Web Analytics
More
    Reklāma

    “Meta” brīdina par simtiem lietotņu, kas zagušas “Facebook” lietotāju datus

    Jaunākie raksti

    Aizvadītās nedēļas beigās kompānija “Meta” publicējusi ziņojumu, kurā brīdinājusi “Facebook” lietotājus par simtiem mobilo lietotņu, kas īpaši izstrādātas, lai nozagtu šī sociālā tīkla lietotāju autentifikācijas datus. Uzņēmums apgalvo, ka ir identificējis ap 400 dažādu krāpniecisku lietotņu, un ietekmēti varētu būt vairāk nekā miljons “Facebook” lietotāju.

    Starp tām atrodamas dažādas spēles, fotoattēlu rediģēšanas, fitnesa, horoskopu, VPN, biznesa, reklāmu pārvaldības un citas mobilās lietotnes, kas lietotājus aicināja autentificēties, izmantojot “Facebook”. Saskaņā ar “Bloomberg” pieejamo informāciju – krāpnieku nagos varētu būt iekritis vairāk nekā miljons “Facebook” lietotāju, kuri kopīgojuši savus “Facebook” autentifikācijas datus ar šīm lietotnēm.

    Reklāma

    “Meta” norāda, ka šīs lietotnes pievilinājušas cilvēkus tās lejupielādēt ar viltotām atsauksmēm un solījumiem par augstu funkcionalitāti. Uzņēmums arī uzsver, ka par situāciju nekavējoties informēja “Google” un “Apple”, kuru aplikāciju veikalos šīs krāpnieciskās lietotnes atradās, taču tagad ir noņemtas. Tiesa, šajā ziņā lielākas problēmas bija ar “Google Play”, kur atradās 355 no kopumā 402 šīm lietotnēm, kamēr “App Store” vien 47.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    rajah
    10.10.2022 08:46

    Un kur ir atrodams saraksts ar to visu drazu?

    rajah
    10.10.2022 08:47
    Reply to  rajah

    Mjā, rīts… tai pašā pieminētajā saitē jau ir.

    Reklāma