Nesen jau rakstījām par to, ka “Apple” ir lieli plāni attiecībā uz jauktās realitātes briļļu izstrādi. Uzņēmums vēlas radīt divas jauktās realitātes briļļu versijas – dārgāku un lētāku, no kurām dārgo paredzēts izlaist šogad. Saistībā ar šo ziņots, ka “Apple” strādā pie papildinātās realitātes (Augmented Reality – AR) rīka, kas ikvienam ļautu izstrādāt AR lietotnes, kuras būtu saderīgas ar “Apple” jauktās realitātes brillēm, talkā ņemot “Siri” balss asistentu.

    Pēc “Apple” teiktā, lietotņu izstrāde būtu visai vienkārša. Lietotājam tikai jāpasaka “Siri”, kādu lietotni vēlas un ko tajā grib redzēt. Tie varētu būt kaut vai digitāli dzīvnieki, kuri skraida pa istabu un kurus lietotājs redzētu, uzliekot jauktās realitātes brilles. Šādas lietotnes var izstrādāt bez modelēšanas, animācijas, laikietilpīgas programmēšanas.

    Lai to panāktu, šī AR rīka darbība tiktu balstīta uz “Fabric Software” tehnoloģiju. “Fabric Software” ir “Apple” piederošs uzņēmums, ko tas iegādājās 2017. gadā. “Fabric Software” risinājums “Fabric Engine” ļauj izstrādātājiem automātiski izveidot vidi un objektus, izmantojot procedurālo ģenerēšanu (izmanto algoritumus). Šādu paņēmienu jau pielieto tādās spēlēs kā, piemēram, “No Man’s Sky”.

    Pagaidām nav daudz informācijas, kāds ir uz “Siri” balstītā AR rīka progress. Taču zināms, ka “Apple” sākotnēji šo risinājumu vēlējās izlaist līdz ar jauktās realitātes brillēm. Ja viss noritēs kā paredzēts, tas varētu notikt šī gada pirmajā pusē.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma