Web Analytics
More
    Reklāma

    “Meta” izziņo savas virtuālās realitātes brilles “Meta Quest Pro”

    Jaunākie raksti

    Vakar, 11. oktobrī, “Meta” ar tās vadītāju Marku Zakerbergu priekšgalā izziņoja daudzus jaunumus. Viens no lielākajiem un gaidītākajiem bija jaunās paaudzes virtuālās realitātes (VR) brilles “Meta Quest Pro”, par ko dažus mēnešus iepriekš jau klīda baumas, tostarp, kā tās izskatīsies. Nu savā ikgadējā pasākumā “Connect” “Meta” tās beidzot prezentējusi, taču uzreiz jāsaka, ka nekāds lētais prieks tas nebūs.

    Kā jau nedaudz pasaka priekšā nosaukums, šīs VR brilles būs domātas darba pienākumu veikšanai un īstiem metaversa baudītājiem, nevis svētdienas spēlīšu spēlētājiem. Kopumā, salīdzinot ar iepriekšējās paaudzes “Quest 2” brillēm, redzamas diezgan lielas vizuālās izmaiņas. Uzņēmums norāda, ka tām esot uzlabots displejs, brilles ir kļuvušas plānākas un vieglākas, kas padara tās ērtāk lietojamas. Tāpat arī kontrolieri piedzīvojuši vizuālas pārvērtības, kļūstot kompaktākiem.

    Reklāma

    Bez visām citām iespējām, ko sniedz VR brilles, tostarp “Quest” sērija, “Meta Quest Pro” piedāvā arī dažas ekskluzīvas funkcijas. Piemēram, tās var izsekot acu zīlīšu un sejas kustībām, kas lietotāja avataru padarīs vēl reālistiskāku un izteiksmīgāku. Piemēram, brīdī, kad lietotājs smaidīs, to pašu darīs arī viņa avatars. Tāpat šīs brilles ļaus izveidot labāku acu kontaktu ar citiem metaversa avatariem.

    “Meta Quest Pro” iestrādāts “Qualcomm Snapdragon XR+” procesors, tām ir 12 GB RAM un 256 GB SSD, mini LED displeji ar 1800 × 1920 izšķirtspēju, kas patiks tiem, kuri īpaši novērtē virtuālo pasauli un vēlas tajā pavadīt daudz laika. Tomēr šķiet, ka pārāk daudz laika virtuālajā pasaulē ar šīm brillēm pavadīt nevarēs, jo ar pilnu bateriju tās darbosies vien 1 – 2 stundas. “Meta” arī uzsver, ka jaunās VR brilles būs saderīgas ar visām “Quest 2” spēlēm un lietotnēm.

    “Meta” informē, ka jaunās VR brilles “Meta Quest Pro” maksās 1499 USD un būs pieejamas sākot no 25. oktobra. Arī cena, protams, norāda uz to, ka ierīce domāta profesionāliem lietotājiem. Taču tā būšot arī laba izvēle tiem, kuriem ikdienā nepieciešamas jaudīgākas un vienkārši ērtākas VR brilles.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Cauraudzis
    04.11.2022 09:33

    Lai maksātu 3x lielāku summu, ir jābūt spēcīgai argumentācijai. No apraksta sanāk, ka būtiskākā atšķirība ir acu zīlīšu un sejas izsekošana, kam pielietojums ir saprotams tikai Metaversa iemītniekiem. Bet vai profesionāļiem tādi zvaniņi un svilpītes noderēs ikdienas darbā?

    Reklāma