Web Analytics
More
    Reklāma

    “Apple”, iespējams, strādā pie lētākām jauktās realitātes viedajām brillēm

    Jaunākie raksti

    Esam iepriekš rakstījuši, ka “Apple” jau pāris gadus strādā pie virtuālās un papildinātās realitātes brillēm, un izskanējušas neskaitāmas baumas par to, kad ierīce beidzot varētu parādīties tirgū. Šī brīža informācija liecina par to, ka “Apple” jauktās realitātes (angliski – mixed reality – MR) briļļu izlaišana atlikta uz šī gada beigām. Vienlaikus vairāki ārvalstu mediji informējuši, ka “Apple” paralēli strādā vēl arī pie lētākas MR briļļu versijas.

    Iepriekš jau baumots, ka “Apple” jauktās realitātes briļļu dārgākā versija maksās ap 3000 USD, kas ir divreiz vairāk nekā “Meta Quest Pro“, kas tika izziņotas pērn. Tā kā viedās brilles par 3000 USD visai noteikti nebūs produkts masām, “Apple” acīmredzot nolēmis izstrādāt budžetam draudzīgāku MR briļļu versiju. Cenas ziņā tās varētu līdzināties “Meta Quest Pro” un maksāt ap 1500 USD.

    Diezgan skaidrs, ka lētāko MR briļļu versiju “Apple” radīs no zemākas kvalitātes materiāliem, kā arī to sniegums nebūs tik labs kā dārgajai versijai. Piemēram, ja 3000 USD vērtajās jauktās realitātes brillēs “Apple” plāno iestrādāt 4K displejus, lētākai versijai, visticamāk, būs zemākas izšķirtspējas displeji. Tāpat budžeta MR briļļu versijai plānots izmantot mazāk kameru, iebūvēt lēnākus procesorus, kā arī atteikties no automātiski pielāgojamas redzes lauka funkcijas.

    Ziņots, ka “Apple” lētākās jauktās realitātes brilles ir vēl ļoti agrā izstrādes stadijā un šobrīd tam vēl nav strādājoša prototipa. Līdz ar to izskatās, ka uzņēmums čakli strādā pie uzreiz divām MR briļļu versijām. Ja dārgo MR briļļu versiju plānots izlaist šī gada beigās, tad budžeta versija tirgū varētu parādīties 2025. gadā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma